This version of the page http://www.tpg.ua/ru/country-slovakiia (172.67.150.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-26. The original page over time could change.
Все про Словаччина. Мова, валюта, транспорт, кухня, ціни | TPG Україна
Язык
  • Украинский
  • Русский
+38 (044) 545 44 44
  • +38 (068) 545 44 44

Словаччина

Край замків, озер і таємничих підземель

от 10 869 ₴ на 27.03.2024 • на 4 нч • Автобус из Ужгорода
  • Регионы
  • Города
  • Курорты
  • Визы
  • Полезная информация
  • Отели
  • Экскурсии
  • Туры
Прямой перелёт:
есть

Основні міста прильоту: Братислава, Попрад *

* - чартерні рейси в зимовий період з грудня по березень

Авіакомпанії: Wizzair, Ryanair

Приблизний час у польоті: 1 година 20 хвилин.

Інформація з авіаперельотів

 

Валюта:
1 EUR Euro
42.573 UAH Украинская гривна
Язык

У Словаччині одна державна мова - словацька. Широко поширені також чеська, угорська, німецька, англійська, меншою мірою - російська. Словацька мова багато в чому схожа на українську, є багато аналогічних слів і конструкцій. Зрозуміти місцевих, які розмовляють рідною мовою, а також зорієнтуватися в будь-якому місті за вказівниками буде нескладно.

Виза:
Не нужна виза

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Словаччини віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території Євросоюзу обмежений трьома місяцями (90 днів).

Сезонность:

Цілорічний напрям.

Клімат в Словаччині помірно континентальний з яскраво вираженою висотною зональністю, є чіткий поділ на 4 пори року. Середні температури липня + 19-22 ° C на рівнинах і + 8-12 ° C в горах, в січні тут + 1-4 ° C на рівнинах і до -10 ° C в гірських районах. Залежно від сезону, тут можна насолодитися і гірськолижним, і екскурсійним відпочинком, і чудово оздоровитися на цілющих термальних джерелах.

Часовой пояс:
UTC + 1/UTC + 2

Різниця в часі з Україною: -1 година.

У самому центрі Європи, оточена легендарними Татрами і величними сусідками Австрією та Угорщиною, притулилася маленька барвиста країна - Словаччина. Незважаючи на невелику територію, тут зосереджено безліч природних багатств і пам'яток: чарівні гірські хребти, що простягнулися на десятки кілометрів; засніжені схили і долини, обладнані першокласними гірськолижними трасами і сучасними підйомниками; смарагдові ліси з безліччю мальовничих піших маршрутів; прозорі озера; підземні печери; термальні і мінеральні джерела, на основі яких відкриті десятки здравниць з сучасних аквакомплексів. Відпочинок на місцевих курортах не б'є по кишені, приємно дивує рівнем сервісу, відкриває безмежні можливості для екскурсійної програми. Відвідайте середньовічні замки Словаччини, оповиті драматичними подіями історії та легендами про привидів, прогуляйтеся старовинними вуличками і музеями Братислави, а потім загляньте в атмосферну бурделю або салаш, щоб спробувати знамениту спішську похутьку і галушки. Маленьких мандрівників чекає безліч парків атракціонів, аквапарків і чудове село Хабакук в Доновалах - місце, де оживають казки чудового словацького письменника Павла Добшинського.

 

Відкривайте неймовірну Словаччину разом з TPG!

Больше информацииСвернуть

Особенности страны

  • Приветствуется
  • Не рекомендуется

Чек туриста

Літр бензину - від 1,3 євро
Середній чек у кафе - від 12 євро
Середній чек у ресторані - від 20 євро
Громадський транспорт - від 0,6 євро
Таксі з аеропорту до Братислави обійдеться від 19 євро
Оренди автомобіля на механіці - від 15 євро за добу
Разовий квиток на 15 хвилин обійдеться в 0,7 євро, на 30 хвилин - 0,9 євро, на 60 хвилин - 1,2 євро, на 24 години - 3,5 євро
Больше о ценах

Национальная кухня

Національна кухня Словаччини порадує туристів великою різноманітністю апетитних і простих у приготуванні страв. У них можна відшукати німецькі, чеські, австрійські, польські, українські та навіть балканські корені. В основі раціону: м'ясо, птиця, риба, картопля, капуста і молочні продукти - пахта, сир, вершки, чудові овечі сири. Обов'язково спробуйте місцеву бринзу, сирні корбачик, парєніцу, оштєпок. Ці сири можна знайти в будь-якому продуктовому магазині, але найсмачніші - куплені прямо у виробників, особливо в регіоні Ліптов. М'яса словаки їдять багато, в особливій пошані свинина. Її тут смажать або тушкують у горщиках, запікають в соковитих рулетах або цілком, як вепрево коліно. Найпопулярніші національні страви: Спішська похутька - традиційний м'ясний гуляш з печерицями та оладками з картоплі; смалець зі шкварками; пастуші галушки - дрібні шматочки картопляного тіста, відварені і змішані з бринзою або з тушкованою квашеною капустою і беконом (страпачки). Обов'язково спробуйте запеченого гусака з кнедликами; смажену качку з квашеною капустою; пструх - річкову форель, приготовану на пару з розтопленим маслом або на вугіллі; лонгоші - великі смажені пончики з маслом і часником. Хороший словацький обід не обходиться без першого - капусниці (щось середнє між щами і солянкою), часниковою полівки (часниковий бульйон з борошном, вершками, спеціями та іншими добавками, подається прямо в хлібі), яловичого або курячого бульйону. Від дружньої Угорщини в словацьку кухню прийшов наваристий суп - гуляш. Як і часниковий, славиться красивою подачею - в металевому казанку, встановленому на спиртівці. І, звичайно, дємікат - суп з бринзи з товченим картоплею, цибулею, сметаною і спеціями.

Кращі десерти - знаменитий Ськаліцкий трдельнік - трубочка з дріжджового тіста, запечена на дерев'яному рожні на відкритому вогні, горіховий рулет - ореховнік, парові булочки зі сливовим джемом, маковий торт - маковник.

Цінителі хороших вин отримають справжнє задоволення від місцевих вин зі словацьких виноградних районів: Токайського, Нітрянского, Малокарпатского, Топольчянского і Загорського. В особливій пошані словацьке ігристе Hubert. Також популярний лікер «Дем'янівка» з цілющих трав і лісових плодів. З міцніших напоїв - сливовиця і боровичка з ялівцю. Не поступаються чеському сорту пива: Topvar, Corgon, Saris, Gemer і Martiner.

ПодробнееСвернуть

Регионы

Банськобистрицький край Братиславський край Жилінський край Кошицький край Нітранський край Пряшівський край Тренчинський край
Трнавський край

Подрегионы

Крайовий центр Братиславського краю Крайовий центр Кошицького краю Район Бардейов Район Вельки-Кртіш Район Дунайська Стреда Район Жиліна Район Кежмарок
Район Левоча Район Ліптовський Мікулаш Район Міхаловце Район Нітра Район П’єштяни Район Попрад Район Прєвідза
Район Пряшів Район Рімавска Собота Район Ружомберок Район Сениця Район Стара Любовня Район Тренчин

Города

Банська Бистриця Бардейов Бешеньова Бойніце Братислава Вельки Кртіш Високі Татри

Курорты

Бардіївські Купелі Вишне Ружбахі Деменівська долина Дудинці Липтовскі-Мікулаш Липтовскі Ян П'єштяни

Вас также могут заинтересовать

Тип отдыха
Перелет
Виза
Австрія
от 52 293 ₴
Болгарія
от 11 305 ₴
Угорщина
от 24 575 ₴
Німеччина
от 58 229 ₴
Латвія
от 30 468 ₴
Литва
Польща
от 40 114 ₴
Сербія
Словенія
Чехія
от 24 226 ₴

Полезная информация

Польотна программа

Ski pass Jasna

Больше информации

Топ отели

10
Central Apartments by Kovee
26 714 за тур
10
Pansion Dubo
31 298 за тур
9.9
Studio Erika Spiezovec
40 639 за тур
9.8
Villa-Gallant
20 734 за тур
9.8
Bratislava Design Apartment
31 603 за тур
9.8
Castle Hill Apartment Bratislava
31 778 за тур

Тематические туры

Weekend "Шармантна Братислава"
Словаччина
25 012 за 2 человек
Weekend "Шармантна Братислава"
26.03.2024 - 31.03.2024 • 2 - 4 ночи
25 012 за 2 человек
Weekend "Мала Братислава"
Словаччина
26 583 за 2 человек
Weekend "Мала Братислава"
26.03.2024 - 31.03.2024 • 2 - 4 ночи
26 583 за 2 человек
Weekend "Вечірня Братислава"
Словаччина
28 679 за 2 человек
Weekend "Вечірня Братислава"
26.03.2024 - 31.03.2024 • 2 - 4 ночи
28 679 за 2 человек
Романтика зимового лісу
Словаччина
41 468 за 2 человек
Романтика зимового лісу
26.03.2024 - 31.03.2024 • 3 - 7 ночей
41 468 за 2 человек

Популярные экскурсии

Малая обзорная экскурсия по Братиславе
Шармантная Братислава
Большая обзорная экскурсия по Братиславе
Вечерняя Братислава

Блоги и новости

П'ятірка бюджетних гірськолижних курортів Європи для зимової відпустки
Зима – казкова пора для подорожей і таких захоплюючих зимових розваг, як сноубординг, катання на лижах, ковзанах, санках... Якщо у вас досі немає планів на зимову відпустку, зберігайте добірку гарних і бюджетних гірськолижних курортів Європи, які пропонують не лише безліч цікавих програм для насиченого та незабутнього відпочинку, але й найдоступніші ціни. Обираючи курорти ми враховували такі фактори, як вартість проживання та харчування, а також ціни за абонемент на підйомники. 1. Боровець, Болгарія Боровець відомий як зимовий курорт ще з кінця XIX століття. Оточені вічнозеленими сосновими лісами, його 36 трас протяжністю 58 км проходять під наймогутнішою вершиною Болгарії, горою Мусала, висота якої сягає 2 560 м. Курорт пропонує мандрівникам одні з найнижчих цін на їжу, напої, розваги та житло. Наприклад двомісний номер у готелі або звичайні апартаменти можуть коштувати приблизно 300 євро за особу на 6-7 днів. Абонемент на підйомники на шість днів обійдеться у 178 євро. Щодо напоїв та їжі, то пінта пива коштуватиме близько 1,5 євро, келих вина – до 3 євро, а вечеря із трьох страв у ресторані – близько 7,5 євро. 2. Вогель, Словенія Під словенською міфічною горою Триглав, яку ранні слов’яни вважали домівкою триголового божества, розташований невеликий милий гірськолижний курорт Вогель зі зручними трасами для новачків і професіоналів довжиною 22 кілометри. Це місце теж можна назвати одним із найбюджетніших. Вартість перебування у двомісному номері за ніч становитиме приблизно 75 євро за особу. Ціна абонемента на підйомники за п'ять днів коливатиметься у межах 188 євро. 3. Соз-д'Улькс, Італія Величезний гірськолижний район Віа Латтеа протяжністю 440 км розкинувся на кордоні між Францією та Італією. Це приголомшливе місце має безліч затишних, зручних й обсаджених деревами трас. А левова їх частка розташована саме на італійській землі, куди легко дістатися з муніципалітету Соз-д'Улькс (Sauze d'Oulx). Це чудовий курорт для лижників як середнього рівня, так і професіоналів. Незважаючи на попит серед туристів, ціни тут теж досить приємні. Апартаменти з кухнею пропонують найкраще співвідношення ціни та якості, а тижневе розміщення поблизу підйомника Clotes може коштувати менше ніж 600 євро за особу в двомісному номері. Абонемент на підйомники на шість днів обійдеться приблизно в 212 євро. 4. Ясна, Словаччина Ясна – це 49-кілометрова павутина лижних трас на горі Хопок із приблизно 20 швидкісними підйомниками, засніженими на більшій частині території. Це найбільший лижний курорт Словаччини та чудове місце як для сімейного відпочинку, так і для шукачів пригод. Курорт може похвалитися неповторними краєвидами, широким вибором трас, сучасними канатними дорогами, цілою низкою затишних барів і ресторанів. Окрім того, туристи можуть розраховувати й на досить низькі ціни як за житло та розваги, так і за їжу з напоями. Вартість номерів в Ясні стартує від 100 євро за ніч за одну особу при двомісному розміщенні. Ціни абонементів на підйомники починаються від 154 євро за шість днів. 5. Бой Тауль, Іспанія Бой Тауль (Boí Taüll) височіє на 2020 м над рівнем моря. Це чудова гірськолижна зона зі зручними трасами різних рівнів складності протяжністю 45 км. Окрім того, курорт пропонує туристам приголомшливі пейзажі, цікаві розваги й можливість познайомитися з архітектурним багатством регіону. Вартість проживання тут менше ніж 450 євро на тиждень за особу при двомісному розміщенні. Абонемент на підйомники обійдеться приблизно у 228 євро за шість днів. Також серед бюджетних гірськолижних курортів можна виділити наступні: - Бялка-Татшанська, Польща; - Валь-Сені, Франція - Ле-Уш, Франція. - Лівіньо, Італія. - Гріндельвальд, Швейцарія.
08.12.23
Без шалених витрат: найбюджетніші міста Європи для різдвяного вікенду
Європа  – чарівне місце, де різдвяні дні наповнюються особливою святковою атмосферою та радістю, вулиці вбираються у яскраві декорації, будівлі починають сяяти вогнями й повсюди вирує веселий настрій. Звісно, з настанням різдвяного сезону подорожі теж стають дорожчими. Проте, на щастя, залишається чимало доступних прекрасних місць для відпочинку, де можна насолоджуватися Різдвом без значних фінансових витрат. Ми підготували добірку напрямків у Європі, де можна бюджетно відпочити під час різдвяних свят і насолодитися цими казковими днями. Отже, найбільш доступним містом, де можна гарно відсвяткувати Різдво, виявилася столиця Литви – Рига. Так, згідно з даними Post Office Money, дві доби зі сніданками в ризькому готелі та квитки в обидва кінці обійдуться у середньому в 350 євро за двох осіб. У цілому, вікенд для двох у столиці коштуватиме в середньому 580 євро. Наступне найбільш бюджетне місто для різдвяних свят – Стокгольм. Хоч їжа та напої у шведській столиці дорогі, але в цілому святкування Різдва тут обійдеться приблизно у 630 євро за двох. Далі у списку столиця Хорватії – Загреб, де вікенд на двох коштуватиме приблизно 640 євро. На різдвяний відпочинок у Празі – столиці Чехії – треба буде в середньому 730 євро, а святкування у Таллінні – столиці Естонії – обійдеться приблизно в 756 євро. А якщо ви шукаєте чарівне місце з найдешевшими зимовими напоями, то краще відправлятися до Кракова в Польщі. Тут зафіксована найнижча ціна глінтвейну: чотири склянки коштували в середньому 9,44 євро. Також одними з найбюджетніших різдвяних напрямків стали: столиця Угорщини – Будапешт, Братислава у Словаччині, Любляна у Словенії, Зальцбург в Австрії та Бухарест у Румунії.
21.11.23

Таможенные правила

Згідно з митними правилами, до переліку того, що можна провозити в Словаччину на літаку без письмового декларування входять:

  • товари для особистого користування, в тому числі подарунки, сувеніри, одяг на суму, що не перевищує 30 євро;
  • до 50 мл парфумів, до 250 мл туалетної води;
  • дитяче та спеціальне лікувальне харчування, необхідне для людей з певними захворюваннями (продукти повинні бути ретельно упаковані).

 

Валюта. Сума до 10 000 євро не підлягає обов'язковій декларації.

Алкогольні напої. Допускається безмитне ввезення до 1 л міцних спиртних напоїв (зміст алкоголю більше 38%) або до 2 л напоїв з вмістом алкоголю менше 22% (ігристі вина, деякі лікери), а також до 4 л вина (неігрістого) і до 16 л пива на дорослу людину.

Тютюнові вироби. Допускається безмитне ввезення до 200 сигарет або 100 сигарил, або 50 сигар, або 250 г тютюну.

Ліки. Можна провозити медичні препарати для особистого користування. Ліки повинні бути в упаковці.

 

До Словаччини заборонено ввозити:

  • наркотики і нарковмісні препарати (за винятком медичних препаратів, життєво необхідних даному пасажирові, при наявності рецепта і призначення від лікаря);
  • вогнепальну зброю і боєприпаси;
  • вибухові речовини;
  • м'ясну і молочну продукцію у будь-якому вигляді, м'ясо птиці, включаючи консерви;
  • паперові та відеоматеріали, що містять сцени порнографії і насильства;
  • предмети, що представляють історичну і художню цінність;
  • вироби зі шкіри, хутра, пір'я, кісток зникаючих і рідкісних видів тварин і птахів (наприклад, немов кістки, панцира черепах, шкур леопарда і т. п.);
  • рослини і квіти;
  • нещеплених домашніх тварин і птахів, а також тварин віком до 3 місяців;
  • шоколад і шоколадні цукерки.

 

Заборонено вивозити зі Словаччини:

  • предмети, що представляють історичну і культурну цінність (для експорту творів мистецтва потрібно пред'явити спеціальний дозвіл).

У Словаччині діє система Tax Free. Залишаючи країну, ви можете повернути до 20% ПДВ на багато придбані товари, якщо вони куплені в магазинах зі спеціальною позначкою Tax Free. При оплаті товару в магазині попросіть чек і заповніть спеціальну форму Tax Free. В аеропорту заповнений бланк разом з касовим чеком, паспортом і речами в непошкоджених упаковках потрібно пред'явити митнику для отримання штампа, а потім обміняти на готівку в пункті видачі Global Blue. Якщо ви обмежені в часі, можна відправити проштампований чек Tax Free в Братиславський офіс компанії (не пізніше, ніж через 3 тижні з моменту оформлення) і чекати відшкодування на банківську карту. Мінімальна сума покупки для оформлення Tax Free в Словаччині - 175 євро.

 

Тварини

Для ввезення тварин на територію Словаччини необхідно наступне:

  • міжнародний ветеринарний паспорт тварини з відмітками про чіпування, необхідні щеплення і обробках, виданий компетентним органом держави;
  • підтвердження своєчасно зробленого щеплення від сказу (не більше ніж за 11 місяців і не раніше ніж за 21 добу до перетину кордону);
  • ветеринарне свідоцтво - форма №1-вет. Видається державною службою ветеринарної медицини після огляду тварини не раніше, ніж за 5 діб до поїздки. Для видачі свідоцтва потрібен ветеринарний паспорт (довідка) тваринного із зазначенням дат щеплень і назвою вакцин. Всі необхідні щеплення повинні бути зроблені не раніше ніж за рік і не пізніше ніж за місяць до від'їзду;
  • обміняти ветеринарне свідоцтво на міжнародний ветеринарний сертифікат форми № 5а на державному кордоні. Процедуру проводять в пункті прикордонного ветеринарного контролю.
Больше информацииСвернуть

Оформление визы

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Словаччини віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території Євросоюзу обмежений трьома місяцями (90 днів).

ПодробнееСвернуть
Показать на карте
Телефон/факс:

+421-259-20-28-10 (канцелярия),

+421-259-20-28-16 (консульский отдел)

+421-259-20-28-13 (для экстренной связи)

[email protected]

[email protected]

Режим работы:

13:00-17:00 (пн., ср., чт., пт.), 08:00-12:00 (вт.)

Выходные: суббота, воскресенье

Показать на карте
Телефон/факс:

+380 442-72-03-10

+380 442-72-32-71

[email protected]

Режим работы:

09:00 до 17:00

Показать на карте
Телефон/факс:

+380 677-093-722

[email protected]

Режим работы:

9:00-12:00 (пн.-пт.) – для обращения граждан, приема документов

14:00-14:30 (пн.-пт.) – выдача паспортов.

Cвяжитесь с нами
По любому возникшему вопросу Вы можете написать на e-mail
РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым
Я вспомнил свой пароль