This version of the page http://www.tpg.ua/ua/country-italy (172.67.150.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-25. The original page over time could change.
Все про Італію. Мова, валюта, транспорт, кухня, ціни | TPG Україна
Мова
  • Українська
  • Російська
+38 (044) 545 44 44
  • +38 (068) 545 44 44

Італія

Антична та романтична країна

під запит
  • Регіони
  • Міста
  • Курорти
  • Пам'ятки
  • Візи
  • Корисна інформація
  • Готелі
  • Екскурсії
  • Тури
Прямий переліт:
є

Прямі авіаперельоти до Італії з Європи (Бухаресту, Софії, Будапешту,Кракова).
До Риму, Мілану, Неаполя, Катанії, Риміні, Венеції, Мілану.
Приблизний час польоту 2 години. 

 

Валюта:
1 EUR Euro
41.983 UAH Українська гривня
Мова

Офіційна мова - італійська. Їі відмінною рисою є те, що мова складається з безлічі діалектів, які сильно відрізняються один від одного.

Віза:
Не потрібна віза

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Італії віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території Євросоюзу обмежений трьома місяцями (90 днів).

Сезонність:

Цілорічний напрям. Гірськолижний сезон триває з листопада по березень, а пляжний сезон − з травня по жовтень. Екскурсійні тури краще планувати з вересня по травень і в період різдвяних та новорічних свят.

Часовий пояс:
UTC +1/UTC +2

Різниця в часі з Україною: -1 година.

Дивовижна Італія ідеальна для відпочинку, причому у будь-яку пору року. Відпочинок на узбережжі або гірськолижних курортах, екскурсії по історичних пам'ятках і популярні гастрономічні тури. Італія − це не тільки батьківщина видатних художників і музикантів, тут футбол зведений у культ, а поліцейські носять форму від Prada.

Влітку туристи приїжджають на морські курорти з повним спектром послуг: відмінні пляжі, готелі, дискотеки, ресторани і затишні кафе. Пляжний сезон в Італії починається в травні і закінчується у вересні. Любителі шопінгу відвідують сезонні розпродажі в Римі, Мілані та Флоренції. Навесні і восени країна наповнюється туристами, що цікавляться історією та культурою. А взимку варто відвідати гірськолижні регіони.

Більше інформаціїЗгорнути

Особливості країни

  • Вітається
  • Не рекомендується

Чек туриста

Літр бензину - 1,5 євро
Середній чек в кафе - 8-10 євро на людину
Середній чек в ресторані - 50-60 євро на двох
Філіжанка кави - від 1,5 євро
Кухоль пива - від 2 євро за 0,33 л
Пляшка вина - від 1,5 євро за пляшку
Громадський транспорт - від 1,2 євро
Таксі по місту - 10-15 євро
Таксі з/до аеропорту - 20-50 євро
Більше про ціни

Національна кухня

Основа практично всіх споконвічно національних страв − тісто і різні макаронні вироби, велика кількість сиру і молочних продуктів, риби, зелені і спецій, овочів, а також м'яса і зернових культур. А також м'ясні та рибні страви, кава, десерти і морозиво.

В основі італійської кухні лежать багатовікові традиції з культурними впливами різних народів, які коли-небудь населяли Італію або які мали вплив на формування її культури.

Італійська кухня дуже відома в усьому світі. Вона вважається однією з найоригінальніших. Вона дуже популярна серед кулінарів усього світу, які активно переробляють її і роблять більш «сучасною». Така кухня дуже популярна в північній частині Італії, оскільки межує з іншими країнами Європи. Всі інші регіони Італії, особливо південь, вас порадують звичайними традиційними народними стравами, в яких поєднуються оливкова олія, зелень, сир і морепродукти в одне ціле. В Італії кожен регіон має свою особливість в кулінарії, тому, якщо ви справжній гурман, куди б ви не вирушили − будете приємно здивовані.

Тут дуже цінують традиції і рецепти, які передаються з покоління в покоління. Кожен регіон намагається всіляко звеличити свої переваги місцевої кулінарії, що кулінарія як така перетворилася в Італії в національний культ, а місцеві майстри досягають у цій області значних висот.

ДокладнішеЗгорнути

Регіони

Абруццо Апулія Валле-д'Аоста Емілія-Романья Калабрія Кампанія Лаціо
Лігурія Ломбардія о. Сардинія о. Сицилія П'ємонт Тоскана Трентіно-Альто-Адідже

Міста

Абано Терме Болонья Борміо Валь Гардена Валь ді Фасса Венеція Верона

Курорти

Алассіо Амальфі Байя-Сардинія Борміо В'яреджо Віго-ді-Фасса Віллазімьюс

Пам'ятки

Колізей
Пізанська вежа
Сассі-ді-Матера
Палац дожів
Пантеон
Римський форум
Фонтан Треві
Замок Святого Ангела

Вас також можуть зацікавити

Тип відпочинку
Переліт
Віза
Велика Британія
Угорщина
Греція
від 21 996 ₴
Іспанія
від 31 528 ₴
Мальта
Нідерланди
Франція
від 39 033 ₴
Чехія
від 22 988 ₴

Корисна інформація

Маршрутний-лист-Італія-2024-Київський-автобус
Маршрутний-лист-Італія-2024-Львівський-автобус
Індивідуальні трансфери - Рим
Індивідуальні трансфери - Флоренція
Індивідуальні трансфери - Мілан/Бергамо
Екскурсійні програми Італії 2023
Екскурсійні пакети без готелю
Готелі з басейном (Ріміні)

Готелі з пляжним сервісом та опис напоїв (Ріміні)
Готелі в який дозволене розміщення з тваринами (Ріміні)

Пропозиція екскурсій у Мілані
Пропозиція екскурсій у Флоренції
Пропозиція екскурсій у Венеції
Пропозиція екскурсій у Римі

Більше інформації

Топ готелі

9.8
The First Roma Dolce
203 272 за тур
9.7
Domia Boutique
69 267 за тур
9.6
Villaggio Costa Paradiso
36 445 за тур
9.6
Villa Spalletti Trivelli
165 620 за тур
9.4
Garden Sea
43 605 за тур
9.4
Palace
60 382 за тур

Тематичні тури

Автентичний Рим
Італія
21 738 за 2 осіб
Автентичний Рим
25.03.2024 - 31.12.2024
21 738 за 2 осіб
Рим. Про головне!
Італія
34 418 за 2 осіб
Рим. Про головне!
25.03.2024 - 26.10.2024
34 418 за 2 осіб
WELCOME ROME
Італія
22 256 за 2 осіб
WELCOME ROME
25.03.2024 - 31.12.2024
22 256 за 2 осіб
Класична Італія
Італія
28 078 за 2 осіб
Класична Італія
25.03.2024 - 30.12.2024 • 7 ночей
28 078 за 2 осіб

Популярні екскурсії

Оглядова екскурсія Міланом
Поїздка на гондолі
Оглядова екскурсія Венецією (інд)
Екскурсія до Венеції з Рима

Блоги та новини

Кращі з кращих: найрозкішніші пляжі світу в 2024 році за версією Tripadvisor
Найбільший сайт про подорожі Tripadvisor обрав найкращі у світі пляжі в 2024 році, які варто відвідати. Платформа опублікувала свій рейтинг Travellers' Choice: Best of the Best Beaches, і кожен пляж із цього списку має все необхідне для неперевершеного відпочинку. Чисті піщані простори, теплі морські води, мальовничі краєвиди, зручна інфраструктура, розмаїття розваг – туристи знайдуть на цих пляжах усе і навіть більше, щоби сповна насолодитися подорожжю. На першому місці – Прайя-да-Фалезія, що у Португалії. Пляж славиться своїми живописними ландшафтами, скелями, золотим піском і блакитними водами. Тут для туристів доступний як ідилічний відпочинок, так і більш активний. Адже можна позайматися серфінгом або ж влаштувати похід на вершинах скель. Друге місце у рейтингу було віддано італійському пляжу Спьяджа-дей-Конільї, який зачаровує своїми білими пісками, синіми морськими водами та запаморочливими пейзажами. Ідеальне місце, щоби затишно відпочити на лоні природи та насолодитися умиротворінням. Третім найкращим став пляж Ла-Конча, який розкинувся в сонячній Іспанії. Дуже жваве місце з величезними берегами та прозорою блакитною водою. Чудовий пляж для сімейного та активного відпочинку. Також до рейтингу Tripadvisor потрапили два розкішні пляжі в Туреччині – Ізтузу, що розташований неподалік від міста Дальян у провінції Мугла, та Коньяалті в Анталії. Обидва славляться своїми чарівними краєвидами, просторими берегами, чистими пісками та блакитними морськими водами. Загалом у десятку кращих пляжів світу ввійшли наступні: 1. Пляж Фалезія, Португалія (Praia da Falésia). 2. Пляж Спьяджа-дей-Конільї, Лампедуза, Італія (Spiaggia dei Conigli). 3. Пляж Ла Конча, Іспанія (La Concha Beach). 4. Пляж Каанапалі, Гаваї, США (Ka'anapali Beach). 5. Пляж затоки Грейс-Бей, Острова Теркс та Кайкос (Grace Bay Beach). 6. Пляж Ансе Лаціо, Сейшели (Anse Lazio). 7. Пляж Менлі, Сідней, Австралія (Manly Beach). 8. Пляж Ігл Біч, Аруба (Eagle Beach). 9. Пляж Сієста, Флорида, США (Siesta Beach). 10. Пляж Варадеро, Куба (Varadero Beach). Нагорода від Tripadvisor «Travellers' Choice: Best of the Best»  присуджується за гостинність найвищого рівня. Її вручають улюбленим напрямкам мандрівників, готелям, ресторанам та розвагам по всьому світу на основі оглядів та оцінок туристів, зібраних Tripadvisor протягом 12 місяців.
23.02.24
8 курортних міст і селищ Сицилії, які змусять вас закохатися в Італію
Найбільший острів Італії, Сицилія, буквально всіяний розкішними пляжами, чарівними селами та містами, а також силою-силенною стародавніх руїн і археологічних пам’яток. В обіймах теплих вод Середземного моря, цей прекрасний куточок приваблює туристів з усього світу своїми дивовижними пейзажами та гостинністю. Упродовж своєї історії Сицилія перейняла все найкраще від північноафриканських, арабських і європейських сусідів. Тож завітавши на острів, можна насолодитися прекрасним розмаїттям тамтешньої культури, традицій і гастрономії. А ми пропонуємо вам добірку кращих курортних містечок і селищ острова, куди найкраще вирушати за яскравими враженнями та незабутнім відпочинком. Палермо Столиця Сицилії зачаровує своїм  яскравим і п’янким поєднанням арабескової архітектури та візантійської мозаїки, що прикрашають її вулиці. Місто ще називають італійською культурною столицею, і воно буквально випромінює особливий шарм, просочений старовинною, а також європейською та північноафриканською культурами. Палермо пишається своєю багатою спадщиною. Досліджуючи вулиці міста, можна відкрити безліч давніх пам'яток і площ із красивою архітектурою. Наприклад, на одній з головних площ Палермо – Пьяцці-Переторії – можна насолодитися красою стародавніх статуй, що зображують німф, тритонів і стрибаючих річкових богів у фонтані. Звісно, обов'язково варто побувати в знаменитому соборі Палермо та церкві XII століття, архітектура якої є чудовим прикладом поєднання мавританського та каталонського стилів. Must-see у Палермо: - Палаццо Норманні. Розташований на площі Незалежності, цей чудовий палац є ідеальним відображенням культурного міксу Палермо. Побудований для розміщення арабських емірів, він був окупований норманами, які розширили його. Потім він також належав іспанцями. Нині це штаб-квартира Сицилійської регіональної асамблеї. - Середньовічна норманська церква Св. Іоанна Пустельника (італ. San Giovanni degli Eremiti). Її легко впізнати серед вулиці, адже будівля ззовні виділяється яскраво-червоними куполами. Розкішний інтер’єр церкви також вартий уваги. А монастир і сади, що тут розташовані, є прекрасним місцем для тихого відпочинку. - Ринок Балларо. На цьому барвистому ринку ви можете знайти найкращі продукти Сицилії, зокрема фрукти, овочі, сир, рибу. І все це – за дуже приємними цінами. - Театр Массімо. Театр Массімо в Палермо, заснований у 1897 році, був найбільшим оперним театром Італії та третім за величиною в Європі. Його величезні розміри тоді викликали суперечки, і багато людей сумнівалися, чи дійсно Палермо потрібна така опера. Чефалу Це мальовниче селище розташувалося на північному узбережжі Сицилії. Ідилічне місце з сильним рибальським корінням, а також одним із найкращих пляжів острова. Тут можна цілими днями бродити живописними куточками, досліджувати піщані узбережжя, плавати в аквамаринових водах. Вдень любителі риболовлі можуть поспостерігати, як тамтешні риболови ловлять сіті в маленькому порту, або ж і самим спробувати спіймати улов. У самому селищі ідеально прогулюватися вулицями, встеленими бруківкою та прикрашеними чистою білизною, що висить на балконах будівель медового кольору. Також варто завітати до середньовічного району, дослідити його куточки та обов'язково відвідати винятковий Норманський собор, який височіє над містом. Must-see у Чефалу: - Площа Дуомо. Краще відправлятися до цієї чарівної площі рано вранці або ввечері. У спокійній та затишній атмосфері можна сісти за столиками в центрі або завітати до одного із кафе, щоби посмакувати морозивом, іншими смаколиками та напоями. - Собор Duomo di Cefalù. Побудований майже століття тому, він зберігає один із найбільших мистецьких скарбів Сицилії – прекрасні мозаїки, що зображують Христа Всемогутнього. - Ла Рокка. Це 284-метровий підйом стежкою, що поступово веде до скелястої вершини гори, де колись був Норманський замок. Така прогулянка може трохи втомити, але неймовірні краєвиди на узбережжя на середньовічний Чефалу варті таких зусиль. - Площа Гарібальді. Досить далеко від собору та пляжу розкинулася химерна площа Гарібальді. Оточена численними барами та ресторанами, вона є чудовим місцем, де можна трохи перепочити під час денних блукань. Таорміна Порт Таорміна є досить популярним серед мандрівників, що подорожують на круїзних лайнерах, і туристів, які шукають по-справжньому екстравагантний відпочинок на Сицилії. Це курортне місто більш туристичне, ніж інші регіони італійського острова, та пропонує своїм гостям захоплюючі краєвиди, унікальні пам'ятки та колоритну атмосферу, яка підкреслює всю чарівність цього місця. Таорміна хоч і невелике місто, але тут можна чудово провести час, прогулюючись затишними вуличками та відвідуючи місцеві магазини, ресторани, бари. Рекомендуємо обов'язково дослідити тамтешні руїни Стародавнього театру, побудованого в III столітті до нашої ери. До речі, звідти відкриваються дивовижні краєвиди на Калабрію. Блукаючи вулицями міста, також відвідайте будівлю Duomo di San Nicola та палац Санто-Стефано, які є чудовими зразками тамтешньої архітектури. Must-see у Таорміні: - Корсо Умберто. Це головна вулиця, яка перетинає весь центр Таорміни. По обидва боки її оточує низка розкішних бутиків з одягом, ювелірними прикрасами та сувенірами. Тому місто часто ще називають «сицилійським Сен-Тропе». - Площа IX Aprile. Один з найкращих оглядових майданчиків у Таорміні з величезною панорамною терасою, звідки відкривається приголомшливий краєвид на затоку внизу та на Етну. - Villa Comunale. Щоб втекти від натовпу, обов’язково відвідайте Villa Comunale. Це чарівне місце, де розміщено великий громадський сад. - Ізола Белла. У спекотний день відправляйтеся на ідилічний пляж на острові Ізола Белла, що розкинувся біля підніжжя пагорбів. Тут можна чудово відпочити та охолодитися після тривалих прогулянок. Сіракузи Колись найбільше місто у світі, Сіракузи, розташоване на узбережжі Іонічного моря та слугує чарівною квінтесенцією острова Сицилія. Зберігши свою славну історичну спадщину, цей край прикрашений численними давніми пам'ятками, бароковими площами та кам’яними будівлями, що розкинулися на фоні мерехтливого синього моря. Досліджуючи вулиці міста, обов'язково огляньте тамтешні стародавні руїни, потерті фасади, а також залишки давньогрецької та коринфської спадщин. Прокладаючи стежки, відкрийте для себе площі Архімеда та Фонте Аретуса. А перш ніж вирушити до грецького театру, який вважається одним з найбільших у світі, завітайте до замку Маніас на березі моря, щоб насолодитися його розкішною архітектурою та чудовими краєвидами. Щоби пізнати Сицилію на смак, відвідайте місцевий продуктовий ринок, де пропонують смачний сир, м’ясо та свіжі морепродукти. Must-see у Сіракузах: - Острів Ортіджія. Це Старе місто Сіракуз і, безумовно, найпривабливіший район. Перетнувши міст, що з’єднує Ортіджію з містом, ви будете здивовані спокоєм, який там панує. - Гавань Сіракуз. Розташована неподалік від ринку, ця гавань є ідеальним місцем для знайомства з пейзажами сицилійського життя та, зокрема, місцевих риболовів. - Castello Maniace. Прогулюючись містом, можете відвідати цитадель Castello Maniace, що розташована в кінці острова Ортіджія. Приходити сюди краще вранці. Тут можна прогулятися декількома мінімузеями та насолодитися чарівними краєвидами. Катанія Мальовниче місто Катанія розкинулося біля підніжжя гори Етна – найвищого діючого вулкана Європи, звідки відкривається красивий краєвид на східне узбережжя Сицилії. Катанія – це вражаюче місце просто неба та безперечна столиця сицилійського бароко. Короткої прогулянки вулицями Старого міста достатньо, щоб зрозуміти, чому ЮНЕСКО вирішила захистити його архітектуру, оголосивши об’єктом Всесвітньої спадщини. Історія Катанії починається в 729-728 роках до н.е., коли грецькі поселенці заснували Катане (Kατάvη). Після цього впродовж багатьох віків місто переживало численні напади, панування, руйнування і відродження. Зберігаючи багату історичну та культурну спадщину, Катанія вражає своїми численними архітектурними шедеврами, давніми пам’ятками, мальовничими площами та затишними вуличками, які розкидані навколо історичного центру. Must-see у Катанії: - Пьяцца-дель-Дуомо. Почніть свою екскурсію містом зі знаменитої площі Пьяцца-дель-Дуомо, яка є серцем Катанії. Стоячи в центрі площі, можна помилуватися символом міста – фонтаном Слона. - Собор Катанії. На цій самій площі, відразу за фонтаном Слона, розташований дивовижний собор Катанії, який можна відвідувати безплатно щодня. Його зовнішній фасад привертає увагу своїм білим мармуром. Вражаючим є також інтер’єр, присвячений святій Агаті – молодій діві, яку піддали тортурам після того, як вона відмовилася від любовних домагань римського префекта. - Via Etnea. Прогулявшись площею Пьяцца-дель-Дуомо, вируште на головну вулицю Катанії – Via Etnea. Ви закохаєтеся з першого погляду у краєвиди, що відкриваються звідти. - Вілла Белліні. Обов'язково рекомендуємо відвідати сади Вілли Белліні. Це ідеальне місце для того, щоб насолодитися свіжістю, відпочити або влаштувати пікнік. Савока Мальовниче селище Савока, що розкинулося на барвистих пагорбах північно-східного узбережжя Сицилії, є одним із найкрасивіших на острові. Воно складається з різних скупчень будинків, які охоплюють вершини двох схилів пагорбів. Савока славиться приголомшливими ландшафтами та краєвидами. У самому ж селищі, на головній площі, розташована одна з головних визначних пам'яток – бар Вітеллі, який знімався у відомому фільмі Френсіса Форда Копполи «Хрещений батько». Зараз у внутрішньому дворику перед баром стоїть статуя в пам’ять про зйомки фільму. У селищі також проводяться різноманітні екскурсії в рамках «туру Хрещеного батька», і бар Вітеллі є ключовою зупинкою в турі. Летоянні Летоянні є популярним прибережним курортом із чарівними пляжами та теплими водами Іонічного моря. Місто окреслює контури затоки та цілий рік тішить м’яким сонячним кліматом. На самому початку своєї історії Летоянні було маленьким рибальським містечком без назви. З роками воно розвивалося, а з появою залізниці та автомагістралі привернуло увагу туристів, які шукали сонця. Стрімко туризм почав тут розвиватися в 1950-х роках. Тоді місту дали назву та автономію. Кажуть, що назва «Летоянні» походить від сицилійської фрази «lieti anni», що означає щасливі роки. Сьогодні місто має чимало визначних пам'яток і прикрашене красивими палацами, які додають йому заможного вигляду. Наприклад, радимо обов'язково побувати у Palazzo Durante. Споруда, яка була побудована лікарем Дуранте, дуже схожа на замок із зубчастою лінією даху та центральною вежею. Площа, названа на його честь, – ще одна чудова місцева пам'ятка, обсаджена мальовничими пальмами. Також тут розташована чарівна церква Сан-Джузеппе, побудована в неоготичному стилі з дзвіницею та круглим романським вікном. Усередині храму можна побачити прекрасну мозаїку, а зовні – декоративну балюстраду. Форца д'Агро Форца д'Агро – це чарівне містечко на вершині пагорба, розташоване в провінції Мессіна на Сицилії. Розкинулося воно на скелястому хребті з приголомшливим краєвидом на узбережжя та Іонічне море. Історія Форца д'Агро сягає глибоким корінням у стародавні часи. З віками місто розвивалося та зазнавало впливу різних цивілізацій, зокрема греків, римлян, візантійців, арабів і норманів. У період середньовіччя це було укріплене місто зі стратегічною позицією для захисту узбережжя. Сьогодні ж Форца д'Агро може похвалитися неймовірно багатою історичною та культурною спадщиною, а його добре збережений історичний центр і старовинна архітектура чудово демонструють значення міста в минулому. Форца д'Агро, як і селище Савока, також послугувало одним зі знімальних майданчиків для ряду сцен у трилогії «Хрещений батько». Наприклад, Chiesa della Santissima Annunziata фігурує відразу в другій і третій частинах відомої драми про мафію. Струмок, що протікає неподалік від міста, також показаний у другій частині фільму в сцені похоронної процесії.
21.02.24
На даху нового термінала аеропорту Флоренції облаштують виноградник
Численні виноградні плантації та виноробні в Італії – не диковина. Адже країна багата на виноробні регіони, які вважаються одними з кращих у світі. Але справжній виноградник на даху аеропорту – це новинка, яку досі навряд чи практикували деінде. І така новинка у найближчому майбутньому з'явиться в аеропорту Амеріго Веспуччі у Флоренції. Вже у 2026 році американська дизайн-студія Rafael Vinoly Architects втілить у життя один із найкреативніших проєктів і розмістить виноградник площею 19 акрів на даху нового термінала аеропорту Амеріго Веспуччі. Такий зелений простір буде створено не лише для естетичних цілей. За 38 рядами виноградників, вирощених на даху термінала, доглядатимуть провідні виноградарі регіону. Вони також будуть збирати урожай, виготовляти вино та витримувати його на місці в спеціалізованих підвалах. Такий проект не лише пожвавить екстер'єр та інтер'єр аеропорту, а й полегшить навігацію для місцевих мешканців та туристів. Так, під виноградниками у проекті нового термінала передбачено великий простір, який, за словами архітекторів, допоможе впорядкувати потоки пасажирів. Крім того, в планах розвернути на 90 градусів і подовжити існуючу злітно-посадкову смугу, що зробить її більш пристосованою для сучасних літаків. А сполучення з містом покращиться за допомогою нової системи легкорейкового транспорту. Перший етап проекту буде реалізовано вже у 2026 році, другий – у 2035 році. У Rafael Vinoly Architects вважають, що цей унікальний проєкт створить більш екологічне бачення міських пам’яток. Архітектори підкреслили, що такий величезний зелений простір слугуватиме не лише новим орієнтиром для сталого майбутнього міста, але й символом традицій, історії та інноваційного духу.
20.02.24
Які країни у 2024 році запроваджують нові туристичні податки?
Останнім часом дедалі більше країн запроваджують додаткові податки для туристів, часто додаючи їх до рахунків у готелях або стягуючи після прибуття. Це робиться з метою боротьби з надмірним напливом людей, оскільки велика кількість приїжджих згубно впливає на екологію та збереження унікальних туристичних об'єктів. Як правило, розмір збору віаріюється залежно від категорії розміщення, кількості днів перебування, популярності локації, сезону та інших нюансів. Якщо цього року ви плануєте подорож, варто підготуватися до додаткових витрат, адже багато європейських (і не тільки) країн підвищують податки для іноземців. З нашого матеріалу ви дізнаєтесь, у яких країнах запровадили новий туристичний збір у 2024 році, а де його вартість зросла. Греція З січня 2024 року Греція запровадила кліматичний податок для туристів. Кошти, залучені за допомогою цього збору, спрямовуватимуть на фінансування проектів, метою яких є відновлення регіонів, що постраждали  внаслідок повеней та пожеж. Податок не включається у вартість житла під час бронювання та сплачується туристами на місці в готелі. Нововведення буде сезонним – плата стягуватиметься лише у пік туристичного сезону – з березня по жовтень. Також ставка кліматичного податку відрізняється залежно від категорії готелю – сума коливається від 1,5 до 10 євро за ніч. Литва На початку 2024 року зросли суми туристичних зборів у двох литовських містах – Вільнюсі та Паланзі. Тепер у готелях, хостелах та апартаментах замість 1 євро стягують 2 євро за ніч. З червня 2024 року туристичний податок у розмірі 2 євро за добу з'явиться і в Клайпеді. Як запевняє влада, зазначені збори підуть на підвищення туристичної привабливості міст у них оновлять інфраструктуру та підвищать якість послуг у сфері туризму та культури. Ісландія З січня цього року в Ісландії повернули раніше скасований у зв'язку з пандемією коронавірусу туристичний податок на готелі та альтернативні види розміщення. Розмір податку коливається в межах 2-4 євро – вартість залежить від місця ночівлі: готель, кемпінг або хостел. Із цього року податок поширили і на пасажирів круїзних лайнерів. Для круїзів суми набагато вищі – близько 7 євро за особу. Італія З весни 2024 року у Венеції запровадять плату за в'їзд до міста у розмірі 5 євро. Торкнеться це лише так званих «одноденних» туристів – мандрівників, які не залишаються у Венеції на ніч. Мета впровадження податку полягає в тому, щоб зменшити потік туристів у певні періоди року, наприклад, під час довгих весняних та літніх канікул, коли кількість приїжджих б'є всі рекорди. Іспанія Починаючи з 2022 року влада Барселони поступово реалізує план підвищення туристичних зборів. З 1 квітня 2024 року ставка знову збільшиться – до 5,5 євро. Податок буде включено у вартість офіційного житла, заброньованого на найпопулярніших онлайн-платформах. Крім того, туристичний збір з'явиться у Валенсії. І хоча з точною датою введення нового податку влада міста поки не визначилася, відомо, що його розмір варіюватиметься від 0,5 до 2 євро за ніч залежно від обраного житла. Нідерланди Амстердам, який вже має найвищий туристичний податок у Європі, знову піднімає тарифи у 2024 році – з 7% до 12,5%. Також зросте збір з пасажирів круїзних лайнерів – з 8 до 11 євро. Португалія У другій половині 2024 року туристичний податок з'явиться і на португальському острові Мадейра. Точна дата поки що невідома – на даний момент не всі муніципалітети офіційно схвалили рішення. Однак те, що податок таки з'явиться, практично не викликає сумнівів. Коли це станеться, туристам доведеться платити по 2 євро за ніч. Частину зібраних у такий спосіб коштів отримають власники житла, а частину – місцеві муніципалітети, які витратять їх на реалізацію громадських проектів, покликаних підвищувати екологічність подорожей та розвивати туристичну інфраструктуру. Франція Найбільш суттєве підвищення туристичного податку відбудеться в Парижі – розмір збору збільшиться на цілих 200% і складатиме близько 11 євро за ніч. Це пов'язано з тим, що місто готується приймати Олімпійські ігри з 26 липня по 11 серпня 2024 року – за прогнозами це спричинить безпрецедентний наплив туристів. Індонезія Не відстає від країн Європи і Південно-Східна Азія – Індонезія також запроваджує туристичні збори. Так, з 14 лютого влада Балі ввела плату за в'їзд на острів у розмірі 8,8 євро. Крім того, з лютого 2024 року податок для іноземців з'явився в інших популярних туристичних локаціях: озеро Тоба (провінція Північна Суматра), храм Боробудур (Центральна Ява), узбережжя Мандалика (провінція Західна Нуса-Тенгара), містечко Лабуан-Баджо (Східна Нус- Тенггара) та місто Лікупанг (Північне Сулавесі).
20.02.24
В Італії відкриють ще один пасажирський аеропорт
Вже влітку в Італії планують відкрити ще один пасажирський аеропорт. З'явиться він на узбережжі Амальфі, на місці колишнього військового, що був побудований ще у 1926 році. Новий аеропорт Салерно Коста д'Амальфі почне приймати пасажирів у липні. Розташований він усього за 45 кілометрів на південний схід від міста Амальфі та за 21 кілометр від міста Салерно, яке ще називають воротами до Амальфітанського узбережжя. Технічно це буде повторне відкриття, адже Салерно Коста д'Амальфі не будувався з нуля. Впродовж 98 років, починаючи з 1926-го, він використовувався як військовий аеропорт, льотна школа, протипожежний центр і приватний аеропорт. З 2007 року приймав комерційні рейси. Але літали туди лише два невеликі місцеві лоукостери, оскільки аеропорт не був розрахований для великого навантаження. Пізніше, у 2016 році, аеропорт і зовсім закрився. І лише через декілька років було вирішено відновити його роботу, щоби розвантажити міжнародний аеропорт Неаполь, який приймає понад 10 мільйонів пасажирів за рік. Наразі Салерно д'Амальфі вже готовий до відкриття. В аеропорту подовжили злітно-посадкову смугу, додали стійки для реєстрації та обладнання. Також у найближчому майбутньому планують побудувати новий термінал. Аеропорт розпочне свою роботу 11 липня з чотирьох регулярних рейсів із таких міст, як: Нант, Кальярі, Верона та Катанія. Спершу прийматиме лише комерційні рейси іспанської авіакомпанії Volotea, але пізніше будуть залучені й інші перевізники.
14.02.24
Маски, яскраві костюми та море веселощів: 5 найяскравіших карнавалів Європи у лютому
Вже традиційними у Європі є щорічні яскраві карнавали, які заповнюють вулиці міст і збирають тисячі людей з усього світу. Фестивалі зазвичай супроводжуються гучними веселощами з музикою і танцями, концертами, видовищними парадами, барвистими костюмами та масками. Подібні святкування мають давнє коріння та пов'язані здебільшого з християнськими традиціями. Проводяться карнавали напередодні Великого посту. А оскільки цьогоріч Великдень у Європі припадає на 31 березня, то більшість святкувань проходитимуть в середині лютого й триватимуть до початку березня. Ми зібрали добірку з 5 найгучніших і найяскравіших карнавалів Європи, які відбудуться у лютому 2024 року та будуть насичені феєричними подіями. Карнавал у Венеції, Італія Всесвітньовідомий карнавал у Венеції цьогоріч триватиме до 13 лютого. Впродовж 18 днів венеціанські вулиці будуть заповнені веселощами, музикою, танцями, яскравими костюмами та таємничими масками. Карнавал у Венеції – це не лише одна з найочікуваніших подій року, але й давня традиція, коріння якої сягають ще в 943 рік. Але офіційно свято почали проводити аж у 1296 році. Відтоді щороку в лютому напередодні Великого посту місто перевтілюється та перетворюється на одну велику феєрію. Цьогоріч програма свята насичена яскравими шоу та традиційними процесіями. Якщо ви вирішите побувати на карнавалі у 2024 році, не пропустіть три знакових події цього фестивалю: Corteo Acqueo, Festa delle Marie та Volo dell'Angelo. Більше про програму Венеціанського карнавалу можна дізнатися на офіційному вебсайті. Карнавал у Ніцці, Франція Ще один відомий у всій Європі яскравий карнавал проходить у Ніцці. Це одна з найочікуваніших та найулюбленіших подій у Франції. Цьогоріч карнавал розпочнеться 17 лютого і триватиме до 3 березня. Офіційно цей фестиваль почав проводитися з 1873 року, а неофіційно – ще з 1294 року. Карнавал у Ніцці завжди славився своєю яскравою та насиченою програмою, алегоричними процесіями, парадами, виступами та іншими цікавими заходами. Однією з найяскравіших подій фестивалю вважається  Битва квітів, яка відбувається щосереди та щосуботи під час процесії поплавців, прикрашених яскравими квітковими композиціями. Більш детальна інформація про всю програму та графік на офіційному сайті карнавалу. Fête du Citron – Фестиваль лимонів у Франції Фестиваль лимонів у Франції теж є популярним у світі карнавалом. Проходить він щороку у мальовничому місті Ментон, що розташоване у французьких Альпах і славиться своїми вишуканими лимонами. Свято вважається традиційним. Вперше воно пройшло в місті у 1934 році. Щороку у фестивалі Fête du Citron беруть участь понад 200 000 відвідувачів з усього світу. Впродовж свята вулиці міста вбираються у жовтий колір і заповнюються веселими танцями, яскравими подіями, костюмами, виставками, скульптурами, присвяченими лимонам. Святкування тривають 15 днів і супроводжуються захоплюючими золотими та нічними парадами, виставкам у садах Biovès, ярмарками ремесел і пахучим фестивалем орхідей. Цьогоріч Фестиваль лимонів розпочнеться 17 лютого і триватиме до 3 березня. Детальну програму свята можна переглянути на офіційному сайті. Карнавал на острові Тенеріфе, Іспанія Карнавал Санта-Крус-де-Тенеріфе є традиційним і щороку проходить на живописному острові Тенеріфе. Історія виникнення цього яскравого фестивалю бере початок ще у XVII столітті. Спершу святкування супроводжувалося переодяганнями – чоловіки одягали жіночі речі, а жінки вбиралися у чоловічий одяг. Ще з тих часів головними ідеями карнавалу були різноманітність, розсування кордонів і руйнування шаблонів. Сьогодні цей фестиваль-феєрія вважається одним із наймасштабніших у світі. Упродовж святкування гості поринають у сюрреалістичний світ веселощів, яскравих костюмів, концертів і неординарних подій. Щороку карнавал має нову тематику, а до 2024 року було обрано тему телебачення. Триватиме фестиваль до 18 лютого. А з його програмою можна ознайомитися на офіційному сайті. Фестиваль іронії у місті Кадіс, Іспанія Карнавал, що проходить у чарівному місті Кадіс, можна назвати одним із найскандальніших і найдрайвовіших у Європі. Цей фестиваль завжди був відомий своєю іронією, грою слів, сарказмом і помірним дружнім висміюванням найгостріших проблем сьогодення. Вважається, що вперше подібне святкування почали проводити ще у 1600 році генуезці, які переселилися до міста. Карнавал у Кадісі не схожий на жодні інші типові європейські фестивалі. Зокрема, тут ви не побачите масок і веселих парадів. Натомість люди одягають суперечливі костюми, розмальовують обличчя та марширують вулицями. Також проводяться виступи відомих сатиричних груп Comparsas, Chirigotas і Coros. Перші співають у провокаційному тоні про політику та злободенні теми. Друга група порушує ті самі питання, але в жартівливій формі. Треті грають на лютнях і гітарах у ритмі Carnival Tango, виконуючи то комічний репертуар, то більш серйозний. Цього року карнавал проходитиме з 8 по 18 лютого. Більше деталей про програму заходу дивіться на вебсайті місцевого управління туризму.
06.02.24

Митні правила

Згідно з митними правилами, до переліку того, що можна провозити до Італії входять:

  • особисті речі;
  • переносне аудіообладнання;
  • непрофесійна відеокамера;
  • мобільний телефон;
  • два фотоапарати;
  • дошка для серфінгу, велосипед, дві тенісні ракетки, дві пари лиж;
  • прикраси;
  • за наявності спеціального сертифікату можна провозити корали або вироби зі шкіри рептилій;
  • 500 г кави або 250 г кавового екстракту; 100 г чаю або 40 г чайного екстракту;
  • 50 мл парфумів, 250 мл туалетної води;
  • тварин або рослини, які знаходяться під захистом Конвенції СІТЕС, тільки маючи спеціальний дозвіл;
  • собаку або кішку, маючи на кожну тварину виписаний ветеринарний сертифікат, в якому будуть відомості про стан здоров'я тварини, а також і наявність щеплень від сказу. Важливо, що вакцинувати тварину від сказу потрібно мінімум за три тижні, але не більше ніж за 11 місяців до видачі сертифікату.

 

Валюта. Готівкову іноземну валюту можна ввозити без обмежень. Проте, якщо сума становить понад 12 500 євро, то її необхідно задекларувати письмово. Інакше 40% від суми, яка перевищує 12 500 євро, буде вилучено співробітниками митниці. Повернути гроші вийде тільки після сплати штрафу.

Алкогольні напої. Допускається безмитне ввезення одного літра алкоголю міцністю вище 22 градусів, двох літрів міцністю до 22 градусів і двох літрів вина.

Тютюнові вироби. Допускається безмитне ввезення до 200 сигарет, 100 сигарил, 50 сигар, 250 г тютюну.

Ліки. Можна провозити медичні препарати для особистого користування. Ліки повинні бути в упаковці.

 

В Італію заборонено ввозити:

  • наркотичні засоби, нарковмісні препарати;
  • вогнепальну зброю, боєприпаси, вибухові речовини;
  • м'ясні і молочні продукти, крім дитячого харчування та спеціальних препаратів, які необхідні для людей з хронічними захворюваннями (загальна вага яких не повинна перевищувати 2 кг);
  • радіоактивні речовини.

 

Заборонено вивозити з Італії:

  • антикварні речі;
  • меблі, вік яких перевищує 100 років;
  • археологічні цінності, підняті з дна моря (без спеціального дозволу).
Більше інформаціїЗгорнути

Оформлення візи

Громадянам України, які мають біометричний паспорт, для відвідування Італії віза не потрібна. Протягом півроку максимальний термін перебування на території Євросоюзу обмежений трьома місяцями (90 днів).

ДокладнішеЗгорнути
Показати на мапі
Телефон/факс:

+(06) 841 26 30

00 39 06 854 75 39 (факс)

[email protected],

Режим роботи:

09:00 - 18:00 (пн.-пт.)

суббота, воскресенье – выходные

Показати на мапі
Телефон/факс:

+38 (044) 230-31-00 (01)

+38 (044) 230-31-03 (факс)

[email protected]

Режим роботи:

09:00–16:00 (пн., вт., чт.)

9:00-12:00 (ср., пт.)

Выходные – суббота, воскресенье

Відео по країні

Італія - відеоогляд туристичної інфраструктури.

Всі відео
Зв'яжіться з нами
З виникненням будь-якого питання Ви можете написати на e-mail
РЕГИСТРАЦИЯ ТУРИСТА
Ваше имя *
Поле не должно быть пустым
Электронная почта *
Поле не должно быть пустым
Введите корректный e-mail
Придумайте пароль *
Пароли должны совпадать
Повторите пароль *
Пароли должны совпадать
Телефон
Поле не должно быть пустым
Заполните поле полностью
ВОССТАНОВЛЕНИЕ ПАРОЛЯ
Эл. почта
Поле не должно быть пустым
Я вспомнил свой пароль