This version of the page http://zt.20minut.ua/allnews (172.67.164.77) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2024-03-10. The original page over time could change.
Всі новини Житомира за сьогодні - 20 хвилин Житомир

Всі новини

Подивитись 0 нові статті
25 фактів про мозок

Головний мозок людини (лат. cerebrum hominis) — головний орган центральної нервової системи (ЦНС), що складається з маси взаємозалежних нервових клітин.

Названі лауреати Шевченківської премії 2024

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив лауреатів цієї нагороди у 2024 році. Відповідний указ оприлюднений на сайті Офісу президента.

Перший супермолодик весни: що можна змінити і що не можна робити 10 березня

Молодик у березні зійде в знаку Риби - супутник Землі наблизиться до планети максимально близько.  

На фронті загинув журналіст і громадський діяч Дмитро Сінченко

Дмитро був журналістом, політичним аналітиком, публіцистом і блогером. Деякий час працював у Житомирі.

Меланка Хілінська
Вічна пам'ять Герою.
photo_camera У Житомирі продовжуються «рейди» проти паліїв сухої рослинності

Незважаючи на заборони і штрафи, щовечора різні райони міста огортає дим. містяни в соцмережах особливо скаржаться на нездорове повітря в районі Крошні, на околицях міста.

Федор Ганцалев
Не треба нагадувати ...
Неділя у Житомирі буде сонячна, вдень 4-9° тепла

З понеділка побільшає опадів у вигляді дощу і мокрого снігу.

10 березня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Сьогодні, 10 березня, День Державного Гімну України.

10 березня у Житомирі відбудеться благодійний форум "Тверезість і війна": запрошуються усі бажаючі

10 березня о 14-00 в бізнес-центрі «Імперіал» (площа Перемоги, 10) Житомирська обласна громадська організація «Тверезий Житомир» організовує просвітницький форум «ТВЕРЕЗІСТЬ ТА ВІЙНА».

Віктор Капітанюк
Бред
Ветерани та їхні родини можуть отримати 1,5 млн грн гривень на відкриття та розвиток бізнесу: прийом заявок до 19-го березня

6 березня Український ветеранський фонд Мінветеранів почав відбір заявок на програму фінансування ветеранського бізнесу “Варто почати власну справу”.

До Житомирщини прибув потяг ще з 57-ма евакуйованими з Донеччини, серед них - діти та особи з інвалідністю

Як повідомили в ГУ ДСНС в Житомирській області, під ранок 8 березня до м. Бердичів прибув черговий потяг із 57 евакуйованими особами з Донецької області, серед яких 13 дітей та 10 осіб з інвалідністю.

У Олевській громаді завдяки прокуратурі повернуто майже 400 га землі, незаконно набутої у приватну власність

За позовом Коростенської окружної прокуратури на користь Олевської об’єднаної територіальної громади повернуто 66 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею майже 400 га. Їх вартість становить 31,6 млн грн. Про це повідомили у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури. 

Часові обмеження для пільговиків і відсутність готівкової оплати - у міськраді повідомили, як зміниться вартість проїзду у громадському транспорті

У Житомирській міській раді розповіли, які зміни чекають на містян при користуванні громадським транспортом. Про це йдеться у відповідному проєкті рішення виконкому, який планують розглянути. 

Людмила Блащук
Тетяна Михаловна в столиці проїзд дешевший
Ввечері 8-го березня у Житомирі водій Chrysler зніс дерево та повалив електроопору. ФОТО

8 березня близько 22-ї години на майдані Короленка сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. Про це повідомили у Патрульній поліції Житомирської області. 

Цими вихідними житомиряни і гості міста можуть безкоштовно прогулятися Ботанічним садом

Поліський національний університет запрошує на прогулянки до Ботанічного саду мешканців та гостей міста 8-10 березня з 10.00 до 16.00.

Андрій Бичков
Дякую. Обов'язково завітаю.
Прогноз погоди на 9 березня: мороз вночі, а вдень до +6 С

Прогнозом погоди на сьогодні поділився "Міський інформаційний центр" Житомирської міської ради. 

До уваги паліїв сухої рослинності

Усі знають, що за такі дії передбачено штраф. Це негативний вплив на навколишнє середовище й здоровʼя кожного з нас.

photo_camera У Житомирі злочинне угруповання виготовляло та збувало синтетичні наркотики у великих розмірах – організатору та двом спільникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні з метою збуту, збуті психотропних речовин, в особливо великих розмірах, вчиненому повторно, та зберіганні наркотичного засобу без мети збуту (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

Увага! Перебування у прикордонній смузі можливе лише після отримання відповідного дозволу від органу ДПС України

Як повідомляє пресслужба 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців, Уряд України вніс зміни до Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. № 1147 «Про прикордонний режим».

У Житомирі пройде Всеукраїнський літературний фестиваль «Шодуарівська альтанка»

Про старт прийому творів оголосили організатори під час презентації альманаху з фестивалю 2022-2023 років. 

photo_camera Альманах 2022-2023 презентували в Житомирському обласному літературному музеї

Презентація шостого альманаху Всеукраїнського літературного фестивалю «Шодуарівська альтанка» зібрала шанувальників вишуканого слова в стінах Житомирського обласного літературного музею.

Я — донорка: руйнуємо стереотипи про жінок у донорстві крові

Бути доноркою — не обов'язок, а право і привілей. У Міжнародний день боротьби за права жінок ДонорUA розповідає, чим жіноче донорство відрізняється від чоловічого та чим обумовлена ця різниця.

У краєзнавчому відкрилася виставка графічних робіт Володимира Куткіна "Шевченкіана"

З 8 березня відвідувачам краєзнавчого доступна виставка графічних робіт Володимира Куткіна "Шевченкіана", - повідомили на сторінці музею у фейсбуці.

Які облради закриті для громадян — дослідження Руху ЧЕСНО

У 2023 році найнижчий рівень відкритості має Київська обласна рада. Там труднощі в роботі пояснюють хакерською атакою на сайт ради.

Зрадив Батьківщині і присягнув ворогу: житомирянину, який служить в окупованому Криму, повідомили про підозру

Співробітники СБУ в Житомирській області зібрали докази вини колишнього мешканця обласного центру, який перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту та вступив до лав окупаційної армії рф у Криму.

Нічні морози і денне тепло - погода у Житомирі

КП «Міський інформаційний центр» Житомирської міської ради ділиться прогнозом погоди.

Завершила роботу 19-та сесія Житомирської обласної ради восьмого скликання: результати

7 березня відбулось пленарне засідання 19-ї сесії Житомирської обласної ради восьмого скликання. На засідання прийшов 51 депутат. Зібрання пройшло під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми.

Суд у справі про вбивство дитини у Радомишлі на Житомирщині: допитували військового

7 березня у Корольовському районному суді Житомира продовжували розглядати справу про вбивство 12-річного Дані Бельченка у Радомишлі. На суді допитували свідка-військового однієї із військових частин ЗСУ.

Поліцейські розшукують безвісно зниклого 38-річного житомирянина

Правоохоронці Житомирського районного управління поліції встановлюють місцезнаходження Синюкова Артема Олександровича, 1985 року народження, жителя обласного центру.

ДТП у центрі Житомира: травмовано жінку-пішохода

7 березня близько 14:40 на вулиці Перемоги 43-річна житомирянка, керуючи автомобілем «BMW», здійснила наїзд на жінку, яка перетинала автошлях.

На Коростенщині у водоймі втопився 14-річний хлопець

7 березня близько 13 години на лінію «102» надійшло повідомлення про виявлення тіла дитини у водоймі в одному з сіл Коростенської громади.

Свіжий випуск

№ 8 від 28 лютого 2024

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією "20 хвилин Житомир" та «20 хвилин Романів» видавець ПП «Медіа Ресурс». Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Усі авторські права належать ПП «Медіа Ресурс» і захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива не більше 50% обсягу та з обов'язковим посиланням на джерело.

keyboard_arrow_up