Друк
Закрити

Алгоритми дій у випадку конфліктів у поїздках

Якщо ви відчуваєте загрозу домагань, насилля або інших протиправних дій з боку пасажирів — негайно сповістіть про це залізничників, щоб ми могли втрутитись і зреагувати! Залізниця має чіткий алгоритм вирішення конфліктів, що можуть виникати у замкненому просторі між різними людьми на шляху прямування поїзда.

1. Сигналізуйте залізничникам, що щось не так. Ні в якому разі не варто терпіти — щоб вирішити проблему, нам потрібно, перш за все, про неї знати. Найближчим до вас залізничником завжди є провідник, він, у свою чергу, має засоби спецзв'язку з начальником поїзда та воєнізованою охороною, якщо вона патрулює рейс. У всіх модернізованих та нових вагонах Укрзалізниці є так звана "тривожна кнопка": її легко знайти в купе над дверима поруч із регулюванням освітлення. Також наша онлайн-підтримка в 4х месенджерах працює миттєво 24/7;

2. якщо можливо (тобто якщо це не створює додаткову небезпеку), фіксуйте протиправні дії на камеру або диктофон;

3. далі за алгоритмом наша поїзна бригада прибуде для з'ясування обставин і розсадить потенційну жертву та потенційного порушника порядку по різних купе;

4. далі начальник поїзда має запропонувати виклик поліції на найближчу станцію. Ви в праві відмовитись або наполягати;

5. поліція прибуде на наступну станцію прямування поїзда для складання протоколу та — за необхідності — затримання порушника. Тут якраз важливі записи та/або свідки.

Якщо будь-який з етапів алгоритму "дав збій" — наприклад, начальник поїзда не з'явився або не викликав поліцію — наш контакт-центр втручається миттєво, щойно отримує сигнал. Звертайтеся цілодобово за безкоштовним номером 0800 503 111 або через чат-боти Укрзалізниці ("зворотний зв’язок" — "онлайн-чат") у Viber, Telegram, Apple Messages, Facebook. У крайньому випадку наш поїзний диспетчер може сам зупинити поїзд на найближчій станції і викликати наряд туди.

Залізниця працює над комплексним підвищенням безпеки поїздок: крім того, що усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження в загальних зонах вагонів та кнопками виклику провідника, нові вагони обладнані системою сигналізації, яка сповіщає провідника про несанкціоноване відкриття дверей купе ззовні.

Безпечних та комфортних подорожей з Укрзалізницею.