Усі консультації рубрики «Інші податки»

Консультацій: 766
  • Отримання гуманітарної допомоги з 1 квітня 2024 року: нюанси оподаткування
    Якщо отримання гуманітарної допомоги відбудеться після 31.03.2024 р., така допомога підлягає звільненню від оподаткування ПДВ? Чи зможемо передати гуманітарне обладнання в рамках договору без ПДВ?
    01.03.202440
  • Чи є купівля резидентом "Дія. Сіті" корпоративних прав базою для оподаткування ПнВК?
    Чи є купівля резидентом "Дія. Сіті", платником податку на особливих умовах, корпоративних прав будь-якої юридичної особи базою для оподаткування податком на виведений капітал?
    28.02.20249
  • Оподаткування в разі гарантійного обслуговування
    Підприємство, платник податку на прибуток і ПДВ, є будівельним підрядником. Договорами підряду передбачено гарантійне обслуговування збудованого об’єкта: якщо замовник виявляє дефекти, підрядник власними силами, але з матеріалів замовника усуває дефекти. Як такі операції впливають на оподаткування?
    26.02.202423
  • Чи потрібно нараховувати земельний податок в умовах припинення госпдіяльності?
    Підприємство не працює більше двох років. У власності має земельну ділянку під промисловими об’єктами. Чи потрібно нараховувати в даних умовах земельний податок?
    21.02.202436
  • Дебіторська заборгованість резидента "Дія. Сіті"
    На балансі резидента "Дія. Сіті", платника податку на особливих умовах, є дебіторська заборгованість за надані послуги нерезиденту, яка утворилася в період, коли ТОВ був платником на загальних підставах. Чи потрібно цю заборгованість показувати в рядку 24.2 додатку "Дія" і сплачувати з неї податок - 9%?
    20.02.2024406
  • Податкові наслідки для ТОВ при переході на ЄП
    ТОВ є платником податку на прибуток і ПДВ. Планує перейти на ЄП 3 групи (5%) без ПДВ. Які податкові наслідки такого переходу?
    15.02.2024396
  • Оподаткування при виході підприємства зі складу ТОВ і отриманні частки коштами
    Підприємство на ЄП групи 3 (5%) виходить зі складу засновників ТОВ (яке є збитковим), отримуючи свою частку грошовими коштами. Кошти будуть повертатися частинами протягом року. Які податкові наслідки для підприємства? Чи буде враховуватись повернута сума вкладу в річний обсяг доходу підприємства?
    15.02.202432
  • Продаж товару за ціною нижчою від ціни придбання у резидента Дія Сіті
    Резидент «ДІЯ СІТІ» - платник податку на особливих умовах придбав програмний продукт, вартість якого складає 120 000 грн. Відбувається реалізація програмного продукту покупцю, який не є резидентом «ДІЯ СІТІ». Ціна продажу – 100 000 грн. Ціна реалізації нижча від ціни придбання на 20 000 грн. Чи не підпадає така операція в сумі 20 000 грн під п. 141.9-1.2.5 ПКУ (безоплатні передачі), на яку потрібно нарахувати податок на виведений капітал?
    14.02.202431
  • ФОП – «єдинник» отримав грант від бюджетної установи, яка відсутня в переліку КМУ: як оподаткувати?
    ФОП – платник єдиного податку отримав грант від бюджетної установи, яка відсутня в переліку КМУ. В додатку 4ДФ бюджетна організація показала наданий грант за кодом 157. Як оподаткувати даний грант? Хто має сплачувати податки?
    09.02.2024591
  • Оплату за договором фрахту здійснив нерезидент-поручитель: як оподаткувати?
    Підприємство-резидент України замовило послуги перевезення у підприємства-нерезидента. Оплату послуг в повному обсязі, без вирахування податку на доходи нерезидента, здійснило інше підприємство-нерезидент за договором поруки. Який порядок оподаткування в даній ситуації доходу нерезидента?
    02.02.202427
  • Роздача працівникам власної продукції вартістю меншою за 25% МЗП: що з оподаткуванням?
    Компанія планує роздати власну продукцію працівникам, оскільки продукція не може бути реалізована через пошкоджену упаковку та обмежений термін придатності. Вартість продукції (вартість набору) не перевищує 25% мінімальної заробітної плати. Чи потрібно на вартість такої продукції працівнику нараховувати ЄСВ?
    17.01.202453
  • Оподаткування при поверненні орендованого авто разом з шинами та страхівкою
    ТОВ, платник податку на прибуток та ПДВ, орендував у свого засновника, що є ФОПом, автомобілі. На ці автомобілі ТОВ придбавало шини за свій рахунок, а також здійснювало (оплачувало) страхування КАСКО. Як оформити передачу шин при поверненні авто з оренди? Що з оподаткуванням?
    12.01.2024449
  • Оподаткування в разі зарахування резидентом Дія. Сіті поворотної фіндопомоги в рахунок виплати дивідендів
    Резидент Дія. Сіті, платник податку на особливих умовах, надав засновнику-юрособі на загальній системі оподаткування поворотну фіндопомогу, яку ще не повернуто. Поряд з цим, прийнято рішення про виплату резидентом Дія. Сіті дивідендів, із зарахуванням виплаченої допомоги в рахунок виплати дивідендів. Які особливості оподаткування?
    04.01.202469
  • Оподаткування матеріальної допомоги на лікування дитини працівника
    Яке оформлення та оподаткування матеріальної допомоги дитині працівника підприємства, яка надаватиметься на протязі 6 місяців рівними частинами в процесі лікування?
    03.01.202465
  • Газовий конденсат стабільний: нюанси оподаткування
    Підприємство-виробник залізобетонних виробів придбало газовий конденсат стабільний (УКТ ЗЕД 2709001000) для обігріву пропарювальних камер. Чи виникає необхідність у підприємства стати платником акцизу при списанні газового конденсату? Які податкові зобов’язання виникають при списанні газового конденсату?
    27.12.202370
  • Оподаткування КІК, якщо ФОПи відкрили в Румунії юрособу
    Два ФОПи на ЄП ІІ групи відкрили в Румунії юрособу (50 на 50). Яку звітність подавати? Які податки у зв’язку з цим сплачувати?
    21.12.202357
  • Компенсація нерезиденту витрат на страхування працівника: оподаткування
    Материнська компанія - нерезидент має глобальний договір страхування (страхування подорожей, медичне, додатковий пенсійний план) для всіх своїх співробітників-експатів, тобто, співробітників, які працюють за контрактом в іншій країні. Поліс діє по всьому світу. Дочірня компанія, резидент України, буде компенсувати такі витрати щодо свого директора - нерезидента. Які податкові наслідки (податок на прибуток, ПДВ, ПДФО) для резидента?
    06.12.2023136
  • Оподаткування податком на виведений капітал резидента Дія. Сіті при виплаті дивідендів
    Резидент Дія. Сіті, платник податку на особливих умовах, звітується раз на рік, за підсумками 9 місяців 2023 р. отримав прибуток, планує в грудні виплатити дивіденди. Які податкові наслідки, якщо дивіденди будуть за наслідками бухгалтерського прибутку і якщо будуть з суми, що перевищує бухгалтерський прибуток?
    06.12.2023252
  • Як виправити помилку, якщо декларація з податку на нерухомість не подавалася з 2012 року?
    ТОВ на загальній системі оподаткування з 2012 року є власником нежитлового приміщення площею 101,1 кв.м. З дати купівлі по сьогодні податок на нерухоме майно не нараховувався і не сплачувався, декларація не подавалася. Як виправити це?
    27.11.2023744
  • Допомога від роботодавця дітям працівників-військовослужбовців, які загинули
    ТОВ планує надавати матеріальну допомогу до повноліття дітям працівників – загиблих військовослужбовців. Як це документально оформити? Які документи потрібні від отримувача? Чи оподатковується ця допомога податками?
    27.11.2023473
  • Оподаткування ПнВК резидентом "Дія. Сіті" повернутої ПФД
    Резидент "Дія. Сіті"– платник податку на виведений капітал надав короткострокову безвідсоткову ПФД засновнику – юрособі, нерезиденту "Дія. Сіті," платнику податку на прибуток на загальних підставах. Надана допомога була повернута до кінця календарного року. Чи підлягає оподаткуванню податком на виведений капітал за ставкою 9% надана і повернута протягом року фіндопомога?
    24.11.20231371
  • Дизайн, виробництво та продаж ювелірних виробів: яку систему оподаткування обрати ФОПу?
    Фізособа планує діяльність з виготовлення унікальних художніх та ювелірних виробів за індивідуальним замовленням клієнтів. Цикл включає дизайн та виготовлення виробу з металів (в т.ч. дорогоцінних), каміння, емалі, деревини, шкіри та ін. У разі використання дорогоцінних металів є можливість клеймування у відповідних державних установах. Далі – реалізація виробів в Україні і за кордоном. Яку систему оподаткування можна обрати для такої діяльності?
    22.11.202335
  • Оренда паю: оподаткування
    В договорі оренди земельного паю прописано, що орендна плата виплачується орендодавцю в розмірі 5 000 грн. Виплата орендної плати здійснюється в натуральній формі 1 т. зернової продукції. Чи застосовувати коефіцієнт до ПДФО та ВЗ, якщо в договорі за вимогою орендодавця прописано не суму нарахування орендної плати, а суму до виплати 5 000 грн?
    20.11.20231 197
  • Податок на доходи нерезидента з послуг навантаження та перевезення
    Підприємство отримує від нерезидента послуги навантаження, перевезення товару територією нерезидента (Литва, Латвія). Надані послуги передаються за актом, на оплату виставляється рахунок. Чи потрібно з таких доходів утримувати податок на доходи нерезидентів? Чи можна уникнути сплати цього податку? Яка відповідальність за несплату?
    20.11.202395
  • Оподаткування компенсації витрат СГ за програмами облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю та ваучеру на БПЛА
    Чи виникне оподаткування у ФОПа ІІІ групи (як у фізособи) отриманих коштів компенсації: по програмі "Компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю" та по програмі «Ваучер на БПЛА/БПЛК»?
    15.11.202310