Факти про шини

Справжня високоякісна шина — це не просто шматок гуми. У результаті кропітких розробок та суворих випробувань  шина стає ретельно підготовленим високотехнологічним виробом, що включає значний відсоток ручної праці, знання та досвід фахівців із хімії та техніки, точність виконання та високоякісну сировину. Не дивно, що перш ніж нова шина зрушить з місця на дорозі, має пройти від двох до чотирьох років розробок.

Поради з експлуатації шин

Шини — найважливіший елемент безпеки вашого автомобіля: вони забезпечують зв’язок між водієм та дорожнім покриттям. Шини впливають на безпеку та зручність під час їзди. Ваші шини мають бути в належному стані. Не забувайте проводити технічне обслуговування шин.

Популярні запитання

Популярні запитання про шини: маркування боковин, догляд за шинами, виробництво та охорона довкілля.

Законодавчі вимоги до експлуатації шин

Read about the most important winter tyre regulations in Europe

Маркування на боковинах

Розмір шини —найважливіша інформація, що вказується на маркуванні шини. Позначення розміру має вигляд ряду цифр та букв, наприклад: 205/55 R 16 94 V XL.

Маркування шин в ЄС

Starting in November 2012, buying new tyres in the European Union will be made easier by the new tyre labels that are similar to the energy labels for household appliances. The labels will guide consumers towards acquiring tyres that are of higher quality and, therefore, safer.

Тиск повітря в шині

Температура значно впливає на процес накачування шин. Температура у прогрітому гаражі може на 30˚C перевищувати температуру зовнішнього повітря. Якщо в даному випадку виміряти тиск у шині всередині гаражу, його значення буде вищим, ніж при температурі на вулиці.

Виробничий процес

Основною сировиною для виробництва шини є натуральний каучук, синтетичний каучук, технічний вуглець та масло. Частка гумових сумішей від загальної маси шини становить понад 80%. На решту 20% припадають різноманітні підсилювальні матеріали.