This version of the page http://te.20minut.ua/Groshi (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-12-19. The original page over time could change.
Фінансові новини, новини фінансів та грошей - 20 хвилин Тернопіль

Гроші

За 9 місяців нарахували майже 750 000: яка зарплата у Володимира Труша під час війни

Журналісти «20 хвилин» впродовж трьох місяців намагались отримати від Тернопільської ОВА інформацію про зарплату, премії та матеріальну допомогу працівників штату за перший рік повномасштабної війни. Керівництво адміністрації проігнорувало наші запитання. І не лише наші. Такі запити відправляв і сайт «Газета Місто». Уже аж після звернення колег до Уповноваженого таки оприлюднили зарплату керівника військової адміністрації.

Які місцеві пільги та послуги передбачені для тернопільських захисників

У Тернополі віднедавна працює Реєстр державних та місцевих пільг і послуг для військовослужбовців ЗСУ та їхніх родин.

Не платить аліментів на дітей роками, — що робити, радить адвокат

Працюйте зі своїм виконавцем — це правило номер один. Крім самої суми заборгованості, можна вимагати чи просити штраф, пеню за несвоєчасну сплату аліментів, яка може бути такою ж, як і сума заборгованості. Крім цього, виконавець ухвалює на ім’я боржника ряд своїх тимчасових постанов-обмежень у правах виїзду за межі України, керування транспортними засобами, користування зброєю. Також виконавець зобов’язаний накласти арешт на майно і кошти боржника, зокрема й на банківських рахунках.

Пенсія у 2024-му: скільки років стажу потрібно для її призначення

Якщо ви не маєте достатньо стажу для призначення пенсії в 60 років, то вам її можуть призначити в 63 роки, а якщо стажу ще бракує, — в 65. Врахуйте, що мінімально необхідна тривалість стажу для призначення пенсійної виплати в 65 років – 15 років, пояснили у Пенсійному фонді. Кому пенсії взагалі не платитимуть, дізнавались «20 хвилин».

У Тернополі проведуть додаткову реєстрацію переселенців на отримання допомоги: хто зможе скористатися

Товариство Червого Хреста повідомляє про додаткову програму грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб у Тернопільській області. 

Малий бізнес сплатив до бюджетів громад Тернопільщини понад 941 млн грн єдиного податку

Єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури. Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За січень-листопад цього року вони сплатили 667,3 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 88,9 млн гривень. У Тернополі неодноразово, нагадаємо, відбувались мирні акції протестів. Люди  вимагали у влади скоротити непотрібні витрати та краще допомагати нашим військовим.

Без ікри, але з мандаринками: в скільки українцям обійдеться новорічний стіл — думка економіста

Розрахунок витрат на новорічний стіл спрогнозував економіст Олег Пензін. За його попередніми прогнозами традиційний для України новорічний стіл складатиметься з класичних салатів, копченого м'яса, білого хліба, сирів. Це варіант без ікри, без екзотичних ласощів, але з цитрусовими. Такий варіант обійдеться українцям у 2880 гривень. 

Скільки будуть коштувати долар і євро 18 грудня

НБУ підняв офіційний курс долара вище 37 гривень, євро теж додало в ціні.

Депутати затвердили бюджет Тернопільської громади на 2024 рік: скільки піде на освіту, медицину, ЗСУ

Тернопільській громаді довелося відмовитися майже від усіх капітальних видатків на наступний рік, окрім видатків з метою усунення аварійних ситуацій, а також видатків, які пов’язані з міжнародними зобов’язаннями — Надал.

У Тернополі запроваджують програму для ветеранів щодо створення чи розвитку бізнесу

У Тернополі впроваджують програму підтримки ветеранів для створення власного бізнесу.

Свіжий випуск

№ 50 від 13 грудня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up