This version of the page http://te.20minut.ua/Dityam (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-11-16. The original page over time could change.
Дітям - новини про дітей та молодь - 20 хвилин Тернопіль

Дітям

photo_camera play_circle_filled Родина з Тернопільщини прихистила 15 дітей, троє з них – ВІЛ-інфіковані

Віка народилась на Донеччині, а після смерті батьків та брата росла у притулку. Вона від народження хвора на ВІЛ. Без належного лікування дитина була на волосині від смерті. Зараз дівчинка на Тернопільщині, де її взяла під опіку любляча родина. Віка мріє, що колись зможе не приховувати свій діагноз, а дізнавшись про нього, її не обходитимуть стороною… Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

photo_camera Тернопільський письменник Олександр Вільчинський презентував книгу казкових повістей для дітей

«Діти потребують казок під час війни, і навіть більше, ніж у мирний час», – запевняє Олександр Вільчинський. Він вперше написав книгу для малечі, яку присвятив своєму онукові. Презентацію збірки письменника у рідному Тернополі організували 24 жовтня. На зустрічі побувала й наша журналістка. Більше про історію створення книги – читайте у матеріалі!  

Пільги для внутрішньо переміщених дітей у Тернополі: ми зібрали весь перелік

Діти з-поміж числа внутрішньо переміщених осіб потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Для них передбачені пільги, які стосуються освіти, медицини, відпочинку тощо. Журналісти «20 хвилин» дізналися перелік усіх пільг, якими діти-переселенці можуть скористатися на території Тернопільської громади. Які документи потрібні та куди звертатися? Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.  

play_circle_filled «Рятуй дітей, аби їх не забрали до російського притулку»: як Улянка та Дмитрик виживали в окупованій Каховці

Улянка та Дмитрик Бубнови народилися та зростали у Каховці, що на Херсонщині. Хлопчик ходив до дитячого садочка, а дівчинка навчалася у школі та професійно займалася музикою. До 24 лютого 2022 року про вибухи, знущання та обстріли діти знали виключно з книжок і фільмів. Та через дії росії вони не лише відчули на собі всі труднощі війни, а й ледь не втратили маму. Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.  

Подаруй дитині книгу: молодь Тернополя збирає літературу для переселенців за кордоном

У Тернополі стартував збір україномовних книг для дітей з України, які через повномасштабне вторгнення переїхали до Великобританії. Як долучитися до акції, та які саме книги приймають – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

photo_camera play_circle_filled Президенте, врятуйте тата з полону! 10-річний Марк з Маріуполя просить допомоги у Володимира Зеленського

Марк — один із тих, чиє безтурботне дитинство вкрала росія. Він пам’ятає про літаки з бомбами, які кружляли над будинком, життя у підвалі церкви та евакуацію мінними полями. Та найбільше хоче не забути цей жах, а повернути тата з полону. Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Захоплень вистачить на всіх: перелік безкоштовних гуртків та секцій для дітей у Тернополі

Гра на музичних інструментах, танці, художні школи чи спортивні секції – у Тернополі чимало різних гуртків. Там діти можуть провести час з користю та без гаджетів. Які безоплатні заняття, секції й гуртки діють у місті та куди ви можете записати дітей вже нині – розповідаємо у матеріалі. Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

photo_camera play_circle_filled «Мій тато переможе лаву і повернеться»: 7-річний Азіз із Маріуполя про батька з полону

Йому лише сім, проте він вже знає, як це прокидатися під звуки вибухів, залишати домівку з одним рюкзаком та чекати батька з ворожого полону. Знайомтеся, Азіз Арутюнян, який народився та зростав у Маріуполі.  Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

photo_camera play_circle_filled «Мамо, тут Україною пахне!», – 13 річна Даша з Волновахи, яка переїхала у Тернопіль

Війна триває, тому жителі з небезпечних регіонів продовжують переїжджати у Файне чи інші міста Заходу України. Журналісти «20 хвилин» розпочинають авторський проєкт, спрямований на підтримку дитинства. Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю редакції газети «RIA плюс» та сайту «20 хвилин» і не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Хто з дітей може безоплатно харчуватися у школах і садках Тернополя

Переважно батьки самостійно сплачують за харчування дитини у садочку чи школі. Однак є категорії дітей, які мають право на безоплатне або частково платне харчування. Як отримати пільгу та які документи необхідно підготувати – журналісти «20 хвилин» з’ясовували в управлінні освіти.

Свіжий випуск

№ 46 від 15 листопада 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up