This version of the page http://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-11-07. The original page over time could change.
Розслідування у Тернополі, аналітичні новини міста - 20 хвилин Тернопіль

Розслідування

photo_camera Під час війни зводять нову церкву на Куліша. Що ж не так із рішеннями на будівництво?

Був дозвіл лише на обслуговування каплиці, а тепер тут зводять новий храм. Бо, кажуть, навіть у час війни є можливості і ті, хто дають кошти. Ділянка в зеленій зоні, хоча за генпланом тут можна будувати. Редакція звертається до правоохоронців перевірити законність «будівельних» рішень. Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

photo_camera Обговорень щодо реставрації на території Катедри не проводили. Чому роблять усе тишком-нишком?

Ми зібрали думки містян, представників собору та підрядника щодо відновлення монастиря домініканців на вулиці Сагайдачного. Хочете дізнатися більше? Тоді читайте далі у матеріалі. 

photo_camera Реставрація чи знищення пам’ятки? Що насправді відбувається на території Катедри

У Тернополі розгорілася хвиля обурення через реставрацію колишнього монастиря домініканців, який примикає до Архикатедрального собору. Будівля є однією з 5 пам’яток архітектури національного значення у нашому місті. На зустрічі запрошують лише зручних журналістів, однак наша редакція не буде осторонь цієї теми і разом із небайдужими тернополянами та експертами ми докопаємось до правди.

photo_camera Для котів не місце у підвалах – каже влада. Але де їм тоді жити і що робити мешканцям?

Чисельність вуличних котів у Тернополі ніхто не регулює, ми й далі не маємо прихистку чи бодай центру для перетримки хвостатих.  Та й під час тривог деякі тернополяни не можуть спуститися в підвал, бо там тварини та їхні екскременти.  Що з цим робити? Ми дізналися думку мешканців, голів ОСББ, зоозахисників та влади. Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

Чому «взялися» за Перинатальний центр? Аналізуємо, чим загрожує об'єднання з дитячою лікарнею

Медики б’ють на сполох, адже через об’єднання, кажуть, пацієнти та працівники можуть залишитися без приміщення. Чому обласна влада вирішила провести реорганізацію – розбиралася редакція «20 хвилин». Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

Депутатку міськради у Тернополі судять за «п’яну їзду». Чому мовчить поліція?

На звернення журналістів у патрульній поліції відмовились надавати дані, коли депутатку Мар'яну Юрик затримали напідпитку за кермом і якими були показники «Драгера». А запропонували надіслали запит, що ми і зробили. Натомість ми дізналися, що 8 червня суд розглядав «п'яну справу».  Як це коментує депутатка? Читайте далі.

Тернополянин судитиметься з працівником військкомату, якого обвинувачують у кримінальній справі

«Працівник військкомату застосовував до мене силу та незаконно затримав», – таку інформацію журналістам «20 хвилин» розповів тернополянин Зіновій Олексишин. Зі слів чоловіка, людина у військовій формі поводив себе зухвало та намагався залякати. Після того тернополянин звернувся до керівництва військкомату за роз’ясненням, до медиків та працівників прокуратури.

photo_camera Російський слід депутатського об'єднання Шахова: як монополізують ринок систем оповіщення

Як лунає сигнал повітряної тривоги, нині знають більшість українців. Системи оповіщення встановлені по всій країні, і вони реально рятують життя. Але для когось це просто ринок, на якому можна заробити, а якщо його монополізувати, то ще й дуже багато. Народний депутат від групи «Довіра» Сергій Шахов намацав на «сирені» золоту жилу і зацікавився ринком систем оповіщення.  Про це пишуть наші колеги із hromadske, вони провели журналістське розслідування. Оскільки системи оповіщення працюють і в нашому місті, цікаво дізнатися, як все організовано. Тому редакція вже готує продовження на цю тему, невдовзі ми розповімо, як усе влаштовано в нашому регіоні.   

Люди втратили не лише зір, а й очі. Через два місяці після ін'єкцій у Чорткові винних так і не знайшли

22 жителі Тернопільщини продовжують боротися за відновлення зору. Від дня, коли вони отримали ін’єкції в Чортківській міській лікарні, минуло понад два місяці, але про позитивні результати пацієнти не говорять. Журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з родичами потерпілих і дізналися про їх стан зараз. Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

play_circle_filled «Сафарі» на призовників чи зухвала втеча від мобілізації? Що ж це було в Тернополі

Постійна читачка надіслала відео у редакцію «20 хвилин» та попросила нас розібратися у ситуації. На ньому видно, як незнайомець, з виду чоловік призовного віку, біжить, а навздогін йому люди у військовій формі зі словами: «Стріляти буду». Журналісти перевіряли, чи трапився цей інцидент справді в Тернополі, як його можуть прокоментувати обидві сторони, а також попросили юристів дати правову оцінку тому, що ми бачимо.

Свіжий випуск

№ 45 від 8 листопада 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up