This version of the page http://te.20minut.ua/Groshi (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-09-12. The original page over time could change.
Фінансові новини, новини фінансів та грошей - 20 хвилин Тернопіль

Гроші

Понад 9 мільйонів гривень на укриття в школах та садочках Тернополя: на що планують витрачати

Наявність укриття – головна умова для відкриття шкіл та садочків під час воєнного стану. Воно має бути безпечним та комфортним для перебування як дітей, так і працівників. Яка ситуація з укриттями у школах та садочках Тернополя і на що витратять мільйони гривень — дізнавалися журналісти «20 хвилин». 

Яйця по 50 гривень, а рис майже 70: які ціни на сільськогосподарському ярмарку Тернополя

Овочі, фрукти, м'ясо, молочку, крупи та інколи навіть одяг – чого тільки не пропонують придбати на сільськогосподарських ярмарках у Тернополі. Як змінився асортимент товару та ціни з настанням осені – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Уряд змінив порядок обчислення середньої зарплати

Кабінет Міністрів змінив порядок обчислення середньої заробітної плати та надання державним службовцям матеріальної допомоги.

До 3 000 гривень за кубометр: де купувати дрова на Тернопільщині

Незабаром в Україні стартуватиме опалювальний сезон. Для обігріву власних осель люди використовують не лише блакитне паливо та електроенергію, а й дрова.  Більше того, саме твердопаливні котли рятували оселі від холоду під час блекаутів. Скільки коштують дрова на Тернопільщині та де вигідніше купувати – журналісти «20 хвилин» дізналися ціни та важливі нюанси.

Як орендувати державне майно вимушено переміщеним особам, розповіли під час гарячої лінії

На запитання внутрішньо переміщених осіб під час гарячої лінії відповіли у Фонді державного майна України. 

Останній шанс: до кінця вересня ще можна обміняти дрібні монети та старі гривні

В Україні виводять з обігу дрібні монети та банкноти гривні старих зразків до 2003 року, що вилучаються з готівкового обігу. Йдеться про розмінні монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок та банкноти номіналами 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 та 200 гривень зразків до 2003 року всіх років випуску.  

Від першої до сучасної: у Нацбанку показали, як змінювалась українська гривня

В Україні 2 вересня відзначають день національної валюти. Гривні виповнилось 27 років.

У Тернополі почався прийом проєктів на «Шкільний громадський бюджет 2024» та «Громадський бюджет 2024»

1 вересня в Тернопільській громаді стартує «Громадський бюджет-2024» – конкурс, який надає можливість долучитися до розподілу частини коштів з місцевого бюджету шляхом створення проєктів для покращення інфраструктури у населених пунктах громади та голосування за них. Також 1 вересня в Тернопільській громаді починається прийом проєктів на участь у конкурсі кращих ідей учнів «Шкільний громадський бюджет 2024». Прийом проєктів триватиме до 30 вересня включно.

Скасування соцвиплат, тарифи та пенсії, дати свят: що зміниться з 1 вересня в Україні

З 1 вересня в Україні припинять виплату грошової допомоги деяким категоріям переселенців. Тарифи та пенсії залишаться на колишньому рівні. Стартує новий навчальний рік, і для більшості шкіл він буде офлайн. Церква остаточно перейде на новий календар, після чого дати багатьох свят зміняться.

Тисячі гривень на спідниці, сорочки та взуття: скільки обійдеться одягнути першокласника у Тернополі?

У більш-менш безпечних регіонах України учні навчатимуться в офлайн-форматі. Тому для батьків завдання не лише зібрати портфель, а й відповідно одягнути дитину до школи. Скільки коштують базові шкільні речі та наскільки зросли ціни в Тернополі – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

Свіжий випуск

№ 36 від 6 вересня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up