This version of the page http://www.ukrpatent.org/ (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-08-27. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
25.08.2023

Розкрийте секрети штучного інтелекту і метавсесвіту: реєстрація на унікальний тренінг-курс IP офісу та WIPO Academy

Встигніть потрапити на навчання, організоване за підтримки Академії інтелектуальної власності ВОІВ (WIPO Academy).

25 серпня о 18:00 завершується реєстрація на цікавий та якісний тренінговий курс “Інтелектуальна власність та новітні технології”. Програма навчання присвячена перш за все взаємозв’язку між штучним інтелектом та ІВ, ChatGPT, інтернету речей та метавсесвіту тощо.

Тренінг триватиме з 28 по 30 серпня 2023 року, проходитиме онлайн через Zoom і підійде для освітнього ступеню “Магістр” за спеціальністю “Право”.

Курс орієнтований на тих, хто захоплюється сучасними технологіями, інноваціями та готовий опановувати нові знання про сучасний прогресивний світ під керівництвом топових тренерів та викладачів.

Серед спікерів зокрема:

  • Катерина Міліцина, Max Planck Institute for Innovation and Competition, Німеччина;
  • Анастасія Кириленко, University of Alicante, Іспанія;
  • запрошені спікери від WIPO Academy.

Учасники, які відвідають не менше 80% тренінгів та успішно складуть фінальний тест, отримають сертифікати.

Сьогодні, 25 серпня, - останній день реєстрації. Покваптеся долучитися до події - за посиланням.

Якщо маєте додаткові запитання, напишіть нам на електронну адресу: ip.academy@nipo.gov.ua.

 

Читайте також:

  • IP Across Borders: добірка онлайн-платформ, що допоможуть здобути IP-освіту
  • Освіта в IP-сфері: 5 безоплатних курсів для митців, підприємців та всіх, хто прагне підвищити цінність нематеріальних активів
24.08.2023

День Незалежності України

Сьогодні ми відзначаємо не лише день, коли наша країна здобула право на Незалежність, а й підтверджуємо нашу єдність, силу духу та незламну віру в майбутнє!

Кожен з нас – краплинка, що складає мозаїку успіху України.

Цей день нагадує нам, як важливо бути разом, єднати зусилля та прагнути кращого. Ми проходимо випробування разом, ми будуємо майбутнє разом, і наша Незалежність - це найцінніший дарунок для наступних поколінь.

Відзначаємо День Незалежності з гордістю та оптимізмом, ділимося натхненням та надією. Нехай наша творчість, інновації та єдність будуть запорукою яскравого майбутнього.

Слава Україні! Героям – слава!
 

З найкращими побажаннями та патріотичним духом,
Команда УІІВ
 

22.08.2023

IP Across Borders: добірка онлайн-платформ, що допоможуть здобути IP-освіту

IP офіс пропонує ознайомитися з ресурсами провідних вишів світу. Ці онлайн-платформи стануть в нагоді всім зацікавленим у набутті базових знань або підвищенні рівня професійної кваліфікації у IP-сфері.

До вашої уваги нова освітня добірка від Департаменту “Академія інтелектуальної власності” IP офісу. Цього разу розповідаємо про онлайн-платформи, на яких ви зможете підібрати курси від провідних вишів світу, установ та організацій, отримати сертифікат та навіть скласти власний курс, якщо ви є викладачем.

Зокрема, онлайн-платформи із нашої добірки надають такі можливості:

  • доступ до онлайн-курсів від університетів та компаній світового класу;
  • доступ до практичних проєктів;
  • доступ до сертифікаційних та дипломних програм;
  • участь в інтерактивних курсах;
  • доступ до досліджень у навчальній галузі;
  • можливість створювати власні онлайн-курси на обрані теми;
  • можливість підвищення кваліфікації та післядипломної освіти.

Більшість онлайн-платформ надають безкоштовні знання та можливість отримати сертифікат, що їх підтверджує.

Мови навчання: англійська, іспанська, німецька, французька, китайська та інші.

Серед пропонованих платформ: Coursera, Alison, edX, LawSikho та багато інших.

Детальніше про них та їхні можливості - за посиланням.

 

Читайте також

  • IP Across Borders: добірка цікавих і корисних онлайн-курсів з інтелектуальної власності
  • Освіта в IP-сфері: 5 безоплатних курсів для митців, підприємців та всіх, хто прагне підвищити цінність нематеріальних активів
21.08.2023

Інтелектуальна власність у цифрах: IP офіс публікує основні показники діяльності за перше півріччя 2023

Відзначаємо втішну тенденцію поступового повернення до довоєнної активності. А також показуємо динаміку розвитку українського IP-ринку через призму цифр та інфографік.

В умовах виснажливої повномасштабної війни з російською федерацією українська економіка проявляє вражаючу стійкість. Це дає змогу сфері інтелектуальної власності відновлюватись та розвиватись.

Загальні тенденції

У І півріччі 2023 року спостерігається значне підвищення активності в сфері ІВ, що свідчить про тенденцію до поступового повернення показників діяльності у цій сфері до довоєнних показників. Про це свідчать дані звіту, який оприлюднив IP офіс.

Зокрема, протягом перших шести місяців поточного року було подано понад 15 тисяч заявок на об’єкти промислової власності. У порівнянні з І півріччям 2022 року загальна кількість заявок збільшилась на 51,2%: 

  • на винаходи – +16,2%;
  • на корисні моделі – +70,5%;
  • на промислові зразки – +29,7%;
  • на торговельні марки (за національною процедурою) - +55,5%.

Динаміка винаходів і корисних моделей

Особливо чітко тенденції повернення до довоєнних показників прослідковуються на статистиці винаходів, де відбулося збільшення активності національних заявників на 63%. Загальна кількість заявок майже наздогнала показники першого півріччя 2021 року - 1421 проти 1592.

Зростаючий характер мають і показники надходження заявок на корисні моделі, що свідчить про пожвавлення винахідницької активності заявників. Порівняно з минулим роком збільшилась загальна кількість заявок – на 70,5%, серед яких найбільший приріст припав на заявки саме від національних заявників (70,6%).

Авторське право - найкращі показники за 5 років

Протягом І півріччя 2023 року було подано 4083 заявки для реєстрації авторського права на твір. Це є одним із найкращих показників за останні 5 років. Порівняно з відповідним періодом попереднього року кількість заявок збільшилась на 70,8%, а кількість договорів, що стосуються права автора на твір – майже на 106,4%.

Активність бізнесу і торговельні марки

Торговельні марки відіграють ключову роль у розвитку та популяризації підприємства, а також дозволяють споживачам відрізнити їх товари і послуги на ринку.

IP офіс забезпечує бізнес та інших користувачів інформацією про торговельні марки, яким надана правова охорона в Україні. Електронне подання заявок на торговельні марки дозволяє власникам брендів подавати заявки онлайн. Загалом у І півріччі 2023 року через електронну систему було подано понад 10 тис. заявок на торговельні марки.

Реєстрація торговельних марок надає можливість підвищити впізнаваність бізнесу та сприяти розвитку конкурентоспроможності товарів і послуг не тільки в Україні, а й на ринках інших країн.

У І півріччі 2023 року частка заявок на торговельні марки від національних заявників за національною процедурою збільшилась на 66,6% (порівняно з І півріччям минулого року) та становила 72,3% від загальної кількості поданих заявок.

Повний звіт за І півріччя 2023-го - у буклеті:

 

Читайте також:

  • Річний звіт НОІВ 2022: удосконалення та здобутки, попри війну
  • Аналітика від EUIPO: порушення прав інтелектуальної власності в країнах ЄС
21.08.2023

Аромат інновацій: як Narcisse Noir вчить захищати творчість

Усім відомо, що аромати можуть викликати найглибші емоції та переносити нас у минуле. Стародавні суміші ароматів, згадані у Старому Завіті, були особливими інгредієнтами для релігійних обрядів. Проте, ті, хто вирішував використовувати їх для інших цілей, ставали об'єктом жорстоких покарань.

Сучасний світ охороняє права на творчість законами про інтелектуальну власність. Але навіть найсуворіші правила не можуть стримати Життя, яке завжди виявляється найвідчайдушнішим письменником.

Ще одна історія, що варта уваги, - це історія аромату Narcisse Noir (Чорний нарцис).

110 років тому, наче магія, почалася нова епоха парфумерії. Парфумер-новачок Ернест Дальтрофф та здібна модистка Фелісі Ванпуй об'єднали свої зусилля, створивши аромат, що вразив світ своєю загадковістю та витонченістю. "Narcisse Noir" став не лише ароматом, а й магічним ключем до власного «я».

Цей аромат став справжнім вибухом на ринку завдяки своїй загадковості та сексуальності. Narcisse Noir здобув величезну популярність, але…

… Внаслідок успіху Narcisse Noir з'явилося безліч "нарцисових" ароматів – Золотий, Королівський, навіть Чорно-Білий, у схожих пляшечках.

Виявилось, що молоді автори, не сподіваючись на успіх, не захистили своє творіння! Погодьтесь, якщо повторити складну композицію аромату важко, то ввести в оману схожою назвою та схожим дизайном - дуже легко.

Дальтрофф та співавторка із запізненням отримали документи на свій шедевр та звернулись до суду, щоб заборонити конкурентам використовувати слово «нарцис». Але було вже пізно…

Час усе розставив на свої місця. Narcisse Noir квітне і понині, а його конкурентів давно забули. Та ніхто не поверне ті репутаційні та моральні збитки, які вони нанесли…

Ця історія ще раз нагадує, що інновації та креативність потребують правової охорони.

Приходьте до нас, в державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності», коли ваші ідеї будуть готові до неймовірного успіху!

Наші досвідчені експерти допоможуть вам створити надійний юридичний фундамент для ваших інновацій та творчих ідей.

Тож уважно перегляньте повний перелік наших послуг та умови їх надання.

Нехай ваша творчість розквітне в історії, залишаючи слід аромату вашої успішності!

18.08.2023

Результати Всеукраїнського відбору Амбасадорських вин 2023: список переможців, які представлятимуть Україну в Місті Вина

У Києві відбувся II Всеукраїнський відбір "посольських" вин від національних виробників. Конкурс пройшов у межах проєкту “Українське вино – частина світової культурної спадщини вина La Cité du Vin” (Місто Вина – всесвітньо відомий експозиційний центр, що знаходиться у Бордо, Франція). IP офіс виступив одним із партнерів заходу, проведеного корпорацією «Укрвинпром». 

Напередодні, у перший день конкурсу, відбулося підписання Меморандуму про співробітництво щодо збереження, забезпечення розвитку виноградарства та виноробства України між IP офісом та корпорацією «Укрвинпром».

Як зазначила очільниця ІР офісу Олена Орлюк під час відкриття заходу: «Виноробна галузь – це не лише про інтелектуальну власність та інновації у виробництві, але й про захист історії, традицій та культурної спадщини, які створюють неповторний образ сучасної України».

На конкурс з усієї України було надіслано 74 зразки вин, які оцінювали 12 членів Дегустаційної комісії, куди входять представники Асоціації сомельє України та експерти галузі.

Було відібрано найкраще з найкращого: 21 вино від 13 вітчизняних виробників. І саме ці вина отримали офіційний статус “послів” та будуть додатково презентовані членам Асоціації іноземних журналістів у Парижі.

Переможці Кількість балів від дегустаторів

Вино ординарне столове сухе біле «Шардоне-Совіньйон спеціальний відбір»

ТМ «Villa UA» ТОВ «Виналь» 

85,0

Вино ординарне столове сухе біле «Біле сухе»

ТМ «VINO DEMIDI» ФГ «Димидівське»

88,55

Вино ординарне столове сухе рожеве «Рожевий квадрат»

ТМ «FATHERS WINE» ФГ «Татове вино ВБ»

84,9

Вино ординарне столове сухе сортове біле «Цитронний Магарача»

ТМ«Граєво» ТОВ «Вина Запоріжжя»

84,33

Вино ординарне столове сухе сортове червоне «Каберне»

ТМ «Граєво» ТОВ «Вина Запоріжжя»

85,36

Вино ординарне столове сухе сортове червоне «Каберне «Коблево Резерв»

АТ «Коблево»

85,27

Вино ординарне столове сухе сортове червоне «Ель Капітан Піно Нуар»

ТОВ «46 паралель вайн груп»

89,36

Вино ординарне столове спеціального типу солодке сортове біле «Фурмінт пізній збір»

ТОВ «ВК ШАТО ЧИЗАЙ»

90,5

Вино ігристе сортове біле брют «ЧЕРСЕГІ»

ТОВ «ВК ШАТО ЧИЗАЙ»

89,17

Вино ординарне витримане столове сухе біле «Бейкуш. Яфе Нагар» урожаю 2020 року

ТОВ «Бейкуш Вайнері»

88,50

Вино ординарне витримане столове спеціального типу сухе червоне «Кара Кермен»

ТОВ «Бейкуш Вайнері»

89,55

Вино ординарне витримане столове сухе червоне «Каберне-Фран-Мерло-Сапераві Гранд Резерв Шабо»

ТОВ «ПТК Шабо»

85,09

Вино ординарне витримане столове сухе сортове червоне «Каберне Гранд Резерв Шабо»

ТМ Iukuridse Family Reserve ТОВ «ПТК Шабо»

88,00

Вино ординарне витримане столове сухе сортове біле контрольованого найменування за походженням «Шардоне Гранд Резерв Шабо»

ТОВ «ПТК Шабо»

89,00

Вино марочне столове сухе червоне «Гранд Адмірал Каберне-Совіньйон-Сапераві - Мерло»

ТОВ «46 паралель вайн груп»

90,17

Вино ординарне витримане столове сухе сортове біле «Ель Капітан Піно Блан»

ТОВ «46 паралель вайн груп»

87,92

Вино ординарне витримане столове сухе сортове червоне «Сапераві»

ТМ Сotnar ТОВ «КАРПАТ-ВИН ЕТАЛОН»

86,25

Вино ординарне витримане столове сухе сортове червоне «Мерло Family Collection»

ПП «Винний дім Гігінеішвілі»

86,82

Вино ординарне витримане столове сухе сортове червоне «Каберне reserve»

ПП «Винний дім Гігінеішвілі»

86,42

Вино ігристе брют рожеве «Моє вино Едуард Городецький»

ТМ My Wine Eduard Gorodetskу

89,5

Вино ігристе витримане брют біле «Гранд Вале» ТМ «Grande Vallee»

ТОВ «Вінтрест» 

90,42

 

Церемонія нагородження відбулась у Дипломатичній академії України при МЗС.

Довідково:

Відбір був організований і проведений корпорацією “Укрвинпром” офіційним партнером Фонду Винної Культури та Цивілізацій Вина (Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin), що керує центром La Cité du Vin (з фр. – Місто Вина).

Захід пройшов за підтримки центральних органів виконавчої влади:

  • Міністерства культури та інформаційної політики України,
  • Міністерства аграрної політики та продовольства України,
  • Міністерства економіки України,
  • Міністерства закордонних справ України,
  • IP офісу (Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій) тощо.

Фото корпорації “Укрвинпром”.

 

Читайте також:

  • Розвиток виноградарства та виноробства в Україні: IP офіс уклав Меморандум про співробітництво з корпорацією «Укрвинпром»
  • Українські вина Шабаг, Аша-абаг, Ялпуг та Придунайська Бессарабія набувають статус географічного зазначення і опубліковані в бюлетені “Промислова власність”
  • Українське виноробство в умовах війни і розвиток галузі відповідно до норм ЄС: як допомагає захист прав ІВ
18.08.2023

Авторське право і суміжні права у сфері мистецтва: онлайн-семінар

Особливості захисту авторського права для театрів, цирків та культурно-мистецьких установ; права митця при створенні творів штучним інтелектом та інші аспекти для сфери мистецтв. Про це можна дізнатися під час онлайн-семінару про особливості застосування норм нового Закону України «Про авторське право і суміжні права» у сфері мистецтв та мистецької освіти.

Теми:

  • норми нового Закону України «Про авторське право і суміжні права» у діяльності театрів, цирків, творчих колективів;
  • особливості співпраці культурно-мистецьких установ з організаціями колективного управління майновими правами авторів;
  • дотримання прав режисерів-постановників і драматургів в діяльності закладів культури;
  • права митців, що виникають при створенні твору за допомогою штучного інтелекту.

Спікери:

  • Ольга Кулініч, керівниця Департаменту «Академія інтелектуальної власності» ІР офісу, докторка юридичних наук, доцентка;
  • Любов Майданик, провідна фахівчиня з інтелектуальної власності Департаменту «Академія інтелектуальної власності» ІР офісу, кандидатка юридичних наук, доцентка;
  • Дмитро Дорошенко, начальник відділу розвитку креативних секторів економіки Департаменту розвитку інноваційного та креативного секторів ІР офісу.

Дата і час: 25 серпня 2023, початок о 14:00.

Формат: Zoom (реєстрація за посиланням).

Захід проводиться за ініціативи ІР офісу та організаційної підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України для митців у сферах театрального, музичного, хореографічного, естрадно-циркового, образотворчого мистецтва та мистецької освіти (режисери, драматурги, художні керівники, представники творчих колективів тощо).

 

Читайте також:

  • IP Across Borders: добірка цікавих і корисних онлайн-курсів з інтелектуальної власності
  • Куди заведе штучний інтелект: тренінговий курс “Інтелектуальна власність та новітні технології” для студентів
  • Відкрито реєстрацію на поглиблений онлайн-курс з інтелектуальної власності від Академії ВОІВ
17.08.2023

Уряд оновив Порядок сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 15.08.2023 № 859 «Про внесення змін до Порядку сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності» (далі – Постанова № 859), якою передбачено, зокрема:

  • нові види зборів, які стосуються подання третіми особами заперечень проти заявок на винаходи, скасування патентів в адміністративному порядку, отримання сертифікату додаткової охорони на винаходи, проведення інформаційних пошуків, відновлення заявниками і правовласниками своїх прав тощо;
  • зміну формулювання видів зборів відповідно до нової термінології;
  • збільшення пільг зі сплати зборів для неприбуткових установ та організацій.

Постанова № 859 набирає чинності через 30 днів з дня її офіційного опублікування.

Використано фото: Wikimedia Commons

 

Читайте також:

  • Оновлено інформацію щодо зборів у сфері авторського права
  • Уряд визнав Порядок державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, таким, що втратив чинність

Новини

25 серпня 2023
Розкрийте секрети штучного інтелекту і метавсесвіту: реєстрація на унікальний тренінг-курс IP офісу та WIPO Academy
24 серпня 2023
День Незалежності України
22 серпня 2023
IP Across Borders: добірка онлайн-платформ, що допоможуть здобути IP-освіту
21 серпня 2023
Інтелектуальна власність у цифрах: IP офіс публікує основні показники діяльності за перше півріччя 2023
21 серпня 2023
Аромат інновацій: як Narcisse Noir вчить захищати творчість
Усі новини
Популярне на сайті

Реквізити рахунків УКРНОІВІ

До вашої уваги нові реквізити рахунків Національного органу інтелектуальної власності - державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності, що передбачені Порядком сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 № 1716. 

  • Нові реквізити рахунків УКРНОІВІ для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності

Реквізити для сплати державного мита (за видачу охоронних документів на об’єкти промислової власності) і зборів (у сфері авторського права) залишаються чинними, а саме:

  • авторське право
  • промислова власність

Нагадуємо, що зміни пов’язані з процесом трансформації та передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

З 8 листопада 2022 року суб’єктом, що виконує функції НОІВ, є державна організація “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ).

Детальніше
Корисно знати

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

Детальніше
Головна подія

22 лютого , 2023

Послуги УКРНОІВІ

Шановні заявники! 17 лютого 2023 року затверджено Порядок надання платних послуг УКРНОІВІ, який набирає чинності з 20 лютого 2023 року.

Детальніше >

 

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Липень 2022 Липень 2023

Винаходи

255
240

Корисні моделі

203
250

Промислові зразки

52
112

Торговельні марки

1872
2679

Усього надійшло

2382
3281
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

27

Серпня , 2023

На цей день подій не заплановано

Всі події