This version of the page http://zt.20minut.ua/zhurnalists-ki-rozsliduvannya (104.21.73.172) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-08-25. The original page over time could change.
Журналістські розслідування - 20 хвилин Житомир

Журналістські розслідування

8 млн євро допомоги Житомиру: дороге житло без соціальної інфраструктури

Міська влада роками передавала земельні ділянки під багатоквартирне будівництво приватним структурам та новоствореним житловим кооперативам. Коли ж з'явилася можливість отримати від Європейської комісії грант на зведення житла для мешканців знищених внаслідок ракетних обстрілів будинків, запропонували територію, відведену під освітній заклад.

Як відновлюють на Житомирщині зруйноване окупантами житло та будівлі

З перших днів повномасштабної російської військової агресії Житомирська область перебуває під ворожими обстрілами. 

photo_camera play_circle_filled “Это вам не богадельня”- безкарність злочинів проти журналістів

Попри десятки вбитих та поранених журналістів за час військової агресії проти України, медійники не отримують належного захисту, стикаючись зі свавіллям правоохоронців, навіть якщо мова йде про перешкоджання діяльності або загрозу їх життю.

Кубло заборонених проросійських партій Житомирщині

Навіть після воєнної агресії путінський режим намагається опиратися на лояльні до себе партії. Представники низки відповідних політичних сил нерідко переходять на бік ворога. Центральна влада України почала їх забороняти, вбачаючи у діяльності проросійських сил небезпеку для цілісності країни

Бізнес депутатів Житомирської облради з окупантами

Серед обраних до Житомирської обласної ради є депутати, котрі досі мають спільний бізнес з державним підприємством окупантів, та навіть володіли громадянством країни-агресора.

Як житомирян залишили без бомбосховищ

За 9 місяців від початку війни потреба в укриттях залишається надзвичайно актуальною. Роками їх доводили до руйнації, знищували та привласнювали

Печерський районний суд Києва наклав арешт на 95,54% статутного капіталу "Житомиробленерго"

Печерський районний суд Києва наклав арешт на частки в стратегічних українських підприємствах та цінні папери кінцевими власниками яких є депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євгеній Гінер та так званий "злодій в законі" на призвісько Міша "Лужнецький" Міхаіл Воєводін.

Чому досі не націоналізоване Житомиробленерго

В “Житомиробленерго” заперечують наявність російських кінцевих бенефіціарів. Однак документи та зібрані докази свідчать про протилежне, що має стати приводом для повернення енергетичних мереж у державну власність.

Як житомирським аеропортом заволодів росіянин

Державний аеропорт в Житомирі опинився в руках Олексія Янчука, фігури з темним минулим, яка обіцяла запуск аеропорту, а принесла численні борги та збитки. Замість вилетів з Житомира, літаки відправилися до Еритреї, яка разом з Ефіопією перевозила російську зброю.

Як білорусь та російські окупанти заволоділи кар’єрами Житомирщини

В регіоні роками варварськими методами вівся добуток корисних копалин. Особливе значення мали щебеневі кар’єри області. За вивезеними мільйонами тонн граніту стоять інтереси та величезні прибутки агресора.

Свіжий випуск

№ 30 від 16 серпня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією "20 хвилин Житомир" та «20 хвилин Романів» видавець ПП «Медіа Ресурс». Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Усі авторські права належать ПП «Медіа Ресурс» і захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива не більше 50% обсягу та з обов'язковим посиланням на джерело.

keyboard_arrow_up