This version of the page http://www.lexus.ua/new-cars/rz-world-premiere (87.245.216.10) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-08-15. The original page over time could change.
Світова прем'єра Lexus RZ | Lexus Україна
  1. New Cars
  2. Світова прем'єра Lexus RZ
ШВИДКІ ДІЇ
ВІДЧУТТЯ ЗА КЕРМОМ – ПЕРШ ЗА ВСЕ

СВІТОВА ПРЕМ’ЄРА LEXUS RZ 450e

У квітні 2022 року Lexus представив свій перший серійний електромобіль. Абсолютно новий Lexus RZ 450e поєднує унікальний упізнаваний дизайн Lexus і дарує неперевершені відчуття від керування, які забезпечують провідні технології електрифікації.

Lexus RZ 450e

Нові враження від водіння

Lexus RZ 450e може похвалитися видатними технічними параметрами. Зокрема, це високоточне керування крутним моментом моторів. А акумулятор та електромотори розміщені таким чином, щоб забезпечити ідеальний розподіл ваги автомобіля і швидкий відгук на дії водія. Нова концепція керування отримала назву «Природність». Вона базується на впровадженні системи повного привода DIRECT4, яка регулює тягове зусилля на передніх та задніх колесах залежно від режиму руху та стану дорожнього покриття. Система забезпечує ефективність керування, адже автомобіль швидко реагує на дії водія, що підвищує задоволення від водіння.
Lexus RZ 450e

удосконалена система керування

Нова для Lexus система «Керування одним рухом» (One Motion Grip), а також надсучасне кермо, що нагадує штурвал, створюють особливий зв'язок між людиною і автомобілем за допомогою електросигналів, а не механічного приводу. Такий зв'язок поліпшує якість і швидкість зворотнього зв’язку. «Керування одним рухом» (One Motion Grip) забезпечує високу маневреність автомобіля і характеристики керування, які надають водієві впевненості, завдяки точному комп’ютерному оцінюванню і усуненню небажаних вібрацій від шин і гальм.

 

*One Motion Grip design not final. Introduction foreseen as from 2025.

 

Lexus RZ 450e

оригінальний повний привод

RZ — перша серійна модель Lexus із новою системою DIRECT4, що працює із двома електроосями e-Axle. DIRECT4 - це ексклюзивна технологія Lexus, яка постійно врівноважує тягу всіх чотирьох коліс, автоматично та плавно розподіляючи тягове зусилля. DIRECT4 працює з урахуванням навантаження на кожне колесо, за будь-якого дорожнього покриття й умов руху. Критично важлива інформація, така як швидкість проходження повороту й кут повороту рульового колеса, допомагає оптимізувати розподіл тягової сили та досягти високого рівня керованості.
Lexus RZ 450e

Спеціально створена платформа

RZ 450e збудовано на першій спеціальний платформі Lexus для електромобілів (e-TNGA). Особливе компонування, менша маса, оптимальний розподіл маси та жорсткість сприяють впевненості водія, керованості та комфорту. Акумуляторна батарея, вбудована у шасі під підлогою салону, допомагає знизити центр ваги. Це, в свою чергу, забезпечує ліпший баланс шасі, керованість і відгук на дії водія.

Lexus RZ 450e Фотогалерея

Електрифікований усередині та зовні

Детальніше огляньте дизайн і новаторські функції Lexus RZ 450e.

Lexus RZ 450e

Нова мова дизайну Lexus

Концепція дизайну втілює собою притаманне електромобілям потужне й плавне прискорення. Відсутність двигуна внутрішнього згоряння змінила функціональні вимоги до передньої частини та поставила перед Lexus завдання створити нову візуальну ідентичність. Веретеноподібна решітка радіатора, яка була фамільною рисою Lexus протягом останнього десятиліття, стала тривимірною і знайшла втілення у дизайні кузова автомобіля. Мінімалістичний дизайн інтер'єру є відображенням ефективності електромобіля. У ньому було застосовано менше декоративних елементів, але збережено високоякісні матеріали.
Lexus RZ 450e

Унікальне аудіосередовище

Інженери зіставили звукові частоти зі швидкістю автомобіля та рівнями гучності під час динамічних елементів руху, таких як прискорення. Тональність і акустичні характеристики передавання звуків трансмісії налаштовані так, аби вони стали більш комфортними для сприйняття. Спеціалісти також подбали про забезпечення виняткової тиші в салоні для абсолютного комфорту.
Lexus RZ 450e

Безшумність і комфорт

Втілення філософії гостинності Омотенаші пронизує весь салон Lexus RZ 450e, що вирізняється мінімалізмом, водночас створюючи враження наповненого повітрям розкішного простору. Плавні лінії передньої частини інтегруються з низько розташованою панеллю приладів, а оздоблення дверей і консолі створюють враження витонченої простоти. Поєднання сучасного просторового рішення та мінімалістичних поверхонь з акцентом на їхній текстурі втілює відчуття свободи. Довга колісна база забезпечує достатньо простору для пасажирів на задніх сидіннях, а також над їхніми головами. Панорамний дах, доступний у топових комплектаціях, ще більше розширює відчуття простору і наповнює салон світлом.
Lexus RZ 450e

Особлива атмосфера

Фонова підсвітка салону підсилює враження від водіння. Рекомендовані 14 кольорів покликані передати емоції, які ми відчуваємо під час споглядання красивих природних явищ. Окрім того, нова система підсвічування «IN-EI» (Ін-Еї, тіньовий візерунок) пропонує різні візерунки зі світла та тіні на дверних панелях, коли дверцята відчиняються і зачиняються, додаючи інтер'єру особливого колориту.

*One Motion Grip design not final. Introduction foreseen as from 2025.

Lexus RZ 450e

Нові кольори кузова

Lexus RZ 450e доступний у шести кольорах, серед яких Ether Metallic, що натякає на особливу динаміку електромобілів, і новітній колір металік Sonic Copper. У новому двоколірному забарвленні, яке також доступне для RZ, насичений чорний простягається від капота і аж до даху, підкреслюючи веретеноподібну будову кузова Lexus RZ 450e.

«Lexus RZ — унікальний електромобіль, для створення якого застосовані виняткові матеріали. Модель дарує відчуття безпеки та неймовірне задоволення від водіння», 


 коментує Такеші Ватанабе, головний інженер Lexus Electrified Lexus International.

Lexus RZ 450e

Жодних випадковостей

RZ оснащений новітньою системою Lexus Safety System+, в основу якої покладено бажання якнайшвидше розвивати передові технології безпеки світового рівня і адаптувати їх для ще більшої кількості автомобілів. Так, система проактивної допомоги під час водіння (Proactive Driving Assist) підтримує оптимальне керування згідно із налаштуваннями. Водночас дана система відстежує стан водія, що гарантує безпечність поїздки. Також серед нових опцій Pre-crash safety — система передаварійної безпеки. Вона розпізнає, якщо водій відволікається від дороги або заснув, і завчасно надсилає сповіщення, щоб запобігти аварії.
Lexus RZ 450e

Еволюція технологій

Центральний екран містить великий сенсорний дисплей із безліччю функцій, інтегрованих у програмні перемикачі. Значну увагу приділено розміру, формі, макету та відтворюваній інформації. Це дозволило створити оптимальне розташування перемикачів для виконання інтуїтивно зрозумілих дій, враховуючи частоту використання кожної функції.
Lexus RZ 450e

Упевненість під час кожної подорожі

Новітні акумулятори великої ємності та силові напівпровідникові елементи з карбіду кремнію в інверторі, а також технології малих втрат збільшують запас ходу на одному заряді до 400 км. Характеристики заряджання з високою вихідною потужністю відповідають потребам клієнтів із різних куточків світу. Підігрів акумулятора Lexus RZ 450e сприяє швидкому заряджанню навіть узимку або в холодних регіонах. Поліпшена технологія керування акумулятором забезпечує найвищий рівень збереження загальної ємності акумулятора (90% і вище за 10 років). Завдяки цьому електромобіль довго та надійно слугуватиме своїм власникам.