This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-08-04. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
03.08.2023

Інтелектуальна власність і світ моди: IP офіс презентував мануал для фешн-індустрії

Інструкцію для представників сфери моди щодо охорони нових дизайнерських рішень у виробництві одягу підготувала команда ІР офісу. Ця презентація є підсумком семінарів проєкту «34 полюси творчості», останній з яких був присвячений саме охороні інтелектуальної власності у фешн-індустрії.

У мануалі ви знайдете відповіді на такі запитання:

  • Що таке промисловий зразок і чому він важливий для царини моди?
  • Який промисловий зразок може отримати охорону, а який — ні (з конкретними прикладами)?
  • В чому різниця між зареєстрованими і незареєстрованими промисловими зразками?

  • Чому реєстрація важлива, як вона проходить і скільки часу займає?
  • Як захистити свій виріб на маркетплейсах та інших інтернет-платформах?
  • Як подавати скаргу на інтернет-платформу за порушення? (Досвід і практика в різних країнах).

  • Авторське право у світ моди і як його захистити.
  • Інструкції: як отримати авторське свідоцтво і чому воно важливе?
  • Патентування у світі моди.

Повний мануал доступний за посиланням (клікніть на обкладинку презентації):

Користуйтесь і звертайтеся до нас у разі виникнення нових питань щодо охорони дизайну і всього, що стосується фешн-індустрії.

 

Читайте також:

  • “34 полюси творчості”: інтелектуальна власність у світі моди (відео)
  • Як охороняти та комерціалізувати інтелектуальну власність у спорті: відео онлайн-семінару від IP офісу
02.08.2023

Як штучний інтелект змінює IP-сферу: результати дослідження IP Australia 

Які аспекти використання ШІ найбільше лякають стейкхолдерів та чому ринок інновацій відтепер вимагає нового регулювання? На ці питання намагаються відповісти у дослідженні фахівці Патентного відомства Австралії  (IP Australia).

Генеративний штучний інтелект — це форма ШІ, яка здатна генерувати новий контент (текст, зображення, музику, обчислювальний код тощо) у відповідь на підказки користувача. Він опинився у фокусі загальної уваги після запуску ChatGPT минулого року. Масове використання ШІ підняло декілька важливих питань, у тому числі у сфері права інтелектуальної власності. Основні з них нещодавно розглянули у своєму дослідженні наші австралійські колеги.

З чого складається дослідження

Дослідження тривало протягом 12 тижнів. За цей час було проведено:

  • інтерв’ю з понад 40 зацікавленими сторонами (клієнтами, науковцями та експертами);

  • багато експериментів з використанням ШІ;
  • опитування понад 200 компаній щодо застосування ШІ,
  • а також перевірка та підтвердження сотні гіпотез.

Висновки щодо впровадження ШІ

1. Дослідники, які розглядали систему інтелектуальної власності у контексті стимулювання інновацій, стверджують, що раптове збільшення потенційної пропозиції на цьому ринку - дуже серйозний момент, який потрібно враховувати надалі:

“Застосування генеративного ШІ зменшує бар’єр для входу в галузь інновацій. Це, скоріше всього, матиме вплив на те, як працює система ІВ і як нею управляють. І призведе до появи більшої кількості інноваційного контенту, легшого доступу до створення інновацій, більшої кількості дійових осіб, а також більшої швидкості та можливостей для цих дійових осіб,” - йдеться у дослідженні.

2. Також дослідники IP Австралія виділяють важливу парадигму, яка потребуватиме розвитку законодавчого регулювання та адаптації вже існуючих норм:

“Застосування генеративного ШІ означає, що ми не можемо більше покладатися на припущення за замовчуванням, що новий контент (включаючи ідеї та винаходи) є виключно результатом зусиль людини”.

Аспекти використання ШІ, які турбують найбільше

Що стосується опитаних для дослідження стейкхолдерів, то їх у контексті застосування штучного інтелекту турбують 2 основних аспекти:

  • що штучний інтелект зловживатиме, використовуючи для генерації контенту чужу інтелектуальну власність;
  • що генеративні інструменти штучного інтелекту дадуть іншим стейкхолдерам несправедливу перевагу на ринку.

Проте дослідники погоджуються, що разом з тим ШІ заохочує інновації, тож потребує подальшого ретельного дослідження та регулювання.

Оригінал дослідження можна завантажити за посиланням. 

Інтерактивна версія також доступна за посиланням.

 

Читайте також:

  • Штучний інтелект та авторське право: лекція представниць IP офісу у Марафоні Креативної Практики (відео)
  • IP та метавсесвіт: трильйонний бізнес чи нові системні проблеми? 7-й раунд Дискусії WIPO

 

01.08.2023

Відкрито реєстрацію на поглиблений онлайн-курс з інтелектуальної власності від Академії ВОІВ

Все, що ви хотіли знати про інтелектуальну власність, доступно онлайн: стартує реєстрація на онлайн-курси WIPO Academy.

На курсах Академії Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ/WIPO) кожен бажаючий може отримати інформацію як про захист винаходу/твору, так і про те, чому його бізнесу необхідна торговельна марка.

Важливо знати:

  • Реєстрація на поглиблений курс з інтелектуальної власності відкрита до 27.08.2023 за посиланням.
  • Курси доступні сімома мовами.
  • Навчання триватиме з вересня по грудень 2023 року.

Курси дозволять:

  • розширити знання з низки тем, таких як авторське право, патентування винаходів, реєстрації торговельних марок, арбітражу тощо;
  • дізнатись про останні тенденції використання інтелектуальної власності у науковій сфері, бізнесі та креативних індустріях;
  • взяти участь в обговореннях з експертами з ІВ та іншими фахівцями з приватного та державного секторів;
  • спілкуватися наживо з відомими експертами з ІВ;
  • взаємодіяти з учасниками з усього світу на дискусійних форумах;
  • отримати електронний сертифікат WIPO/ВОІВ після успішного завершення курсу, що підтвердить знання та навички у ІР-сфері.

Для тих, хто має бажання прослухати поглиблений курс з ІВ, але не має наміру отримувати сертифікат, Академія ВОІВ надає доступ до навчальних матеріалів безоплатно до 26 серпня 2023 року.

Інформація про інші курси з дистанційного навчання від Академії ВОІВ - за посиланням.

Новина підготовлена за матеріалами сайту ВОІВ.

 

Читайте також:

  • Курси WIPO Academy: оберіть цікаву для вас програму й отримуйте IP-освіту
  • Освіта в IP-сфері: 5 безоплатних курсів для митців, підприємців та всіх, хто прагне підвищити цінність нематеріальних активів
31.07.2023

УІІВ: Відверто про патентні дослідження та патентний пошук

Здійснюючи розробку нового продукту чи технології або удосконалення існуючих, ви, безперечно, бажаєте бути першими і неповторними на ринку. Щоб перевірити, чи ваша ідея є насправді новою, чи має потенціал стати промислово придатною, вам потрібна конкретна та об'єктивна інформація. Ось тут і виникає потреба в патентних дослідженнях та патентному пошуку.

Патентні дослідження: проводяться на всіх етапах життєвого циклу промислового продукту та є ключовим етапом перед початком розробки нового продукту або технології. Їх мета полягає в визначенні патентної ситуації щодо об’єкта, який розробляється. Забезпечуючи комплексний науковий аналіз властивостей розробки на цьому етапі її життєвого циклу, патентні дослідження дозволяють з'ясувати, чи існують вже подібні патенти або технічні рішення, а також визначити ступінь новизни та унікальності ідеї. Це допомагає інноваторам покращити свій продукт, забезпечити конкурентні переваги, визначитись з доцільністю його правової охорони та підготуватися до подання заявки.

Патентний пошук: є обов'язковим етапом патентних досліджень, під час якого здійснюється систематизований пошук у фондах патентної та іншої науково-технічної інформації. Цей процес дозволяє ідентифікувати патенти та технічні рішення, які можуть впливати на реалізацію ідеї або можуть перешкоджати отриманню патенту. Патентний пошук також допомагає інноваторам знайти додаткові інформаційні матеріали, оглянути останні розробки у відповідній галузі та з'ясувати інформацію про конкурентів та їхні рішення. Це дозволяє підготуватися до реалізації розробки та забезпечити успішне отримання патентної охорони.

Також патентні дослідження та патентний пошук є ключовими для визначення ймовірності порушень прав на чужі патенти, патентної чистоти розробки. Патентна чистота є юридичною властивістю розробки та полягає у тому, що вона може бути вільно використана в даній країні без небезпеки порушення діючих на її території патентів, що належать третім особам.

Які переваги надають патентні дослідження та патентний пошук інноваторам?:

  • Визначення новизни ідеї: проведення патентних досліджень дозволяє з'ясувати, чи існують вже подібні патенти або технічні рішення, схожі на вашу розробку. Це допомагає оцінити ступінь новизни вашого проекту та забезпечити його унікальність.
  • Патентоспроможність: патентні дослідження допомагають з'ясувати, чи можливо отримати патент на вашу розробку. Вони допомагають з'ясувати відповідність вашої розробки умовам надання правової охорони винаходу, корисної моделі та іншим об’єктам промислової власності згідно з чинним законодавством держави.
  • Конкурентна перевага: патентні дослідження допомагають знайти інформацію про існуючі технічні рішення та можливих конкурентів. Ви зможете розробити більш ефективні стратегії розвитку та створити конкурентоспроможний продукт.
  • Підготовка заявки: результати патентних досліджень стануть основою для підготовки та подання заявки на отримання патенту. Це забезпечить ефективний захист вашої інтелектуальної власності в майбутньому.
  • Міжнародний аспект: Патентний пошук допоможе вам знайти інформацію про патенти та технічні рішення, які були зареєстровані в інших країнах. Ви зможете оцінити можливості патентної охорони своєї розробки на міжнародному рівні.
  • Інвестиційна привабливість: Якщо ви шукаєте інвесторів або бізнес-партнерів, результати патентних досліджень та патентного пошуку покажуть вашу відповідальність та підтвердять потенціал вашого проекту. Це допоможе привернути інтерес інвесторів та забезпечити успішну співпрацю.

Відверто: патентні дослідження та патентний пошук є ключовими кроками для інноваторів, бізнес-партнерів та інвесторів, що допомагають забезпечити розвиток унікальних ідей та реалізацію успішних проектів в умовах сучасного конкурентного ринку інтелектуальної власності.

Тому запрошуємо вас довіритися професіоналам нашого Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності».

Завдяки комплексному підходу та інтегрованому аналізу результатів патентних досліджень та патентного пошуку, ми допоможемо вам здійснити попередню оцінку відповідності вашої розробки умовам патентноздатності, визначити патентну ситуацію та імовірність порушення прав власників чинних патентів, а також підготувати всі необхідні документи для успішного одержання правової охорони. Разом ми забезпечимо процвітання вашого інноваційного проекту та досягнення ваших цілей.

Будьте лідерами у своїй галузі та забезпечуйте успіх вашого інноваційного проекту за допомогою патентних досліджень та патентного пошуку!

Вам відомі наша адреса та телефони?

044 594-80-42

бульвар Лесі Українки, 26, місто Київ, 01133

E-mail: y.bulaichuk@iii.ua

28.07.2023

Поновлення співпраці між Касаційним господарським судом Верховного Суду та Судовим Інститутом ВОІВ 

Інтеграцію української судової практики у сфері інтелектуальної власності, навчання та обмін досвідом фахівців та спеціальні тренінгові програми для суддів обговорювали на зустрічі представників ІР офісу, Касаційного господарського суду Верховного Суду та Судового Інституту ВОІВ (WIPO Judicial Institute). Зустріч була присвячена поновленню і поглибленню співпраці, яка була перервана через повномасштабне російське вторгнення в Україну. 

Окрему увагу приділили таким темам:

  •  шляхи посилення співпраці між Верховним Судом та ВОІВ (зокрема, завершення процедур укладення Меморандуму між ВОІВ та ВС, який був у розробці до війни щодо доступу Верховного Суду до бази даних WIPO Lex та наповнення її українськими судовими справами);
  • навчання кандидатів та запуск Вищого суду з питань ІВ в Україні, можливі інструменти його підтримки з боку ВОІВ;
  • підтримка ВОІВ у забезпеченні підвищення кваліфікацій та навчанні суддів у сфері ІВ, доступ до чинних програм ВОІВ (зокрема курсів дистанційного навчання) та можлива розробка спеціалізованих програм для України;
  • участь українських суддів у навчальних та просвітницьких заходах ВОІВ;
  • використання Верховним Судом правової бази WIPO Lex (доступ до глобальної бази рішень юрисдикційних та судових органів з питань ІВ, відображення української практики та нормативно-правової бази в цьому сервісі);
  • спеціалізовані тренінгові програми для суддів;
  • участь у фахових вебінарах для суддів, на яких вони обговорюють теорію, практики та своє бачення останніх прецедентів.

Така співпраця вкрай важлива для підвищення ефективності української системи захисту прав інтелектуальної власності, – наголосила директорка ІР офісу Олена Орлюк:

ІР офіс готовий долучитися до фасилітації та підтримки співпраці ВОІВ – Верховний Суд, надавати необхідну підтримку та посилювати можливості судової влади у навчанні та обміні даними. Для нас поновлення співпраці, тренінги і навчальні програми для суддів вкрай важливі. Ми обіцяємо докласти всіх зусиль зі свого боку і максимально включитись у розробку та розвиток навчальних та професійних програм підтримки для суду. Адже ефективна система захисту прав інтелектуальної власності в Україні є невід'ємною складовою її інвестиційної привабливості у повоєнній відбудові та економічному розвитку”.

Зі свого боку перший заступник директора IP офісу Богдан Падучак звернув увагу на хорошу історію співпраці WIPO Judicial Institute та Верховного Суду:

Ми вже мали досвід якісної співпраці українських судових органів із відповідними інституціями ВОІВ. Тому впевнені, що можемо консолідувати зусилля усіх стейкхолдерів української системи інтелектуальної власності для сприяння ефективному захисту прав ІВ та забезпечення гнучкості та сучасності нашої судової практики”.

Лариса Рогач, голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Володимир Селіваненко, Ігор Бенедисюк та Ірина Колос поділились інформацією про стан розгляду справ у сфері ІВ у Касаційному господарському суді Верховного Суду та системі господарського судочинства в цілому. Окреслили перспективи розвитку судової практики палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством КГС ВС, особливо на тлі нових законодавчих змін у сфері ІВ. А також наголосили на доцільності подальшої співпраці з ВОІВ, зокрема в частині тренінгів та навчань, поглиблення широких можливостей використання практик захисту прав ІВ, напрацьованих українською ланкою господарського судочинства.

Зустріч між Касаційним господарським судом Верховного Суду та представниками Судового Інституту ВОІВ відбулась в онлайн форматі 26.07.2023.

Учасники

WIPO Judicial Institute:

  • Юн Джу Мін, Директор, Судовий інститут ВОІВ;
  • Інес Фернандез Улате, спеціаліст з правових питань, Судовий інститут ВОІВ.

WIPO TDC:

  • Хабіп Асан, Директор Відділу країн з перехідною та розвиненою економікою (TDC), ВОІВ;
  • Річард Фрелек, керівник програм, Відділ TDC, ВОІВ;
  • Еміль Хасанов, керівник програм, Відділ TDC, ВОІВ;
  • Касим Величко, консультант, Відділ TDC, ВОІВ;
  • Єва Стефановська, молодий експерт, Відділ TDC.
  • Михайло Дубинський, залучений експерт ВОІВ.

Представники судової влади:

  • Лариса Рогач, голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду;
  • Ігор Бенедисюк, суддя судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством КГС ВС;
  • Володимир Селіваненко, суддя Верховного Суду;
  • Ірина Колос, суддя Верховного Суду.

ІР офіс:

  • Олена Орлюк, директорка ІР офісу;
  • Богдан Падучак, перший заступник директора IP офісу.

 

Читайте також:

  • Перші кроки до впровадження IP-медіації: як досудове вирішення спорів формує нову культуру для бізнесу і суспільства
  • ІР офіс долучається до системи електронного суду
28.07.2023

Підтримка української IP-освіти та культури: відбулася зустріч із керівництвом Академії WIPO та TDC

Попри війну, українська Академія планує проводити набагато більше заходів для студентів, підлітків, експертів у сфері ІВ та фахівців у галузі трансферу технологій.

Відбулася онлайн-зустріч між керівництвом українського IP офісу, Академії ВОІВ (WIPO Academy) та Відділу країн з перехідною та розвиненою економікою ВОІВ (WIPO TDC).

З українського боку в обговоренні взяли участь очільниця IP офісу Олена Орлюк, перший заступник  Богдан Падучак та представники української Академії ІВ. Представництво Академії ВОІВ очолив її виконавчий директор Шериф Саадаллах. А з боку WIPO TDC - директор Хабіп Асан.

За результатами зустрічей під час 64-й серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ, у першу чергу, з Генеральним директором організації Дареном Тангом, було домовлено про посилення співпраці.

Зокрема, Олена Орлюк відзначила низку результатів обговорень та проєктів за підсумками цих тісних зустрічей:

  • ми відновили роботу над проектами Академії ІВ в Україні після того, як вони були зупинені російською військовою агресією;
  • українська Академія планує проводити набагато більше заходів за підтримки ВОІВ для студентів, підлітків, експертів у сфері ІВ та фахівців у галузі трансферу технологій;
  • після зустрічі з паном Тангом ми хотіли би спланувати спільну з ВОІВ магістерську програму;
  • також тренінги для молодих експертів з питань експертизи та реєстрації об'єктів ІВ;
  • проведення Літньої школи в наступному році;
  • подальша підтримка діяльності нашої Академії, розробки її веб-сайту та розробки навчальних програм.

Пані Олена подякувала керівництву Академії ВОІВ та TDC за розуміння та підтримку України в цілому та нашої Академії зокрема:

“Це відіграє важливу роль у розбудові економічно сильної, креативної та інноваційної України. Ми щиро вітаємо співпрацю з Академією ВОІВ, оскільки кваліфіковані IP-експерти є ключем до розбудови потужної екосистеми та системи інтелектуальної власності. Саме тому, навіть під час війни ми маємо амбітні плани з розвитку й віримо, що з вашою підтримкою вони цілком реалістичні”, - зазначила директорка IP офісу.

Богдан Падучак також подякував командам Академії ВОІВ та TDC за невпинну допомогу Україні та відмінну комунікацію до всіх спільних проєктів.

“З моменту підписання Меморандуму між Мінекономіки та ВОІВ щодо Національного навчального центру інтелектуальної власності, Україна отримала виняткову підтримку та відкрила нові горизонти для покращення нашої IP-культури та професійного потенціалу. Зараз, завдяки постійній підтримці ми віримо, що зможемо не тільки наздогнати, але й перегнати наші показники, що були до початку війни. Ми раді отримати такий теплий та професійний підхід у нашій співпраці з ВОІВ”, - акцентував Богдан Падучак.

Довідково

Академія ІВ – міжнародний проєкт Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO), який реалізується в Україні на базі IP офісу. Його мета – бути провідною платформою для навчання кожного інтелектуальній власності впродовж життя.

Місія Академії полягає у підвищенні грамотності та розвитку культури ІВ, обізнаності про права творців, сприяння підвищення рейтингу України в Глобальному індексі креативності та Глобальному індексі інновацій.

 

Читайте також:

  • Повага до інтелектуальної власності – запорука боротьби з контрафактом, – Ольга Кулініч на заході «Українці проти контрафакту»
  • Іміджеві права та методи боротьби з паразитичним маркетингом у спорті: онлайн-семінар від IP офісу
27.07.2023

Розвиток та комерціалізація технологій: IP офіс та ОНЕУ підписали Меморандум про співпрацю

Координація зусиль у сфері правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності, трансферу технологій та комерціалізації результатів наукових досліджень. ІР офіс підписав Меморандум про співпрацю з Одеським національним економічним університетом. Також на базі вишу відкрили Центр підтримки технологій та інновацій (TISC). 

Меморандум передбачає:

  • сприяння розвитку інноваційної інфраструктури (офісів трансферу технологій, стартап-шкіл, інкубаторів, акселераторів, наукових та інноваційних хабів);
  • проведення спільних заходів та тренінгів;
  • координацію у напрямках комерціалізації наукових досліджень та винаходів;
  • підготовку фахівців у сфері інтелектуальної власності, інноваційної діяльності та трансферу технологій.

Відкриття центру TISC сприятиме підвищенню інноваційного потенціалу Одеської області, розвитку економіки та ефективній комерціалізації наукових досягнень.

Підписання Меморандуму про співпрацю і робота Центру підтримки технологій та інновацій дозволить залучити більше фахівців та інвестицій для підтримки інноваційних проєктів, що забезпечуватиме стабільний розвиток регіону та української економіки. На цьому наголосив заступник директора ІР офісу Ігор Паренчук:

Співпраця з Одеським національним економічним університетом - це перспективне партнерство, що допоможе розвивати інновації та створити нові можливості для економічного зростання регіону. Цей крок є відповіддю на сучасні виклики, що допоможе розвитку інноваційного середовища, в яке будуть залучатись нові ідеї та наукові здобутки. Ми віримо, що ефективне використання об’єктів права інтелектуальної власності, сприяння технологічному трансферу та комерціалізації результатів наукових досліджень в регіоні підніме нашу економіку на новий рівень”.

На важливості інновацій для розвитку економічного потенціалу акцентувала начальниця відділу розвитку мережі центрів підтримки технологій та інновацій Департаменту розвитку інноваційного та креативного секторів Анастасія Ярмолюк:

"Співпраця в рамках Меморандуму дозволить нам зробити вагомий внесок у побудову інноваційної екосистеми в Одеському регіоні. Трансфер технологій є ключовим елементом впровадження інновацій у реальний сектор економіки та розвитку інноваційних продуктів та послуг, які сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності регіону. Ми сподіваємося, що цей створений Центр підтримки технологій та інновацій стане місцем, де інноваційні ідеї перетворюються на успішні бізнеси, а нові технології сприяють успішному розвитку економіки країни".

Довідково:

Одеський національний економічний університет – один із провідних вищих навчальних закладів України. Виш готує висококваліфікованих професіоналів за 12 економічними спеціальностями та 24 освітніми програмами. Професорсько-викладацький склад університету налічує більше 500 співробітників. З яких 224 мають науковий ступінь кандидата наук, а 33 – доктора наук. В університеті працює 9 академіків галузевих академій, 4 заслужених працівників освіти, діячі науки й техніки, що дозволяє успішно виконувати фундаментальні та прикладні наукові дослідження з пріоритетних напрямків розвитку науки й техніки.

 

Читайте також:

  • Міжнародне співробітництво в IP сфері: Мінекономіки підписало Меморандум з ВОІВ
  • Перетворення інноваційної діяльності в практичні результати: IP офіс підписав Меморандум з УкрІНТЕІ
27.07.2023

IP офіс долучився до Технічного Комітету 201 "Управління інноваціями"

ІР офіс став членом Технічного Комітету 201 "Управління інноваціями", що дозволить нашій державі активно впроваджувати сучасні стандарти та практики у сфері інноваційного управління.

Членство у ТК 201 передбачає участь у роботі технічних комітетів стандартизації міжнародної організації стандартизації ISO/TC 279 "Innovation Management" («Управління інноваціями») та європейської організації стандартизації CEN/TC 389 "Innovation Management" («Управління інноваціями») передбачає стандартизацію інструментів, які дозволяють компаніям та організаціям покращувати управління інноваціями та повʼязаними аспектами.

Комітети пропонують документи, які зокрема допоможуть в управлінні ІВ на стратегічному та операційному рівнях:

  • створення стратегії ІВ для підтримки інновацій в організації;
  • налагодження системного управління ІВ в інноваційних процесах;
  • застосування узгоджених інструментів і методів ІВ для підтримки ефективного управління ІВ.

Долучення до ТК 201 забезпечить реалізацію світових стандартів у всіх галузях для підтримки та розвитку інноваційних проєктів в Україні.

 

Читайте також:

  • Оновлено Довідник Міжнародної патентної класифікації (МПК)
  • Напрями співпраці та вплив російської агресії на інноваційну екосистему України: зустріч української делегації з Гендиректором ВОІВ

Новини

03 серпня 2023
Інтелектуальна власність і світ моди: IP офіс презентував мануал для фешн-індустрії
02 серпня 2023
Як штучний інтелект змінює IP-сферу: результати дослідження IP Australia 
01 серпня 2023
Відкрито реєстрацію на поглиблений онлайн-курс з інтелектуальної власності від Академії ВОІВ
31 липня 2023
УІІВ: Відверто про патентні дослідження та патентний пошук
28 липня 2023
Поновлення співпраці між Касаційним господарським судом Верховного Суду та Судовим Інститутом ВОІВ 
Усі новини
Популярне на сайті

Реквізити рахунків УКРНОІВІ

До вашої уваги нові реквізити рахунків Національного органу інтелектуальної власності - державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності, що передбачені Порядком сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 № 1716. 

  • Нові реквізити рахунків УКРНОІВІ для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності

Реквізити для сплати державного мита (за видачу охоронних документів на об’єкти промислової власності) і зборів (у сфері авторського права) залишаються чинними, а саме:

  • авторське право
  • промислова власність

Нагадуємо, що зміни пов’язані з процесом трансформації та передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

З 8 листопада 2022 року суб’єктом, що виконує функції НОІВ, є державна організація “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ).

Детальніше
Корисно знати

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

Детальніше
Головна подія

22 лютого , 2023

Послуги УКРНОІВІ

Шановні заявники! 17 лютого 2023 року затверджено Порядок надання платних послуг УКРНОІВІ, який набирає чинності з 20 лютого 2023 року.

Детальніше >

 

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Червень 2022 Червень 2023

Винаходи

236
269

Корисні моделі

204
285

Промислові зразки

42
141

Торговельні марки

1721
2865

Усього надійшло

2203
3560
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

04

Серпня , 2023

На цей день подій не заплановано

Всі події