This version of the page http://redcross.org.ua/volunteer/ (13.107.246.67) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-07-25. The original page over time could change.
Волонтерство – Товариство Червоного Хреста України

Волонтерство

ВОЛОНТЕРСТВО

Волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця з самого початку. У 1859 році, після битви під Сольферіно, головний ідеолог Міжнародного Руху Жан Анрі Дюнан став фактично і першим його волонтером, організувавши місцеве населення для надання допомоги пораненим на полі бою. Саме враження від цієї події спонукали Анрі Дюнана до написання книжки «Спогад про битву при Сольферіно», яка стала безпосереднім поштовхом до створення Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – найстаріший наймасштабніший міжнародний волонтерський рух світського характеру.

Сьогодні близько 12 мільйонів волонтерів у всьому світі щодня відіграють неоціненну роль у діяльності Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Не є винятком і Товариство Червоного Хреста України. Наші волонтери задіяні майже в усіх напрямках діяльності, які реалізує Товариство. Кожен волонтер обирає той напрям діяльності, в якому  бачить себе найкраще.

Ви також можете зробити свій внесок у досягнення нашого загального завдання – зробити цей світ кращим, гуманнішим та більш відкритим.

Складовими Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Міжнародна Федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та національні товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця.

Товариство Червоного Хреста України є всеукраїнською добровільною громадською гуманітарною організацією, яка допомагає державі у наданні гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу найменш соціально захищеним верствам населення, навчає навичкам надання першої допомоги, допомагає у відновленні втрачених внаслідок збройних конфліктів, природних катастроф чи процесів міграції родинних зв’язків, надає психосоціальну підтримку тощо.

Перелік напрямів нашої діяльності та інформацію щодо них див. за посиланням.

Ні. Член Товариства справді може одночасно належати до будь-якої з вищезазначених груп чи не належати до жодної. Більше того, ми всіляко вітаємо усвідомлене та добровільне набуття членства нашими волонтерами та співробітниками, що дозволяє їм брати активну участь у керуванні Товариством. Але членство не є обов’язковою умовою для того, щоб стати волонтером Товариства, влаштуватися в нас на роботу чи одержувати наші послуги. Членство у Товаристві є усвідомленим і добровільним. Якщо Вас змушують до набуття членства в Товаристві, будь ласка, повідомте про це за адресою sos@redcross.org.ua

Останні новини

Волонтери ЗШР Українського Червоного Хреста отримали подяки від ДСНС України

12.07.2023

У Дніпрі відбулося навчання волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки

12.07.2023

У Львівській області Український Червоний Хрест провів волонтерський табір «Youth Summer Camp…

1.07.2023

Волонтерство у притулку для тварин

19.06.2023

На Львівщині пройшов захід з психосоціальної підтримки для волонтерів

31.05.2023

У Києві з’явилася Алея волонтерів

12.05.2023

ЩО МЕНІ ДАСТЬ ВОЛОНТЕРСТВО В ЧЕРВОНОМУ ХРЕСТІ?

  • Досвід діяльності в обраній сфері

  • Стабільний особистий внесок у розв’язання соціальних та гуманітарних проблем нашого суспільства

  • Приєднання до високої місії всесвітньо відомого гуманітарного руху зі 150-річною історією

  • Безпосередньо допомога людям, які подарують вам за це посмішки та вдячність 🙂

  • Тренінги за міжнародними стандартами, що допоможуть безкоштовно отримати нові корисні та цікаві знання і навички (надання першої допомоги, розв’язання конфліктів, турбота про себе та інших тощо)

  • Нове коло друзів і однодумців

  • Позитивні емоції у нашій спільній червонохресній родині

Найактивніші з наших волонтерів можуть отримати можливість взяти участь у національних та міжнародних волонтерських заходах (у тому  числі за кордоном), у щорічній Національній волонтерській асамблеї, стати обраним членом Національної волонтерської комісії, отримати унікальну брендовану та сувенірну продукцію і багато інших корисних подарунків!

ІСТОРІЇ ВОЛОНТЕРІВ

Переглянути усі історії волонтерів >>

СТАТИ ВОЛОНТЕРОМ ДУЖЕ ПРОСТО!

Для того, щоб брати участь в діяльності організації чи у проведенні заходів, необов’язково бути фаховим психологом чи медичним працівником або здобувати відповідну соціальну чи іншу освіту – достатньо мати бажання та 18 років (або навіть 14 – за згоди батьків чи опікунів). 

Заповніть онлайн-анкету чи зверніться до місцевої організації, ознайомтеся з нашою місією та принципами діяльності або візьміть участь у короткому ввідному курсі волонтера та розпочніть діяльність в обраній Вами сфері діяльності Товариства Червоного Хреста України (і необов’язково лише одній!)

Товариство Червоного Хреста України із задоволенням прийме Вас до лав Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Приєднуйтесь до нашої команди.

Відкрийте волонтера в собі!