Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua Новости от 20minut.ua 2023-07-24T11:25:56+03:00 Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua/img/header/logo100.gif https://zt.20minut.ua Поліцейські розшукують житомирянку і її двох дітей https://zt.20minut.ua/Podii/politseyski-rozshukuyut-zhitomiryanku-i-yiyi-dvoh-ditey-11864358.html 2dc16b3e169456a84d872e219ad93698 2023-07-24T11:22:00+03:00 За словами рідних, жінка з юнаком та дівчинкою 1 липня 2023 року пішли з дому та до теперішнього часу не повернулися. За наявною інформацією, раніше родина часто змінювала місця проживання та нині може подорожувати Житомирською та іншими областями. Прикмети зниклої матері: зріст близько 170 см, довге сиве волосся, очі сіро-блакитного кольору, худорлявої статури.Була одягнена в джинси та світлу футболку. Прикмети юнака: зріст близько 160 см, волосся коротке темне, худорлявої статури. Був одягнений в джинси та футболку. Найменша у сім’ї – дівчинка – близько 150 см на зріст, довге русяве волосся, худорлявої статури. Була одягнена в сині джинси та футболку. Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо місця знаходження Інни Василівни, Юрія та Інни Бордюг, повідомте за телефонами (0412) 40-74-75, 40-73-04, 067-139-67-19 або «102» чи зверніться до найближчого відділку поліції.
This version of the page http://zt.20minut.ua/rss (104.22.74.178) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-07-24. The original page over time could change.
Поліцейські розшукують житомирянку і її двох дітей

Поліцейські розшукують житомирянку і її двох дітей

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Житомирські поліцейські встановлюють місцезнаходження Бордюг Інни Василівни, 1977 року народження, її 20-річного сина Бордюга Юрія та 9-річної доньки Бордюг Інни, жителів обласного центру. Про це повідомляє Житомирське районне відділення поліції. 

За словами рідних, жінка з юнаком та дівчинкою 1 липня 2023 року пішли з дому та до теперішнього часу не повернулися. За наявною інформацією, раніше родина часто змінювала місця проживання та нині може подорожувати Житомирською та іншими областями.

Прикмети зниклої матері: зріст близько 170 см, довге сиве волосся, очі сіро-блакитного кольору, худорлявої статури.Була одягнена в джинси та світлу футболку.

Прикмети юнака: зріст близько 160 см, волосся коротке темне, худорлявої статури. Був одягнений в джинси та футболку.

Найменша у сім’ї – дівчинка – близько 150 см на зріст, довге русяве волосся, худорлявої статури. Була одягнена в сині джинси та футболку.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо місця знаходження Інни Василівни, Юрія та Інни Бордюг, повідомте за телефонами (0412) 40-74-75, 40-73-04, 067-139-67-19 або «102» чи зверніться до найближчого відділку поліції.

]]> Гороскоп на тиждень (24-30 липня) https://zt.20minut.ua/kul-tura/goroskop-na-tizhden-24-30-lipnya-11864338.html 9aad67b077a595e303b1af06f04f41fb 2023-07-24T11:00:00+03:00 Гороскоп на тиждень ОВЕН Тиждень підходить для наведення ладу у всіх життєвих сферах. Зараз не час відпочивати – відкладіть відпустку до наступного місяця. ТЕЛЕЦЬ Дійте не кваплячись, але впевнено, дбайливо витрачаючи свої ресурси, як особисті, так і матеріальні. Не чекайте багато від партнерів. БЛИЗНЮКИ Самотні люди можуть розраховувати на нові почуття, а наявні взаємини одержують ковток свіжого повітря. У сімейних пар можливі ревнощі. РАК Можуть виникнути ситуації, які вже знайомі, але вони не мають рішення. Зосередьтеся на деталях та корисній інформації. ЛЕВ Успіх окрилює – і вам кортить стати до реалізації нових проєктів, проте цю витівку поки доведеться відкласти: накопичилося багато проблем. ДІВА Якщо будні цього тижня минуть без конфліктів, то ви зможете задати сприятливий тон і наступного тижня. І навпаки. ТЕРЕЗИ Гарячий тиждень, можете потрапити в ситуацію, яку можна назвати «між двома вогнями». Ситуація з фінансами досить напружена. СКОРПІОН Період має яскраво виражену професійну спрямованість, тож любовна сфера відійде другого план. Перебувайте у стані постійного вибору. СТРІЛЕЦЬ Ретельно перевіряйте документи, які підписуєте. Не залучайтеся до конфліктних ситуацій у колективі, щоб не зашкодити своїй репутації. КОЗЕРІГ Протягом тижня ви зможете зробити багато чого – енергія вируватиме ключем. І недарма — час діяти, на кону – успішна реалізація давньої мрії. ВОДОЛІЙ Краще уникати великих витрат і не вкладати гроші у нові проєкти. Підробіток чи хобі принесуть додатковий фінансовий прибуток. РИБИ Фінансові надходження будуть нестабільними. Відмовтеся від дорогих покупок, плануйте витрати, відкладіть трохи про всяк випадок. Джерело: ТСН
Гороскоп на тиждень (24-30 липня)

Гороскоп на тиждень (24-30 липня)

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Що підготували зорі для кожного знаку зодіаку - читайте у щотижневому гороскопі. 

Гороскоп на тиждень

ОВЕН

Тиждень підходить для наведення ладу у всіх життєвих сферах. Зараз не час відпочивати – відкладіть відпустку до наступного місяця.

ТЕЛЕЦЬ

Дійте не кваплячись, але впевнено, дбайливо витрачаючи свої ресурси, як особисті, так і матеріальні. Не чекайте багато від партнерів.

БЛИЗНЮКИ

Самотні люди можуть розраховувати на нові почуття, а наявні взаємини одержують ковток свіжого повітря. У сімейних пар можливі ревнощі.

РАК

Можуть виникнути ситуації, які вже знайомі, але вони не мають рішення. Зосередьтеся на деталях та корисній інформації.

ЛЕВ

Успіх окрилює – і вам кортить стати до реалізації нових проєктів, проте цю витівку поки доведеться відкласти: накопичилося багато проблем.

ДІВА

Якщо будні цього тижня минуть без конфліктів, то ви зможете задати сприятливий тон і наступного тижня. І навпаки.

ТЕРЕЗИ

Гарячий тиждень, можете потрапити в ситуацію, яку можна назвати «між двома вогнями». Ситуація з фінансами досить напружена.

СКОРПІОН

Період має яскраво виражену професійну спрямованість, тож любовна сфера відійде другого план. Перебувайте у стані постійного вибору.

СТРІЛЕЦЬ

Ретельно перевіряйте документи, які підписуєте. Не залучайтеся до конфліктних ситуацій у колективі, щоб не зашкодити своїй репутації.

КОЗЕРІГ

Протягом тижня ви зможете зробити багато чого – енергія вируватиме ключем. І недарма — час діяти, на кону – успішна реалізація давньої мрії.

ВОДОЛІЙ

Краще уникати великих витрат і не вкладати гроші у нові проєкти. Підробіток чи хобі принесуть додатковий фінансовий прибуток.

РИБИ

Фінансові надходження будуть нестабільними. Відмовтеся від дорогих покупок, плануйте витрати, відкладіть трохи про всяк випадок.

Джерело: ТСН

]]>
Житомирян та гостей міста вчили веслувати на човнах "Дракон" https://zt.20minut.ua/Podii/zhitomiryan-ta-gostey-mista-vchili-vesluvati-na-chovnah-drakon-11864351.html b4e72467e693e02570d364a6cf553c16 2023-07-24T10:39:00+03:00 Зазначається, що заняття проводив майстер спорту та багаторазовий призер України з веслування на байдарці, майстер спорту з веслування на човнах «Дракон» та призер чемпіонатів Європи з драгонботу Дмитро Мороз. «Веслування на човнах сприяють розвитку фізичних якостей і укріпленню організму.  У драгонботі немає вікових обмежень — займатися спортивним веслуванням можуть з 12 до 60 років і старші.  Для охочих поплавати на цих човнах немає особливих вимог до фізичної форми, адже у цьому виді спорту люди працюють командою, де головне — спільний дух та наполегливість», - розповідає  Дмитро Мороз. Учасники майстер-класу ознайомилися з правилами безпеки на воді та поведінки у човні, вчилися виконувати дії у випадках, коли човен перевернеться. Вивчали надання першої допомоги у травматичних випадках. Досвідчений тренер також показав техніку з веслування, як правильно та швидко сідати й виходити з човна, зберігати рівновагу та керувати човном на дистанції. Ознайомили учасників майстеркласу  з термінологією, що використовується у веслуванні на «драконах». «Шкода, що через погані погодні умови, ми не змогли вийти і поплавати на відкритій воді. Проте ознайомче заняття з тренером було дуже цікавим. Я давно мріла займатися цим видом спорту. Через війну я з сім’єю переїхала в Житомир з Маріуполя. Хочеться займатися командним видом спорту, інтегровуватись в суспільство та знаходити нових знайомих», - говорить Вікторія, учасниця майстер-класу.
Житомирян та гостей міста вчили веслувати на човнах "Дракон"

Житомирян та гостей міста вчили веслувати на човнах "Дракон"

Автор:

20 хвилин (Житомир)

У межах майстерні міста ГО «Федерація з веслування на човнах «Дракон» провела для житомирян та гостей міста майстер-клас. Про це повідомила Житомирська міська рада. 

Зазначається, що заняття проводив майстер спорту та багаторазовий призер України з веслування на байдарці, майстер спорту з веслування на човнах «Дракон» та призер чемпіонатів Європи з драгонботу Дмитро Мороз.

«Веслування на човнах сприяють розвитку фізичних якостей і укріпленню організму.  У драгонботі немає вікових обмежень — займатися спортивним веслуванням можуть з 12 до 60 років і старші.  Для охочих поплавати на цих човнах немає особливих вимог до фізичної форми, адже у цьому виді спорту люди працюють командою, де головне — спільний дух та наполегливість», - розповідає  Дмитро Мороз.

Учасники майстер-класу ознайомилися з правилами безпеки на воді та поведінки у човні, вчилися виконувати дії у випадках, коли човен перевернеться. Вивчали надання першої допомоги у травматичних випадках. Досвідчений тренер також показав техніку з веслування, як правильно та швидко сідати й виходити з човна, зберігати рівновагу та керувати човном на дистанції. Ознайомили учасників майстеркласу  з термінологією, що використовується у веслуванні на «драконах».

«Шкода, що через погані погодні умови, ми не змогли вийти і поплавати на відкритій воді. Проте ознайомче заняття з тренером було дуже цікавим. Я давно мріла займатися цим видом спорту. Через війну я з сім’єю переїхала в Житомир з Маріуполя. Хочеться займатися командним видом спорту, інтегровуватись в суспільство та знаходити нових знайомих», - говорить Вікторія, учасниця майстер-класу.

]]>
На яку дату визначається кількість членів домогосподарства при призначенні субсидії - інформує ПФУ https://zt.20minut.ua/Groshi/na-yaku-datu-viznachaetsya-kilkist-chleniv-domogospodarstva-pri-prizna-11864349.html 7e13187098d56b443b727f01ff0611ab 2023-07-24T10:24:00+03:00 - На яку дату визначається кількість членів домогосподарства при призначенні субсидії? - Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”). Наприклад, якщо субсидію призначено з липня 2023 року, то й кількість членів домогосподарства враховується станом на 1 липня 2023 року. 
На яку дату визначається кількість членів домогосподарства при призначенні субсидії - інформує ПФУ

На яку дату визначається кількість членів домогосподарства при призначенні субсидії - інформує ПФУ

Автор:

20 хвилин (Житомир)

У Пенсійному фонді України продовжують відповідати на питання українців щодо призначення житлово-комунальних субсидій. 

- На яку дату визначається кількість членів домогосподарства при призначенні субсидії?

- Кількість членів домогосподарства визначається на початок місяця, з якого призначається житлова субсидія (п. 24 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Наприклад, якщо субсидію призначено з липня 2023 року, то й кількість членів домогосподарства враховується станом на 1 липня 2023 року. 

]]>
Влада поставила крапку у питанні доплат військовим – аналітики пояснили, що змінив відповідний закон https://zt.20minut.ua/Groshi/vlada-postavila-krapku-u-pitanni-doplat-viyskovim--analitiki-poyasnili-11864342.html eb5d84a64b6b1ef655e5bfc9536e6c81 2023-07-24T10:04:00+03:00 Аналітики Центру спільних дій пояснили, чому це питання не могли вирішити протягом півроку і що тепер зміниться для військових.  У січні 2023-го Міноборони кардинально змінило порядок доплат. Тоді суттєво скоротили перелік категорій, які можуть розраховувати на додаткову винагороду. Однак парламент вирішив закріпити порядок доплат ще й на рівні закону. Депутати від профільного комітету за участі представників військових відомств напрацювали спільний законопроєкт. Він вирішував не лише проблеми фінансового забезпечення військових, але й зачіпав питання відпусток, бойової підготовки, звільнення від мобілізації. На все знадобився місяць. Загалом ухвалений закон вплине на понад мільйон чоловіків і жінок, які зараз захищають нашу незалежність.  В основній частині доплат військовим майже не змінилися. Той порядок, який був закріплений наказом Міноборони, перенесли у закон. Це 100 тисяч гривень доплат за дні бойових дій на передовій, 30 тисяч за виконання завдань з оборони не на лінії зіткнення.  Але в законі є важливий пункт про забезпечення поранених бійців, яких військово-лікарська комісія визнала обмежено придатними до військової служби. Тепер вони два місяці отримуватимуть зарплату за останньою займаною посадою, а після того – додаткові 20 100 гривень до окладу за званням з урахуванням доплат за вислугу років. Це суттєва зміна, бо дотепер військові, які через поранення були виведені поза штат, отримували вкрай мало: від кількох сотень до кількох тисяч гривень в місяць. Підвищили виплати також і строковикам – до 6 тисяч гривень, курсантам – до 2350 гривень та військовим інструкторам – із 15 до 30 тисяч гривень.   Відпустки військовим збільшили до 40 днів: 30 щорічної та 10 за особистими обставинами. За один раз можна використати не більше 15 днів за умови, що у підрозділі відсутні не більше 30% військовослужбовців. Військовослужбовці також зможуть особисто подавати документи для оформлення відпустки для лікування чи звільнення з військової служби.    Ухвалений закон також розширює перелік тих, кого можуть мобілізувати. Дотепер відстрочку від  армії могли отримати військовозобовʼязані опікуни людей з інвалідністю І-ІІ групи. Зараз така можливість буде лише у тих, хто є єдиним опікуном. Якщо ж чоловіка чи жінку мобілізували, то вони мають пройти курс загальновійськової підготовки тривалістю не менше, ніж місяць. До того командирові військової частини заборонено допускати новачків до бойових дій.  Головний позитив цього закону у тому, що він закриває спекуляції з доплатами військовим. Адже навесні було багато охочих повернути виплати військовим у повному розмірі, попри те, що грошей для цього у бюджеті немає. І навіть проголосували так звану поправку Разумкова до одного з ухвалених законопроєктів, якою пропонувалося збільшити видатки на військових на понад 150 мільярдів гривень. Але ця ініціатива так і залишилася в стінах парламенту, оскільки в Раді зареєстрували постанову про скасування ухваленого рішення. Поки за неї не проголосують, спікер не може підписати ухвалений законопроєкт. Та все ж парламенту слід остаточно вирішити, що робити із правкою Разумкова. Бо тримати у підвішеному стані ухвалений законопроєкт –  це поганий вибір.   Джерело: Центр спільних дій
Влада поставила крапку у питанні доплат військовим – аналітики пояснили, що змінив відповідний закон

Влада поставила крапку у питанні доплат військовим – аналітики пояснили, що змінив відповідний закон

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Влада поставила крапку у питанні доплат для військових та переглянула забезпечення тих, хто отримав поранення і визнаний обмежено придатним до служби. Відповідні зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою, президент підписав наприкінці червня і негайно ввів їх у дію. 

Аналітики Центру спільних дій пояснили, чому це питання не могли вирішити протягом півроку і що тепер зміниться для військових. 

У січні 2023-го Міноборони кардинально змінило порядок доплат. Тоді суттєво скоротили перелік категорій, які можуть розраховувати на додаткову винагороду. Однак парламент вирішив закріпити порядок доплат ще й на рівні закону. Депутати від профільного комітету за участі представників військових відомств напрацювали спільний законопроєкт. Він вирішував не лише проблеми фінансового забезпечення військових, але й зачіпав питання відпусток, бойової підготовки, звільнення від мобілізації. На все знадобився місяць. Загалом ухвалений закон вплине на понад мільйон чоловіків і жінок, які зараз захищають нашу незалежність. 

В основній частині доплат військовим майже не змінилися. Той порядок, який був закріплений наказом Міноборони, перенесли у закон. Це 100 тисяч гривень доплат за дні бойових дій на передовій, 30 тисяч за виконання завдань з оборони не на лінії зіткнення. 

Але в законі є важливий пункт про забезпечення поранених бійців, яких військово-лікарська комісія визнала обмежено придатними до військової служби. Тепер вони два місяці отримуватимуть зарплату за останньою займаною посадою, а після того – додаткові 20 100 гривень до окладу за званням з урахуванням доплат за вислугу років. Це суттєва зміна, бо дотепер військові, які через поранення були виведені поза штат, отримували вкрай мало: від кількох сотень до кількох тисяч гривень в місяць. Підвищили виплати також і строковикам – до 6 тисяч гривень, курсантам – до 2350 гривень та військовим інструкторам – із 15 до 30 тисяч гривень.  

Відпустки військовим збільшили до 40 днів: 30 щорічної та 10 за особистими обставинами. За один раз можна використати не більше 15 днів за умови, що у підрозділі відсутні не більше 30% військовослужбовців. Військовослужбовці також зможуть особисто подавати документи для оформлення відпустки для лікування чи звільнення з військової служби.   

Ухвалений закон також розширює перелік тих, кого можуть мобілізувати. Дотепер відстрочку від  армії могли отримати військовозобовʼязані опікуни людей з інвалідністю І-ІІ групи. Зараз така можливість буде лише у тих, хто є єдиним опікуном. Якщо ж чоловіка чи жінку мобілізували, то вони мають пройти курс загальновійськової підготовки тривалістю не менше, ніж місяць. До того командирові військової частини заборонено допускати новачків до бойових дій. 

Головний позитив цього закону у тому, що він закриває спекуляції з доплатами військовим. Адже навесні було багато охочих повернути виплати військовим у повному розмірі, попри те, що грошей для цього у бюджеті немає. І навіть проголосували так звану поправку Разумкова до одного з ухвалених законопроєктів, якою пропонувалося збільшити видатки на військових на понад 150 мільярдів гривень. Але ця ініціатива так і залишилася в стінах парламенту, оскільки в Раді зареєстрували постанову про скасування ухваленого рішення. Поки за неї не проголосують, спікер не може підписати ухвалений законопроєкт. Та все ж парламенту слід остаточно вирішити, що робити із правкою Разумкова. Бо тримати у підвішеному стані ухвалений законопроєкт –  це поганий вибір.  

Джерело: Центр спільних дій

]]>
На Житомирщині пошкоджено та зруйновано вже понад 4800 об’єктів https://zt.20minut.ua/Podii/na-zhitomirschini-poshkodzheno-ta-zruynovano-vzhe-ponad-4800-obektiv-11864325.html 710b448b54bebeab6d0998ea139234cb 2023-07-24T09:42:00+03:00 Як зазначив Віталій Бунечко, в Житомирській області внаслідок ракетно-бомбових ударів росіян та атак дронами-камікадзе пошкоджено та зруйновано вже понад 4800 об’єктів. Наразі ще продовжується фіксація руйнувань, які спричинила атака «шахедів» 19 липня 2023 року. За 513 днів повномасштабного вторгнення вже вдалося відновити 2400 об’єктів. Додатково в громадах ведеться активна робота із оформлення документів на отримання жителями відшкодування на відновлення приміщень, що постраждали від російських обстрілів через державну програму «єВідновлення».  
На Житомирщині пошкоджено та зруйновано вже понад 4800 об’єктів

На Житомирщині пошкоджено та зруйновано вже понад 4800 об’єктів

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Про це розповів голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко на майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА 21 липня.  

Як зазначив Віталій Бунечко, в Житомирській області внаслідок ракетно-бомбових ударів росіян та атак дронами-камікадзе пошкоджено та зруйновано вже понад 4800 об’єктів. Наразі ще продовжується фіксація руйнувань, які спричинила атака «шахедів» 19 липня 2023 року.

За 513 днів повномасштабного вторгнення вже вдалося відновити 2400 об’єктів. Додатково в громадах ведеться активна робота із оформлення документів на отримання жителями відшкодування на відновлення приміщень, що постраждали від російських обстрілів через державну програму «єВідновлення».

]]>
Протягом минулої доби окупанти завдали ракетного удару по території України, застосувавши 19 ракет https://zt.20minut.ua/Podii/protyagom-minuloyi-dobi-okupanti-zavdali-raketnogo-udaru-po-teritoriyi-11864320.html 1302fdb7bb9e4553e05d334143872ba1 2023-07-24T09:20:00+03:00 Розпочалася п’ятсот шістнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Російська федерація продовжує вбивати мирне населення України, і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах. Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетного удару по території України, застосувавши 17 крилатих та 2 балістичні ракети. В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил було знищено 9 крилатих ракет. Крім того, ворог завдав 39 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки, релігійні споруди та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 35 бойових зіткнень. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаційних ударів в районах Павлівки і Степного Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема це Тимоновичі Чернігівської області; Середина-Буда, Покровка, Угроїди, Юнаківка Сумської області та Уди, Козача Лопань, Бударки, Гатище, Ветеринарне Харківської області. На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Противник завдав авіаційного удару в районі Кучерівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Фиголівка, Берестове, Новомлинськ, Дворічна та Кислівка Харківської області. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Торського Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісу на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області. На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки в районах Богданівки, Кліщіївки та північно-східніше Оріхово-Василівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Біла Гора, Богданівка, Іванівське, Дружба та Нью-Йорк Донецької області. На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районах Авдіївки та Невельського. У той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Карлівка, Сєверне та Невельське Донецької області. На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар’їнки. Ворог обстріляв понад 15 населених пунктів, серед них Красногорівка, Олександропіль, Катеринівка, Мар’їнка, Побєда Донецької області. На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдав авіаційних ударів біля Благодатного та Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Золота Нива, Пречистівка, Водяне, Вугледар, Благодатне Донецької області. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі Приютного Запорізької області. Завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова, Новоданилівки Запорізької області та Антонівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Новодаріївка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоандріївка, Степове Запорізької області; Іллінка, Кам’янське, Нікополь Дніпропетровської області; Антонівка, Гаврилівка, Новоберислав, Республіканець, Кізомис Херсонської області, місто Херсон; а також Яселка та Очаків Миколаївської області. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 6 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 командний пункт, 1 засіб протиповітряної оборони та 1 станцію РЕБ ворога. Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом! Слава Україні!
Протягом минулої доби окупанти завдали ракетного удару по території України, застосувавши 19 ракет

Протягом минулої доби окупанти завдали ракетного удару по території України, застосувавши 19 ракет

Автор:

20 хвилин (Житомир)

У Генштабі ЗСУ надали оперативну інформацію станом на 06.00 24.07.2023 щодо російського вторгнення. Пропонуємо її вашій увазі. 

Розпочалася п’ятсот шістнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Російська федерація продовжує вбивати мирне населення України, і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА “Shahed” по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетного удару по території України, застосувавши 17 крилатих та 2 балістичні ракети. В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил було знищено 9 крилатих ракет. Крім того, ворог завдав 39 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки, релігійні споруди та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулось 35 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаційних ударів в районах Павлівки і Степного Сумської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, зокрема це Тимоновичі Чернігівської області; Середина-Буда, Покровка, Угроїди, Юнаківка Сумської області та Уди, Козача Лопань, Бударки, Гатище, Ветеринарне Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Противник завдав авіаційного удару в районі Кучерівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Фиголівка, Берестове, Новомлинськ, Дворічна та Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Торського Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Серебрянського лісу на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки в районах Богданівки, Кліщіївки та північно-східніше Оріхово-Василівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Біла Гора, Богданівка, Іванівське, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районах Авдіївки та Невельського. У той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів, зокрема це Авдіївка, Карлівка, Сєверне та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар’їнки. Ворог обстріляв понад 15 населених пунктів, серед них Красногорівка, Олександропіль, Катеринівка, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки та завдав авіаційних ударів біля Благодатного та Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Золота Нива, Пречистівка, Водяне, Вугледар, Благодатне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі Приютного Запорізької області. Завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова, Новоданилівки Запорізької області та Антонівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Новодаріївка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоандріївка, Степове Запорізької області; Іллінка, Кам’янське, Нікополь Дніпропетровської області; Антонівка, Гаврилівка, Новоберислав, Республіканець, Кізомис Херсонської області, місто Херсон; а також Яселка та Очаків Миколаївської області. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищено 4 розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 6 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 1 командний пункт, 1 засіб протиповітряної оборони та 1 станцію РЕБ ворога.

Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом!

Слава Україні!

]]>
24 липня: яке сьогодні свято, прикмети, заборони, прогноз погоди https://zt.20minut.ua/Pogoda/24-lipnya-yake-sogodni-svyato-prikmeti-zaboroni-prognoz-pogodi-11864316.html 963ce6c6fb49a457334a7ddd318179a6 2023-07-24T09:02:00+03:00 В історію княгиня увійшла як проповідниця християнства - в Константинополі вона хрестилася під ім'ям Олена. Звідти ж привезла православні ікони і книги і стала зводити храми на батьківщині - повідомляє unian.ua. Народні прикмети на 24 липня: роса з ранку на городі - урожай помідорів буде такий собі; сильний грім в цей день - можна йти на риболовлю, кльов буде хороший; сонячно - до хорошого врожаю зернових; мошкари багато розвелося - буде багатий урожай грибів восени; листя почало опадати з дерев - осінь буде ранньою. Заборони цього дня такі: заборонено лаятися з близькими і знайомими; не можна займатися домашньою роботою - пранням, прибиранням, шиттям тощо; не можна лінуватися - треба працювати на городі, ходити в ліс за ягодами і грибами; не варто давати в борг що-небудь - гроші, хліб, сіль і т.д., разом з ними піде фінансове благополуччя. Прогноз погоди на сьогодні Як повідомляє Житомирський обласний центр з гідрометеорології, сьогодні  очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів. Вдень місцями невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12..17°, вдень 25..30°.
24 липня: яке сьогодні свято, прикмети, заборони, прогноз погоди

24 липня: яке сьогодні свято, прикмети, заборони, прогноз погоди

Автор:

20 хвилин (Житомир)

24 липня в православній церкві вшановують пам'ять рівноапостольної княгині Ольги, дружини київського князя Ігоря і проповідницю православ'я. У народному календарі - Ольгин день. 

В історію княгиня увійшла як проповідниця християнства - в Константинополі вона хрестилася під ім'ям Олена. Звідти ж привезла православні ікони і книги і стала зводити храми на батьківщині - повідомляє unian.ua.

Народні прикмети на 24 липня:

  • роса з ранку на городі - урожай помідорів буде такий собі;
  • сильний грім в цей день - можна йти на риболовлю, кльов буде хороший;
  • сонячно - до хорошого врожаю зернових;
  • мошкари багато розвелося - буде багатий урожай грибів восени;
  • листя почало опадати з дерев - осінь буде ранньою.

Заборони цього дня такі:

  • заборонено лаятися з близькими і знайомими;
  • не можна займатися домашньою роботою - пранням, прибиранням, шиттям тощо;
  • не можна лінуватися - треба працювати на городі, ходити в ліс за ягодами і грибами;
  • не варто давати в борг що-небудь - гроші, хліб, сіль і т.д., разом з ними піде фінансове благополуччя.

Прогноз погоди на сьогодні

Як повідомляє Житомирський обласний центр з гідрометеорології, сьогодні  очікується мінлива хмарність. Вночі без опадів. Вдень місцями невеликий короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 12..17°, вдень 25..30°.

]]>
У МОЗ пояснили, як встановлюють групу інвалідності залежно від діагнозу https://zt.20minut.ua/Zdorovya/u-moz-poyasnili-yak-vstanovlyuyut-grupu-invalidnosti-zalezhno-vid-diag-11863804.html 6adc5249e397b4e073b1c2e3bb3b1be4 2023-07-23T17:19:00+03:00 Зокрема, причинами інвалідності можуть бути: - інвалідність з дитинства; - загальне захворювання; - нещасний випадок на виробництві (трудове каліцтво чи інше ушкодження здоров’я); - професійне захворювання, пов’язане з трудовою діяльністю; - поранення, контузії, каліцтва, інші захворювання. Медико-соціальна експертиза визначає ступінь обмеження життєдіяльності людини, причину, час настання, групу інвалідності, сприяє проведенню заходів щодо реабілітації людини, пристосування її до суспільного життя. У разі хронічних захворювань стан здоров’я може змінюватись як в кращу, так і в гіршу сторону. Тому необхідно проводити періодичні огляди для динамічного спостереження пацієнта. За результатами оглядів може бути прийняте рішення про зміну групи інвалідності. Є перелік станів та захворювань, за яких відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду. Він регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 2010 року № 10. Нагадаємо критерії, за якими встановлюють I, II чи III групу інвалідності. Національний контакт-центр МОЗ – 0 800 60 20 19 – надає безоплатні консультації. Українці можуть отримати відповідь на будь-яке питання зі сфери охорони здоров’я, зокрема, і як продовжити термін дії довідки з інвалідності. Також, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, зокрема у вас вимагають гроші за проходження МСЕК, звертайтеся телефоном на «гарячу лінію» МОЗ: 0 800 60 20 19. Джерело: Пресслужба МОЗ України
У МОЗ пояснили, як встановлюють групу інвалідності залежно від діагнозу

У МОЗ пояснили, як встановлюють групу інвалідності залежно від діагнозу

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Людина може втратити здоров’я через захворювання, травму чи її наслідки або мати вроджені порушення. Все це є підставою для встановлення групи інвалідності.

Зокрема, причинами інвалідності можуть бути:

- інвалідність з дитинства;

- загальне захворювання;

- нещасний випадок на виробництві (трудове каліцтво чи інше ушкодження здоров’я);

- професійне захворювання, пов’язане з трудовою діяльністю;

- поранення, контузії, каліцтва, інші захворювання.

Медико-соціальна експертиза визначає ступінь обмеження життєдіяльності людини, причину, час настання, групу інвалідності, сприяє проведенню заходів щодо реабілітації людини, пристосування її до суспільного життя.

У разі хронічних захворювань стан здоров’я може змінюватись як в кращу, так і в гіршу сторону. Тому необхідно проводити періодичні огляди для динамічного спостереження пацієнта. За результатами оглядів може бути прийняте рішення про зміну групи інвалідності.

Є перелік станів та захворювань, за яких відповідна група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду. Він регламентується постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 2010 року № 10.

Нагадаємо критерії, за якими встановлюють I, II чи III групу інвалідності.

Національний контакт-центр МОЗ – 0 800 60 20 19 – надає безоплатні консультації. Українці можуть отримати відповідь на будь-яке питання зі сфери охорони здоров’я, зокрема, і як продовжити термін дії довідки з інвалідності.

Також, якщо під час проходження медико-соціальної експертної комісії порушують ваші права, зокрема у вас вимагають гроші за проходження МСЕК, звертайтеся телефоном на «гарячу лінію» МОЗ: 0 800 60 20 19.

Джерело: Пресслужба МОЗ України

]]>
Житомирщина отримала вакцини проти кору: їх вже розвозять по районах https://zt.20minut.ua/Podii/zhitomirschina-otrimala-vaktsini-proti-koru-yih-vzhe-rozvozyat-po-rayo-11863816.html 3d7df11c350446e32e11d506fdcf3b11 2023-07-23T16:08:00+03:00 В рамках кампанії напередодні нового навчального року лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію. Дві дози вакцини КПК  (у 12 місяців та у 6 років)  забезпечують ефективний захист від кору. Вакцина проти кору входить до складу комбінованої трикомпонентної вакцини КПК (для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи). Комбіновану вакцину проти кору, паротиту і краснухи (КПК) на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ Україна). Зберігання та доставка отриманої вакцини в регіони відбулася за підтримки проекту  USASD Україна  «Безпечні та доступні ліки для українців» (SAFEMed). Загалом в Україну доставлено понад 334 тисячі доз вакцини. Житомирська область отримала 11720 доз. Цієї кількості цілком достатньо не лише для проведення довакцинації дітей, котрі не отримали щеплення вчасно (таких в області близько 6540), а й для проведення рутинної імунізації. Фахівці Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб  (ОЦКПХ) розпочали доставку вакцин у райони. Станом на 21 липня вже розвезено 7200 доз. Транспортування здійснюється  відповідно до світових стандартів «холодового ланцюга».  Замість старих холодильників встановлено сучасні холодові кімнати та холодильники, використовуються  термосумки та термоконтейнери для зберігання вакцин.  Окрім цього, Житомирський ОЦКПХ   отримав спеціальні  авто для транспортування вакцин та автобус  для проведення виїзних вакцинальних сесій у віддалених містах та селах області.   Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».
Житомирщина отримала вакцини проти кору: їх вже розвозять по районах

Житомирщина отримала вакцини проти кору: їх вже розвозять по районах

Автор:

20 хвилин (Житомир)

В Україні триває  загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору.  

В рамках кампанії напередодні нового навчального року лікарі та мобільні вакцинальні бригади будуть проводити щеплення дітей, які внаслідок війни або інших обставин пропустили вакцинацію. Дві дози вакцини КПК  (у 12 місяців та у 6 років)  забезпечують ефективний захист від кору. Вакцина проти кору входить до складу комбінованої трикомпонентної вакцини КПК (для профілактики кору, епідемічного паротиту, краснухи).

Комбіновану вакцину проти кору, паротиту і краснухи (КПК) на підтримку Національної програми імунізації в Україні доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ Україна). Зберігання та доставка отриманої вакцини в регіони відбулася за підтримки проекту  USASD Україна  «Безпечні та доступні ліки для українців» (SAFEMed).

Загалом в Україну доставлено понад 334 тисячі доз вакцини. Житомирська область отримала 11720 доз. Цієї кількості цілком достатньо не лише для проведення довакцинації дітей, котрі не отримали щеплення вчасно (таких в області близько 6540), а й для проведення рутинної імунізації.

Фахівці Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб  (ОЦКПХ) розпочали доставку вакцин у райони. Станом на 21 липня вже розвезено 7200 доз. Транспортування здійснюється  відповідно до світових стандартів «холодового ланцюга».  Замість старих холодильників встановлено сучасні холодові кімнати та холодильники, використовуються  термосумки та термоконтейнери для зберігання вакцин.  Окрім цього, Житомирський ОЦКПХ   отримав спеціальні  авто для транспортування вакцин та автобус  для проведення виїзних вакцинальних сесій у віддалених містах та селах області.  

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи  ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України».

]]>