This version of the page http://zt.20minut.ua/eurointegration (104.22.74.178) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-07-23. The original page over time could change.
Євроінтеграція - 20 хвилин Житомир

Євроінтеграція

Європейські зміни в законодавстві про медіа

Захист інформаційного простору набуває особливого значення для безпеки держави. В той час як в Україні прийняли новий закон про медіа,  Єврокомісія затвердила засади вільних засобів масової інформації в ЄС.

Історична віха: Україна – кандидат на членство в ЄС

На саміті Європейської Ради 23 червня лідери країн Євросоюзу ухвалили історичне для нас рішення. Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Основа стратегії України та країн ЄС - енергоефективність та енергонезалежність

Зближення України та ЄС вимагає спільних кроків задля боротьби з російським вторгненням. Єврокомісія запроваджує ряд кроків для розвитку альтернативної енергетики та енергозбереження та зменшення залежності від російського газу, що є актуальними і для українських громад.

Сприяння експорту в умовах війни

Країни Європейського Союзу підтримали Україну, спростивши доступ вітчизняних товарів на європейський ринок.

День Європи та річниця Ерасмус — навчальні можливості для українців

Цьогоріч День Європи співпав з річницею загальноєвропейської навчальної програми, можливості якої, у відповідь на військову агресію, значно розширили для наших громадян.

Допомога НАТО у забезпеченні охорони кордону з Білоруссю

Спроби тисяч біженців прорватися на територію Польщі змусили посилити охорону українсько-білоруського кордону. Особливого значення набула співпраця та обмін інформацією між прикордонниками України та країнами Євросоюзу, започаткована завдяки проєктам з переходу на стандарти НАТО.

Повернення до відкритих кордонів з Європою

Завдяки інтеграції України до ЄС та запровадженню цифрових рішень громадяни можуть знову вільно мандрувати та працювати в усіх країнах Євросоюзу

Цифрове наближення до Європи

Певно жодна галузь не може зрівнятися за швидкістю розвитку зі сферою електронних послуг. І на шляху до цифрової економіки Україні вдалося зробити суттєві зрушення.

Чи наблизиться Житомирщина до європейського рівня захисту прав дитини

Україна має міжнародні зобов’язання стосовно захисту прав дітей, включаючи права дітей з інвалідністю. В цьому році, під час звітування України перед Комітетом ООН з прав дитини, питання ДІ буде розглянуто як одне з ключових питань з прав дітей в Україні.

Шлях Житомирщини до безпечної та здорової праці

Рівень промислового травматизму в Україні залишається надзвичайно високим. Із затвердженням Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні держава визнала актуальність даної проблеми. Однак наскільки дані зміни мали позитивний вплив на місцевому рівні та чи можна говорити про наближення українських роботодавців до європейських стандартів безпеки

Свіжий випуск

№ 24 від 5 липня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up