This version of the page http://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv (104.22.75.178) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-07-09. The original page over time could change.
Новини від читачів - думки людей - 20 хвилин Тернопіль

Від Читачів

Як внутрішньо переміщеній особі отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг

Як внутрішньо переміщеній особі отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг

Лікарняні: на яку суму розраховувати та в які строки виплачуються

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується застрахованим особам у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) в разі наявності у них понад 8 років страхового стажу. Однак є винятки.

Козова. Переселенцям – про послуги служби зайнятості та правову допомогу

У Козівському управлінні Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся правопросвітницький захід для внутрішньо переміщених осіб за участю головного юриста сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксани Пекар.

Бережани. Безробітним - про ризики нелегальної трудової міграції

З метою застереження громадян, які шукають роботу, від нелегального виїзду на роботу за кордон; інформування про ризики трудової міграції, шахрайські схеми торговців людьми, підвищення мотивації до пошуку роботи в Україні, у Бережанському управлінні Тернопільської філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся семінар для безробітних на тему «Ризики нелегальної трудової міграції» за участю представниці ТМЖК "Відродження нації" Ольги Горошко.

Дика лисиця напала на дівчину в людному парку Тернополя

В понеділок 03.07. близько 20.00 год. в парку Топільче , неподалік зоокутка на людній доріжці на дівчину напала дика лисиця. Тварин поводила себе агресивно.Дівчина намагалася уникнути контакту з твариною, відбігти в сторону, проте та атакувала її та вкусила у верхню частину ноги. Потерпілій надано медичну допомогу Міській лікарні №1, де було зафіксовано факт нападу та проведено вакцинацію від сказу. Для подальшого запобігання наступних нападів диких тварин в одному з центральних парків міста, прохання щоб ТМР та ОПКІВ м. Тернополя вжили відповідних заходів. Дана ситуація лякає, адже під загрозою маленькі діти і дорослі які часто гуляють біля зоокутка . Місце доволі людне, лисиця може бути хворою і несе велику загрозу.

Робота є! На Тернопільщині потрібні пекарі

На 4 липня 2023 року роботодавці Тернопільщини мають більше 20-ти актуальних вакансій пекарів. Такі фахівці потрібні на хлібзаводах, у пекарнях, закладах громадського харчування та ін. Зарплата - до 12 тис. грн.

Звільнення працівника під час декретної відпустки в умовах воєнного стану

Звільнення працівника під час декретної відпустки в умовах воєнного стану

Відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану

Відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану

Припинення стягнення аліментів у зв’язку зі зміною місця проживання дитини

Непоодинокими є випадки, коли внаслідок розірвання шлюбу батьки дитини врегульовують також питання аліментів. Як правило, мова йде або про рішення суду, або про аліментний договір, який укладається за погодженням між сторонами. З плином часу обставини життя батьків та дитини можуть змінитися. Зокрема, дитина може почати проживати з іншим із батьків, який за рішенням суду або за договором сплачував аліменти. Логічно, що за таких умов цей батько чи мати мають бути звільнені від обов’язку щодо примусового утримання дитини, оскільки за загальним правилом їх має сплачувати той із батьків, який проживає окремо від неповнолітнього.

Шумськ. Великодедеркальська ОТГ. Зустріч із старостами

Начальник Шумського управління Кременецької філії Тернопільського обласного центру зайнятості Наталя Ванжула провела зустрілася із старостами сіл Великодедеркальської громади.

Свіжий випуск

№ 27 від 5 липня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up