This version of the page http://zt.20minut.ua/Nashe-mynule (172.67.8.65) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-06-22. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Житомир

Наше минуле

Земля ридає, плачуть небеса. Героїв Україна поминає

23 травня 2023-го року Україна відзначила День Героїв.

photo_camera Як виглядає зараз німецький військовий цвинтар «Хегевальд» під Житомиром. Фоторепортаж

Цього року 8 травня представники житомирської громадськості поклали квіти до пам'ятників жертвам фашизму, концтаборів та на місцях розстрілів мирних жителів.

photo_camera Таємниця звягельського провалля - думка краєзнавця

7 квітня у центрі Звягеля після рясних злив утворилося провалля, в глибині якого виявили прохід до підземної споруди.

УІНП про етапи повномасштабного вторгнення рф в Україну

Український інститут національної пам’яті за матеріалами Генерального штабу ЗСУ підготував тематичні матеріали до річниці від початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого.

Житомирщина пам’ятає: Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни

20 лютого Україна вшановуватиме пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей великої громадянської та національної відваги, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє, є для українців прикладом патріотизму та надихають сучасних захисників України мужньо відстоювати незалежність нашої держави.

Завтра у Житомирі - «Пам’ятай про Крути»: реєструйтеся та беріть участь

Пласт Житомир та Пластовий молодіжний центр Житомирської міської ради готують цікаву пізнавальну зустріч пам'яті героїв Крут.

photo_camera У Житомирі вшанували пам’ять тих, хто звільнив місто від нацистських загарбників

Сьогодні, 30 грудня, у Житомирі біля Монументу Слави відбулося урочисте покладання квітів у пам’ять про загиблих у ході визволення Житомира від нацистських загарбників.

Сьогодні - День вшанування жертв голодоморів: запали свічку пам’яті. ВІДЕО

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Вигнали нацистських окупантів - виженемо і рашистських окупантів!

Навколо подій вигнання нацистів з України існує багато радянських пропагандистських комуністичних міфів. Пропонуємо розвінчати найпоширеніші серед них.

І все ж таки згадувати – це одне, а пам’ятати – інше

14 жовтня 2022-го року, під час урочистостей з нагоди відкриття у Романові оновленої меморіальної Дошки пам’яті на честь загиблих у війні із російськими агресорами романівчан, лунали промови, звучали слова вдячності, співчуття, висловлені рідним, друзям і близьким загиблих героїв.

Свіжий випуск

№ 21 від 14 червня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up