This version of the page http://te.20minut.ua/ua-i-svit (172.67.8.65) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-06-09. The original page over time could change.
Україна і світ, новини про міжнародні відносини - 20 хвилин Тернопіль

ua і світ

Вісім перших шпальт газет Великої Британії — про підрив Каховської ГЄС

Британія звинуватила Росію у військовому злочині на тлі заяв про те, що сили Кремля підірвали велику дамбу на півдні України

21 травня: День пам'яті жертв політичних репресій, церква шанує Іоанна Богослова

21-го травня в Україні та світі згадують жертв політичних репресій, а також тих, хто помер від СНІДу. Сьогодні також день поціновувачів чаю та медитації. Хто ж святкує іменини і чого не варто робити цього недільного дня?

На календарі – 20 травня. Що відомо про цей день?

20 травня в усьому світі відзначають День скандинавської ходьби, в Україні – День банкіра та День науки. Віряни вшановують пам'ять мученика Акакія. Іменини відзначають Давид, Іоанн, Антоній, Йосип, Михайло і Стефан.

play_circle_filled 14 травня: вітаємо всіх українських матусь зі святом

14 травня в Україні та світі відзначають День матері. Віряни вшановують пам'ять пророка Єремії. Іменини святкують Єремій, Макар, Гнат, Тамара, Ніна.

На календарі – 10 травня: рухаємось заради здоров’я, довіряємо інтуїції і не їмо вареники

10-го травня – Всесвітній день руху для здоров'я. Віряни вшановують пам'ять апостола Симеона. Іменини відзначають Георгій, Єгор, Іван, Іларіон, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій, Степан, Ян, Анастасія, Марія.

Сьогодні, 9-го травня, Україна вперше відзначає День Європи

9-го травня відзначають День Європи. Віряни вшановують пам'ять священномученика Василя. Іменини святкують  Василь, Іван, Нестор, Микола, Петро, Степан, Ян, Глафіра.

Сьогодні – 5 травня: вітаємо акушерів та принцес, вчимося правильно мити руки

5-го травня в Україні та світі відзначають Всесвітній день гігієни рук, а своє професійне свято відзначають, ті, хто приймає нове життя – акушерки. Віряни шанують преподобного Теодора Сікіота. Іменини відзначають Феодор і Теодор.  

На календарі – 4 травня: Міжнародний день пожежників та Всесвітній день щедрості

4-го травня в Україні та світі відзначають  Міжнародний день пожежників, а також – Всесвітні дні  день паролів та щедрості, День невисоких людей та боротьби з булінгом . Віряни вшановують пам'ять мученика Феодора. Іменини відзначають Филип, Феодор, Олексій, Діонісій, Максиміліан, Микола, Іван.

Зустрічаємо 3 травня – Всесвітній день свободи преси та День Сонця

3-го травня у світі відзначають День свободи преси, День Сонця, а професійне свято відзначають кондитери. Віряни шанують пам'ять святого Феодора. З Днем ангела вітають Олександра, Гавриїла, Григорія, Миколу, Станіслава, Теодора і Федора.

На календарі – 2 травня, Всесвітній день боротьби з астмою та Міжнародний день Гаррі Поттера

2-го травня по всьому світу звертаюсь особливу увагу на захворювання на астму та цингу. Також святкують Всесвітній день тунця і Гаррі Поттера. Віряни вшановують пам'ять святого Іоанна. Іменини відзначають Віктор, Георгій, Єгор, Іван, Семен, Ян та Мотрона.

Свіжий випуск

№ 23 від 7 червня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up