This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (172.67.8.65) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-06-09. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

Гімназію імені Івана Франка та технічний ліцей об’єднають в один навчальний заклад

Таке рішення депутати прийняли на позачерговому засіданні 26-ої сесії міської ради.

Особливості мультипредметного тесту-2023 і коли будуть результати?

Що робити тим, хто зареєструвався, але з поважних причин не зміг скласти іспит, або не встиг виконати завдання? Чому категорично не можна повідомляти, де дитина складає тест і що робити абітурієнтам, які складали тест чи ЗНО в минулі роки, а зараз вирішили поповнити ряди студентів, дізнавалась «20 хвилин»  

Стартував додатковий період реєстрації школярів для участі в НМТ: скільки триватиме і що робити?

Додатковий період реєстрації передбачений лише для тих, хто реєструвався в основний період, але отримав відмову, та тих, хто не зміг із поважних причин вчасно зареєструватися. Як діяти таким дітям зараз – пояснюємо. 

За крісло ректора ЗУНУ змагатимуться дві професорки та один доцент. Що відомо про кандидатів?

Вибори ректора відбудуться 6 червня. Кандидатів висували і працівники, і студенти з семи міст та навіть за кордоном. Колектив ВУЗу висунув одну кандидатку, чинну проректорку університету. Інші двоє — самовисуванці. Чи є у списку чинний ректор Андрій Крисоватий?  

Цьогоріч випускниками «Університету третього віку» стали близько 70 тернополян

У Тернополі відсвяткували черговий випуск навчального проєкту «Університет третього віку», в рамках якого тернополяни «золотого віку» здобували нові знання і вміння з комп’ютерної грамотності, іноземних мов, практичної психології тощо.

Вступна кампанія-2023: важлива інформація для внутрішньо переміщених осіб

Переселенці зможуть отримати відповіді на питання щодо вступної кампанії до вищих навчальних закладів (вузів) у 2023 році та про Національний мультипредметний тест (НМТ) замість звичного Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Національний мультипредметний тест-2023: де та коли будуть проходити іспити на Тернопільщині

Вже другий рік поспіль українські одинадцятикласники складають національний мультипредметний тест замість зовнішнього незалежного оцінювання. В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, причина змін – повномасштабне вторгнення.

photo_camera Висадили сад для майбутніх поколінь: символічну акцію провели випускники школи №3

Випускники Тернопільської школи №3 на внутрішньому подвір’ї заклали «Сад життя». Школярі з трьох класів висадили райські яблуні та закопали «капсулу часу», у якій написали побажання до майбутніх поколінь – жити у вільній та незалежній Україні, де не буде війни. Урочисте дійство відвідала й журналістка «20 хвилин». Що там відбувалось – у матеріалі.

Для тернопільської школи №14 придбали новий спортінвентар

За кошти шкільного громадського бюджету Тернопільська школа №14 ім. Богдана Лепкого придбала спортивний інвентар для учнів. Його використовують як на уроках фізкультури, так і під час дозвілля учнів школи.

photo_camera У Чортківській школі №7 виконують ремонт на 25 мільйонів гривень

У Чортківській школі №7 триває ремонт у сучасному форматі. Важливе завдання для підрядників – зробити будівлю ефергоефективною. Які роботи з цією метою виконуються?

Свіжий випуск

№ 23 від 7 червня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up