This version of the page http://te.20minut.ua/Zdorovya (172.67.8.65) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-06-08. The original page over time could change.
Новини здоров'я, новини з галузі здоров'я у Тернополі - 20 хвилин Тернопіль

Здоров'я

Як боротись з панічною атакою – перші симптоми та дієві поради від МОЗ

У час повномасштабної війни багато людей мають емоційну реакцію на події. Часто внаслідок хвилювань може трапитись панічна атака. Основні симптоми та вправу для самодопомоги нагадали у Міністерстві охорони здоров'я України. 

У Тернополі безкоштовно вакцинуватимуть тварин проти сказу: як це зробити

У Тернополі можна безкоштовно щепити вашого хатнього улюбленця проти сказу. Дивіться, куди звертатися. 

Потрібна психологічна підтримка? Куди можна звернутися за безкоштовною допомогою

В Україні діє програма ментального здоров’я «Ти як?». До спеціалістів можна звернутися по телефону. Дивіться, як це зробити. 

На Тернопільщині почала працювати мобільна лабораторія

Мобільна станція для проведення досліджень Центру контролю та профілактики хвороб розпочала свою роботу на Тернопільщині.

У Тернопільському міському центрі з ендопротезування вперше одночасно замінили обидва суглоби

У Тернопільській лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію із одночасної заміни обох суглобів.

Перемога у кожній клітині: скільки людей борються зі СНІДом на Тернопільщині і як виглядає їх портрет

21 травня – Всесвітній день пам’яті померлих від СНІДУ. За чотири місяці 2023 року у Тернопільській області від цієї хвороби померли сім людей. Але кампанія “Перемога у кожній клітині” стверджує, що хворобу можна перемогти.

play_circle_filled Лікарі Тернопільщини повернули 80-річній бабусі здатність харчуватись

Тернополянка 80 років жила із проблемою звуження стравоходу. Вона не могла нормально ковтати їжу, а з віком проблема тільки загострилась. Після ендоскопії жінку повернули до нормального життя.    

Хочете мати здорове серце – ось вам дев'ять порад

Серцево-судинні захворювання є основними причинами смертності у світі . В Україні вони є причиною понад половини – 67% – усіх смертей. Як же зберегти наше серце від повсякденних стресів та тривог у воєнний час? Прислухайтесь до порад спеціалістів.

Для тернопільської школярки терміново потрібні донори крові

Учениці тернопільської школи №8 потрібна допомога. Дівчинка знаходиться на лікуванні в обласній дитячій лікарні і їй потрібне термінове переливання крові.

photo_camera play_circle_filled У Тернопільській лікарні №2 відкрили ендоскопічний кабінет

На базі поліклінічного відділення Тернопільської міської лікарні №2 відкрився та працює ендоскопічний кабінет для обстеження амбулаторних пацієнтів. Тут можна пройти діагностику, яка допоможе обстежити внутрішні органи й оцінити їх стан, навіть виявити онкологічні захворювання на ранніх стадіях.  

Свіжий випуск

№ 23 від 7 червня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up