This version of the page http://te.20minut.ua/lyudi (172.67.8.65) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-06-08. The original page over time could change.
Люди - видатні вчинки мешканців , корисні поради - 20 хвилин Тернопіль

Люди

Від мрій про армію до справжньої війни: історія молодого артилериста

Наш герой — артилерист В'ячеслав, на псевдо «Маестро». Продовжуємо авторський проєкт «Героям Слава»

Аби подзвонити дружині, йшов 2-3 кілометри під обстрілами, шукаючи зв'язок

Боєць 105 бригади Анатолій з позивним Наф прийшов до військкомату разом з чотирма друзями дитинства.  І довго потім не казав дружині, що перебуває в зоні бойових дій. «З жовтня 2022 по кінець березня 2023 ми захищали Куп’янський напрямок. Там ми відчули війну сповна. Було все…. Але згадувати мені не хочеться», каже воїн.  

Чортків’янка пожертвувала власну автівку для військових ЗСУ (ФОТО)

Мешканка Чортківської об’єднаної територіальної громади Марія Очкіна віддала на потреби війська автомобіль Suzuki Grand Vitara. Про неймовірний вчинок повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

Змінив суддівську мантію на армійський однострій: історія військового з Монастирищини

Суддя Монастириського районного суду Тернопільської області Віталій Іванчук зараз у відставці і обороняє рідну Україну від російського ворога на передовій. Сьогодні, 5 червня, військовий у колі побратимів святкує свій 50-й ювілей. Давайте разом привітаємо Захисника та нашого земляка!

«Що б не робили – завжди поруч, і навіть на війні»: історія братів-артилеристів, які воюють на фронті

Брати Юрій та Микола з Байковецької громади боронять Україну на фронті з перших днів війни. Вони обоє – артилеристи. Юрій свого часу мав бойовий досвід у зоні проведення антитерористичної операції. Коли йому прислали повістку на другий день вторгнення, не вагаючись вирушив у частину. Микола підтримав брата, аби знищувати ворога пліч-о-пліч. Тепер хлопці воюють на Бахмутському напрямку. Їхню історію читайте у матеріалі.

photo_camera Творить красу на руїнах: як власниця відбудовує понівечену від обстрілу фотостудію і відновлює роботу

Вночі, 13 травня, ворог атакував Тернопіль. Російська ракета впала у промисловому районі. В епіцентрі опинилась будівля, на одному з поверхів якої розміщена популярна фотостудія. Її сильно пошкодило вибуховою хвилею. Та вибиті вікна, напівзруйновані стіни, втрачений реквізит і великі кошти, які доведеться вкласти у ремонт, не зламали творчу команду. Як власними силами відбудовують студію і навіть провели патріотичну зйомку вагітних на руїнах – ми дізнались у власниці Олесі Марценюк та на власні очі побачили руйнування.

play_circle_filled Поліцейський офіцер громади Андрій Шеременда: до мене люди йдуть не тільки по допомогу, але і за порадою

Працівник поліції повинен любити свою роботу, а не просто ходити на службу. Інакше, не буде ні авторитету серед людей, ні поваги від них. У цьому переконаний капітан поліції Тернопільського районного управління поліції  Андрій Шеременда. Він один з нових тернопільських шерифів, котрі пройшли відбір на посади поліцейських офіцерів громади в рамках реалізації проєкту Нацполіції.

Підтримайте петицію про присвоєння звання «Герой України» Віктору Чорноокому з Шумщини (посмертно)

Захисник України Віктор Чорноокий загинув 29 серпня 2022 року на Херсонщині у 47-літньому віці. На офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрували Петицію про присвоєння військовослужбовцю звання «Герой України». Хто такий Віктор Чорноокий і скільки ще залишилось днів для підписання Петиції?

В бою з ворогом загинув тернополянин Валентин Крулевський

17-го травня під час виконання бойового завдання на Харківщині поліг 46-річний Герой з Тернополя Валентин Крулевський. Прощання з Героєм відбудеться 22 травня об 11.00 у Домі печалі на вулиці Микулинецькій, у Тернополі. 

play_circle_filled Бійці 44 бригади вітають ворогів з Днем вишиванки

Захисники 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола розповіли, що для них означає вишиванка і гучно привітали ворогів з українським святом.

Свіжий випуск

№ 23 від 7 червня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up