This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk/ (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-06-06. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
06.06.2023

Спецзахід “Українці проти контрафакту”: заяви і виступи (відео)

Про створення Центру спостереження з питань порушення прав інтелектуальної власності домовились під час спеціального заходу “Українці проти контрафакту”, який відбувся 5 червня. Захід організували ІР офіс спільно з Українським альянсом по боротьбі з підробками та піратством (UAACP). 

Якщо ви не змогли взяти участь чи стати глядачем, але готові шукати дієві інструменти протидії підробкам і піратству, пропонуємо до вашої уваги запис заходу та основні тези спікерів від Держмитслужби, Бюро економічної безпеки, Офісу Генерального прокурора.

Леонід Муромцев, начальник відділу ведення митного реєстру та організації заходів сприяння захисту прав інтелектуальної власності Управління нетарифного регулювання Держмитслужби:

«Держмитслужбою послідовно здійснюються заходи, направлені на сприяння захисту прав інтелектуальної власності для недопущення переміщення контрафактних товарів через митний кордон України.

З початку 2023 року зафіксовано 154 випадки призупинень митного оформлення товарів за підозрою у порушенні прав інтелектуальної власності. Складено 5 протоколів про порушення митних правил за статтею 476 Митного кодексу України. У 63 випадках здійснено знищення контрафактних товарів.

В цілому можна відмітити, що ефективність призупинень митних оформлень у порівнянні з 2022 роком підвищилася приблизно у два рази - з 26,3% до 44,2 %.

В той же час кількість підтверджень висновків митних органів про те, що товари є такими, що підозрюються в порушенні прав інтелектуальної власності, але правовласник повідомив про те, що у нього відсутні наміри щодо застосування заходів сприяння за 5 місяців 2023 року, становить 17 випадків. Це складає 11% від всієї кількості призупинень і не сприяє запобіганню ввезення контрафактної продукції на територію України».

Сергій Кривун, заступник керівника підрозділу детективів - керівник відділу головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України:

«Головний підрозділ детективів БЕБ для унеможливлення та мінімізації функціонування тіньового сектору економіки здійснює заходи щодо захисту прав ІВ під час здійснення досудового розслідування, а саме в рамках своїх повноважень керується КПК України, КК України, вимогами ЗУ «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», ЗУ «Про захист прав споживачів» та інших нормативно-правових актів, в залежності від сегментів споживчого ринку України, де порушуються права суб’єктів у сфері ІВ.

Враховуючи відсутність структурного підрозділу у сфері захисту прав ІВ, на даний час за цим напрямом роботи закріплено співробітників ЦА та ТУ БЕБ. Кримінальні правопорушення у даній сфері, згідно ст. 477 КПК України, відносяться до кримінальних проваджень у формі приватного обвинувачення.

На сьогодні у БЕБ здійснюється досудове розслідування по 30 кримінальних проваджень за ознаками злочинів, передбачених ст. 229 КК України. В рамках розслідування вилучено контрафактних товарів та обладнання на загальну суму близько 124,3 млн. грн. До суду направлено – 6 кримінальних проваджень.

З метою координації взаємовідносин між відомствами у сфері захисту прав ІВ в Офісі Генерального прокурора на базі управління захисту інвестицій та інтелектуальної власності у лютому 2023 року створено міжвідомчу робочу групу з числа співробітників БЕБ, Нацполіції, Кіберполіції, Держмитслужби, Держприкордонслужби та ДПС України».

Максим Олефір, заступник начальника третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтриманням публічного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами Бюро економічної безпеки України Офісу Генерального прокурора:

«Органами прокуратури вживаються усі необхідні заходи для координації дій правоохоронних органів з метою запобігання правопорушенням вказаної категорії, вчасного їх виявлення та зупинення.

Слід зазначити, що у правовому полі боротьба з контрафактом не зупиняється навіть під час війни. Так, наприклад, вивченням стану протидії кримінальним правопорушенням за ознаками ст. 229 КК України встановлено, що за весь період 2022 року було зареєстровано 30 кримінальних проваджень. Водночас лише за 4 місяці 2023 року кількість зареєстрованих кримінальних проваджень даної категорії становить – 46.

Всього за 4 місяці поточного року в провадженні Бюро економічної безпеки України, Національної поліції України, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України перебувало 215 кримінальних проваджень вказаної категорії.

В ході досудового розслідування за 4 місяці 2023 року про підозру повідомлено 32 особам (за весь 2022 рік – 26). З них органами Національної поліції України протягом січня-квітня поточного року повідомлено про підозру 22 особам, органами Бюро економічної безпеки – 10 особам.

До суду за вказаний період направлено обвинувальні акти у 24 провадженнях (за весь період 2022 року – 8).

Це вказує на активізацію виявлення, здійснення якісного досудового розслідування та скерування обвинувальних актів до суду».

Артем Тищенко, начальник відділу з питань захисту прав інтелектуальної власності Одеської митниці:

«Українська митниця має унікальні повноваження щодо запобігання міжнародній торгівлі контрафактними товарами. Національне митне законодавство і практика його застосування відповідають вимогам і принципам ЄС. Імплементація світових стандартів боротьби з транснаціональним переміщенням контрафактних товарів, впровадження та практична реалізація міжнародних практик з боку Держмитслужби та її територіальних підрозділів отримали позитивні відгуки з боку правовласників, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, міжнародних та вітчизняних експертів. 

Збудована система сприяння захисту прав інтелектуальної власності на митному кордоні показала свою ефективність і в умовах військової, економічної та соціальної агресії проти України з боку держави, що є найбільшою за площею країною світу.

Тож з метою побудови цілісної системи захисту прав ІВ на митному кордоні, як частини загальнодержавної системи охорони та захисту прав ІВ, необхідно популяризувати найкращі та найефективніші практики, підтримувати лідерів кращих практик та започаткувати професійний діалог між усіма зацікавленими сторонами. Лише спільні зусилля українських державних органів можуть змінити ставлення суспільства до проблеми виробництва, розповсюдження та придбання контрафактних товарів».

Світлана Жирнова, заступник начальника відділу спеціалізованої підготовки з протидії митним правопорушенням та організації оперативно-розшукової діяльності Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби:

«Питання сприяння захисту прав ІВ є одним з основних завдань Держмитслужби, особливо враховуючи євроінтеграційні прагнення та приведення чинного законодавства до стандартів ЄС. В зв’язку з цим питання навчання посадових осіб митниць є одним з основних пріоритетів. Адже, не володіючи основами законодавства за напрямом, не буде виявлень контрафактної продукції, призупинень, а відповідно і знищень підробних товарів.

Наше завдання: у співпраці з правовласниками та іншими зацікавленими сторонами максимально ґрунтовно підготувати посадових осіб митниць з питань сприяння захисту прав інтелектуальної власності як з теоретичної, так і практичної сторони (зокрема вбачати підозру у порушенні прав ІВ при переміщенні товарів через МКУ, розуміти порядок дій посадових осіб та порядок підготовки необхідних супроводжуючих документів)».

 

Читайте також:

  • Текст резолюції, ухваленої за підсумками заходу «Українці проти контрафакту»
  • Україна створить Центр спостереження з питань порушення прав інтелектуальної власності
06.06.2023

Трагічний ланцюг подій, розпочатий анексією у 2014 році, глибоко вплинув на історію та культуру корінного кримськотатарського народу – українська делегація на засіданні WIPО

Позбавити росію, як агресора, усіх можливостей користуватися будь-якими перевагами або почестями від ВОІВ, закликала українська делегація під час 47-й сесії Міжурядового комітету з інтелектуальної власності, генетичних ресурсів, традиційних знань і фольклору (IGC) WIPО.

Цю вимогу озвучив перший заступник директора ІР офісу Богдан Падучак:

«Агресивна війна росії проти України підриває зусилля Всесвітньої організації інтелектуальної власності та інших агенцій ООН щодо захисту генетичних ресурсів, традиційних знань і традиційних форм вираження культури в усьому світі, водночас користуючись усіма привілеями та зловживаючи ІР-правом. Відповідні дії шкодять не лише світовій спільноті, але й корінним народам та місцевим громадам».

Мандат Міжурядового комітету (IGC) має на меті ефективний захист генетичних ресурсів, традиційних знань і традиційних форм вираження культури в усьому світі. Тож українська делегація закликала IGC дати оцінку діям рф, яка цілеспрямовано чинить руйнівний вплив на історію, життя та культуру української нації в цілому, так само як і на корінні народи та місцеві громади в межах її кордонів.

«Минуло 467 днів після початку повномасштабного вторгнення російської федерації до України, і більше ніж 9 років, як росія незаконно окупувала Кримський півострів. Трагічний ланцюг подій, розпочатий анексією у 2014 році, глибоко вплинув на історію та культуру корінного кримськотатарського народу. За звітами ООН, більше ніж 10 000 осіб, переважно кримських татар, покинули Крим після анексії, а лідери татарського народу систематично піддаються залякуванню, переслідуванням та ув’язненням. 

Порушуючи міжнародне гуманітарне право, росія, як держава-окупант, проводить примусовий призов українських громадян на тимчасово окупованій частині України. Мобілізаційна кампанія в Криму свідомо націлена саме проти кримських татар, корінного народу Криму, нелояльного до окупаційної адміністрації.

Окрім того, російські окупанти пошкодили 1 189 об'єктів культурної спадщини та інфраструктури в Україні, 446 з яких були повністю зруйновані», – підкреслив Богдан Падучак.

Виступ української делегації підтримали представники:

  • Польщі – від імені країн Регіональної групи Центральної Європи та Балтії;
  • Швейцарії – від імені країн Групи Б;
  • Швеції – від імені Європейського Союзу та його країн-членів.

Українська делегація вкотре наполягає на позбавленні членства росії в міжнародних організаціях, а також закликає забезпечити формування подальших векторів вдосконалення сфери інтелектуальної власності в контексті розвитку корінних народів, місцевих громад та традиційних знань.

Засідання IGC тривають з 5 по 9 червня 2023 року в штаб-квартирі ВОІВ, м. Женева, Швейцарська Конфедерація у гібридному форматі.

Також на порядку денному сесії такі питання:

  • забезпечення фінансової можливості участі в сесіях Міжурядового комітету (IGC) корінних народів та місцевих громад (обговорення щодо забезпечення формування та наповнення Фонду добровільних внесків ВОІВ);
  • формування глосарію термінів у сфері генетичних ресурсів, традиційних знань та вираження культури;
  • обговорення майбутнього мандату IGC;
  • охорона традиційних знань, традиційних форм вираження культури: проєкт статей та аналіз прогалин;
  • звіт про збір матеріалів щодо режимів розкриття інформації про генетичні ресурси та пов’язані з ними традиційні знання.

 

Читайте також:

  • ВОІВ має припинити фінансувати російські проєкти, – українська делегація на 35-й сесії Комітету ВОІВ з програми та бюджету
  • «Дії рф поглиблюють наслідки усіх глобальних проблем», – українська делегація на Комітеті з програми та бюджету ВОІВ
  • Коли російські ракети нищать наші міста, ми не можемо говорити про сталий розвиток, – українська делегація на засіданні CDIP
06.06.2023

Курси WIPO Academy: оберіть цікаву для вас програму й отримуйте IP-освіту

Академія Всесвітньої організації інтелектуальної власності (WIPO Academy) пропонує корисні та актуальні курси дистанційного навчання, які охоплюють різні IP-аспекти у багатьох форматах, сімома мовами.

Курси варіюються від базового дистанційного навчання до спеціалізованих тренінгів з підвищення кваліфікації та вищої освіти через спільні магістерські програми з інтелектуальної власності у відомих університетах.

Для кого і для чого?

Програма дистанційного навчання WIPO Academy включає спеціальні курси для:

  • підприємців,
  • експортерів,
  • дослідників,
  • винахідників,
  • менеджерів у сфері ІВ тощо.

Першочергова задача курсів: забезпечити учнів технічними знаннями та навичками, необхідними для використання системи ІВ з метою сприяння розвитку бізнесу та створенню нових робочих місць.

Приклади курсів, які є зараз

  • Загальні онлайн-курси з ІВ

Для тих, хто робить перші кроки в ІВ та кому необхідні базові знання у цій сфері, пропонується кілька загальних курсів з IP-тематики для самостійного освоєння.

  • Поглиблені онлайн-курси з авторського права

Ці курси дозволяють слухачам отримати глибокі знання у конкретній галузі ІВ з широкого спектру охоплених тем, серед яких авторське право, промислова власність та використання ІВ у конкретних обставинах.

  • Поглиблені онлайн-курси з промислової власності

Підбірка онлайн-курсів з промислової власності включає курси з патентів, товарних знаків та географічних вказівок.

  • Інші спеціалізовані курси з ІВ:
    • традиційні знання та традиційні вирази культури (DL-203);
    • система охорони сортів рослин UPOV (DL-205 та DL-305);
    • арбітраж та посередництво відповідно до правил ВОІВ (DL-317);
    • ІВ та генетичні ресурси у сфері наук про життя (DL-427);
    • управління ІВ (DL-450);
    • доступ до медичних технологій та інновацій (DL-701);
    • ІВ та експорт (DL-730).

Детальніше ознайомитися із програмою та конкретними курсами можна на офіційному порталі WIPO.

Про мови навчання

Також програма дистанційного навчання WIPO Academy має на меті підвищити доступність знань з інтелектуальної власності у глобальному масштабі, роблячи їх доступними для всіх.

Саме тому більшість курсів наразі доступні шістьма офіційними мовами ООН, а також португальською. Наразі триває переклад й на інші мови.

Що включають в себе дистанційні курси WIPO Academy?

До курсів, що пропонуються WIPO Academy в рамках дистанційного навчання, входять:

  • загальні курси, які можна вивчати самостійно,
  • курси підвищення кваліфікації під керівництвом викладача,
  • курси, що поєднують онлайн-освіту та очне навчання (тобто змішане навчання).

Кожен курс поділяється на модулі, в яких розміщені також інструменти самооцінювання для того, аби допомогти слухачам оцінити свій рівень знань і прогрес.

Будь-який з курсів має певний період на реєстрацію та терміни, в які потрібного його пройти.

Як оцінюється таке навчання?

Оцінювання включає єдиний підсумковий іспит (який може бути письмовим есе та/або питаннями з множинним вибором), що проводиться для учасників за допомогою онлайнової системи управління навчанням (LMS) WIPO Academy.

Деякі курси не передбачають іспитів.

Чи треба платити?

Усі загальні курси, які слухачі проходять самостійно, пропонуються на стипендіальній основі, тобто безоплатно.

А от вартість навчання на поглиблених курсах та курсах для керівників з викладачем визначається країною, громадянином якої є учасник, відповідно до певних критеріїв.

Як розпочати навчання?

Для того аби мати можливість навчатись, потрібно створити обліковий запис на порталі WIPO, який відкриє доступ до всього спектра послуг.

Обрати курс та зареєструватися на дистанційне навчання можна за посиланням.

 

Читайте також:

  • Інтелектуальна власність як вид капіталу компанії: тренінг команди ІР офісу
  • Зміни у сфері авторського права: триває курс тренінгів The Innovative Power of IP
05.06.2023

Україна створить Центр спостереження з питань порушення прав інтелектуальної власності

Спеціалізований майданчик для фахового спілкування щодо протидії контрафакту за аналогією із Європейською обсерваторією з питань порушень прав інтелектуальної власності домовились створити в Україні. Про це йдеться у резолюції, ухваленій за підсумками заходу «Українці проти контрафакту», організованого ІР офісом спільно з Українським альянсом по боротьбі з підробками та піратством (UAACP) до Всесвітнього дня боротьби з підробками.

Цей майданчик – осередок для обміну ідеями та об’єднання спеціалізованих експертів і зацікавлених сторін, який з’єднає представників державних органів, бізнесу та громадянського суспільства на базі і під координацією ІР офісу. Він матиме назву — Центр спостереження з питань порушення прав інтелектуальної власності (Центр спостереження IPR). 

Мета: об’єднати широке коло зацікавлених сторін, що використовують свої технічні навички, досвід і знання для боротьби із цією злочинною загрозою, захисту прав інтелектуальної власності (ІВ), удосконалення системи охорони об’єктів прав ІВ та підтримки дій осіб, які безпосередньо беруть участь у захисті прав ІВ.

Як зазначила очільниця ІР офісу Олена Орлюк, контрафактна продукція несе загрозу і для економічної безпеки держави, безпеки споживачів та довкілля, і для реалізації Україною статусу країни-кандидата на вступ до ЄС:

Українці обирають для себе шлях боротьби з контрафактом, підробками і піратством, ми розуміємо ці загрози. Перед нами стоять великі виклики у поширенні знань, навичок щодо боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності. У цьому напрямку ІР офіс вже провів низку зустрічей із професійною спільнотою, правовласниками, представниками правоохоронних органів, де ми обговорювали ключові проблеми захисту прав ІВ, зокрема і напрямок боротьби з підробками та піратством. 

Ми розуміємо важливість зусиль, які потрібно докласти для відповіді на наявні виклики. І чим більше ми зможемо залучати до співпраці фахівців, державні органи, правовласників та товаровиробників, регулярно проводити моніторинг та готувати аналітичні звіти, обговорювати спільно проблеми з Офісом Генпрокурора, БЕБ, митницею, кіберполіцією тощо, сприяти підвищенню кваліфікації їх представників, залежатиме, наскільки успішно ми будемо реалізовувати політику захисту прав ІВ. Адже інвестиційна привабливість нашої країни неможлива без ефективного захисту прав ІВ.

Нині Україна виходить на інший цивілізаційний рівень, ми йдемо в Європейське співтовариство, тож маємо брати для себе найкращі практики як правові, так і підвищення культури та поваги до інтелектуальної власності”.

Привітав створення українського Центру спостереження IPR також Джон Андерсон, президент Всесвітньої групи по боротьбі з підробками (GACG):

Вітаю ваші плани створити інституцію за аналогією до Європейської обсерваторії захисту інтелектуальної власності. Я дуже схвалюю цю ідею і радий, що вона існує. Також рекомендую в розробці цього органу приділяти велику увагу міжнародному аспекту. Бо проблема боротьби з підробками набуває глобальних масштабів і тому міжнародний аспект буде дуже важливими. Бажаю вам успіхів і результатів у ваших цілях”.

Основні завдання Центру спостереження IPR:

  • покращення розуміння цінності ІВ, а також масштабів та наслідків порушень прав на об’єкти ІВ;
  • підвищення рівня знань про найкращі практики публічного та приватного секторів щодо захисту прав інтелектуальної власності;
  • покращення знань про технічні засоби запобігання та боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності;
  • підвищення кваліфікації осіб, які займаються захистом прав інтелектуальної власності;
  • взаємодія з Європейською обсерваторією з питань порушення прав інтелектуальної власності.

Тож створення його на базі ІР офісу є логічним кроком, вважає Олександр Пахаренко, директор UAACP:

“Вважаю, що створення такого майданчика доцільне саме на базі ІР офісу, бо він має необхідні ресурси і кадровий потенціал, щоби зібрати експертні групи та організовувати діяльність щодо збору даних, їх аналізу та направлення рекомендацій для використання наявних інструментів боротьби з порушеннями прав інтелектуальної власності. Проведення необхідних досліджень ринку та розробки спеціальних баз даних теж під силу саме ІР офісу”.

Завдання та діяльність Центру спостережень IPR не будуть поширюватися на участь в окремих операціях або розслідуваннях, що проводяться компетентними органами. Однак Центр спостереження IPR має стати головним джерелом:

  • інформації, яка дозволить державним органам сформувати ефективну політику захисту прав ІВ та підтримувати інновації та креативність;
  • аналітичних даних, інструментів та спеціалізованих інформаційних баз даних для підтримки боротьби з порушенням прав ІВ;
  • знань та навчальних програм для системи охорони та захисту ІВ, правоохоронних органів, компаній та практиків у сфері ІВ;
  • підтримки та розвитку ініціатив, направлених на допомогу новаторам, творцям і підприємствам (особливо МСП) для охорони та захисту їхніх прав ІВ й організації всеукраїнських кампаній щодо підвищення обізнаності про цінність об’єктів прав ІВ та негативних наслідків порушення прав на них.

Центр спостереження IPR має діяти як посередник і рушійна сила співпраці між національними органами державної влади та правовласниками в Україні й у всьому світі, а також стати важливим учасником ініціатив спеціалізованих комісій у сфері інтелектуальної власності органів державної та місцевої влади.

Виробництво, розповсюдження і придбання контрафактних товарів — це світова проблема, враховуючи, що злочинці підробляють майже всі товари загального вжитку у будь-якому значному секторі економіки, причому підробки реалізуються практично у всіх країнах світу. Цей нелегальний бізнес уже став частиною величезної злочинної індустрії і порівняти його можна хіба що з торгівлею наркотиками, зброєю та людьми.

Для споживачів контрафактна продукція складає дешеву (і зазвичай низької якості) альтернативу оригінальним товарам. Усі контрафактні товари із різним рівнем загрози можуть бути небезпечними для споживачів! При чому деякі види підроблених товарів, такі як ліки, іграшки, запасні деталі транспортних засобів, добрива серйозно загрожують безпеці споживачів та довкіллю. Навіть якщо контрафактні товари не нанесуть непоправної шкоди життю людини, проте вони завжди завдають руйнівної шкоди економіці держави.

З текстом резолюції, ухваленої за підсумками заходу «Українці проти контрафакту», можна ознайомитись за посиланням.

 

Читайте також:

  • Контрафакт і підробки: ставлення українців і європейців – дослідження UAACP та EUIPO
  • Авторське право в інтернеті та протидія піратству: зустріч ініціативи WIPO ALERT
05.06.2023

Нові можливості для винахідників: підписано меморандум між IP офісом та ЧНУ ім. Б. Хмельницького

Розширення мережі TISC, сприяння розвитку інноваційної екосистеми та нові можливості для креаторів: ІР офіс та Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького підписали меморандум про співпрацю.

Документ передбачає:

  • співпрацю в розширенні мережі TISC;
  • сприяння розвитку інноваційної екосистеми;
  • забезпечення ефективної охорони прав інтелектуальної власності;
  • спільні заходи для популяризації знань з права інтелектуальної власності та інноваційної діяльності серед винахідників, авторів, креаторів.

Така співпраця між IP офісом та Черкаським національним університетом відкриває нові горизонти для наукових досліджень, інноваційної діяльності, – наголосила керівниця ІР офісу Олена Орлюк:

Одним із завдань IP офісу на сьогодні є розширення мережі центрів підтримки технологій та інновацій (TISC) в регіонах, що сприятиме розбудові інноваційної екосистеми. Співпраця з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького дозволить винахідникам та інноваторам отримати доступ до патентних баз даних та інших джерел патентної інформації, що сприятиме трансферу технологій, розробці, правовій охороні об'єктів інтелектуальної власності, стимулюватиме інноваційну діяльність і комерціалізацію ІВ. Подальший розвиток відкритого на базі університету TISC виступатиме каталізатором для інноваційного розвитку в регіоні”.

Також представники ІР офісу взяли участь в нетворкінг-сесії “Наука і бізнес”, де обговорили основні проблеми у сфері інтелектуальної власності та інновацій і шляхи їх вирішення.

Особливою подією стала також Битва студентських стартапів (Student Startup Buttle) серед молодих підприємців та інноваторів, які успішно пройшли навчання у стартап-школі ЧНУ, що була створена в цьому році за підтримки IP офісу. Студенти продемонстрували свої ідеї перед журі, до складу якого увійшли в тому числі представники IP офісу.

 

Читайте також:

  • Мережа TISC і смарт-розвиток: взаємодія ІР офісу та Інституту сталого регіонального розвитку в м. Тернопіль
  • Регіональні мережі TISC та розвиток інноваційної екосистеми у вишах: зустріч команди ІР офісу з Полтавською політехнікою
  • Комерціалізація винаходів: ІР офіс та Луганський державний медуніверситет відкривають новий TISC
05.06.2023

Нові горизонти: УІІВ розширює палітру послуг для творців та інноваторів

Український інститут інтелектуальної власності (УІІВ) здійснює черговий крок у своїй діяльності, який відкриває нові можливості для творців та інноваторів. З 5 червня 2023 року УІІВ розширює палітру послуг, щоб задовольнити зростаючі потреби своїх клієнтів у сфері набуття, використання та захисту прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Запрошуємо усі зацікавлені сторони ознайомитися з новим переліком послуг, який вже доступний на веб-порталі державної системи правової охорони інтелектуальної власності за посиланням. Крім того, додаткову інформацію можна знайти на сайті Управління патентно-інформаційних послуг УІІВ за адресою. 

Наші оновлені послуги надають розширені можливості для творчих особистостей та організацій, допомагаючи їм реалізувати власні ідеї та забезпечити міцну правову охорону та захист прав інтелектуальної власності.

Наше підприємство не тільки надає послуги, але й створює сприятливе середовище для розвитку інтелектуальної власності. Команда висококваліфікованих фахівців готова надати підтримку, консультації та професійну допомогу на кожному етапі набуття, використання та захисту прав на об'єкти інтелектуальної власності. Разом ми працюємо над тим, щоб допомогти творцям реалізувати свої найсміливіші мрії та досягти успіху.

Не втрачайте можливостей, які стоять перед вами! Звертайтеся до Українського інституту інтелектуальної власності вже сьогодні! Ми завжди готові допомогти вам зробити вирішальний крок до успіху!

Висловлюємо щиру вдячність за вашу довіру та співпрацю! Разом ми створюємо майбутнє інтелектуальної власності в Україні.

05.06.2023

Мінекономіки та ІР офіс запрошують до обговорення проєктів актів щодо діяльності патентних повірених

Міністерство економіки України 11.05.2023 на офіційному веб-сайті оприлюднило проєкт наказу «Про затвердження Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених) та внесення змін до положень з питань атестації та ведення державного реєстру представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених)».

Дотримуючись принципів прозорості та публічності в розробці та впровадженні підзаконних актів Уряду, Мінекономіки спільно з IP офісом проводять відкрите обговорення пропозицій громадськості стосовно змін до Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених), та положень з питань атестації та ведення державного реєстру представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених).

Захід відкритий та відбудеться 07 червня 2023 року, початок — о 17:00.

Долучитись до обговорення можна в онлайн-режимі за посиланням.

Ідентифікатор конференції: 825 8403 0079.

Код доступу: 327161.

 

Читайте також:

  • Пільги і підтримка для винахідників: обговорення Порядку сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти ІВ
  • ІР офіс та НАПА обговорили законодавчі ініціативи у сфері правової охорони інтелектуальної власності
  • Інтелектуальна власність в умовах війни та розбудови України: зустріч представників Мінекономіки та IP офісу з гендиректором ВОІВ
02.06.2023

Українці проти контрафакту: спецмайданчик для фахового спілкування і захисту ІВ

Виробництво і розповсюдження контрафактної продукції несе загрозу для розвитку України. Саме тому нашій державі необхідний свій майданчик, створений за аналогією Європейської обсерваторії з питань порушення прав інтелектуальної власності. Такий осередок має об’єднати широке коло зацікавлених сторін з їх досвідом, технічними навичками і знаннями захисту прав інтелектуальної власності для розробки і вдосконалення системи охорони об’єктів прав ІВ.

Першим кроком для створення такого осередку буде захід «Українці проти контрафакту». Його організовують ІР офіс спільно з Українським альянсом по боротьбі з підробками та піратством (UAACP) до Всесвітнього дня боротьби з підробками.

Захід відбудеться 5 червня 2023 року з 11:00 до 14:15 в онлайн-форматі.

Програма заходу доступна за посиланням.

Реєстрація – за посиланням.

Спікерами виступатимуть представники державних органів, громадських організацій, зокрема міжнародних, та фахової спільноти.

Український спецмайданчик має стати головним джерелом:

  • інформації, яка дозволить державним органам формувати ефективну політику захисту прав ІВ та підтримувати інновації та креативність;
  • аналітичних даних, інструментів та спеціалізованих інформаційних баз даних для підтримки боротьби з порушенням прав ІВ;
  • знань та навчальних програм для системи охорони та захисту ІВ, правоохоронних органів, компаній та практиків у сфері ІВ;
  • підтримки та розвитку ініціатив, направлених на допомогу новаторам, творцям і підприємствам (особливо МСП) для охорони та захисту їхніх прав ІВ й організації всеукраїнських кампаній щодо підвищення обізнаності про цінність об’єктів прав ІВ та негативних наслідків порушення прав на них.

Завдання та діяльність цього осередку не мають поширюватися на участь в окремих операціях або розслідуваннях, що проводяться компетентними органами.

Запрошуємо усіх зацікавлених осіб до обговорення, як боротьби з контрафактом в цілому, так і створення такого осередку.

Долучайтесь 5 червня 2023 року до нашого онлайн-заходу «Українці проти контрафакту» і висловлюйте свою думку, бачення вирішення проблеми виробництва та розповсюдження контрафактних товарів. Це важливо і для розвитку системи охорони та захисту прав ІВ, і для держави в цілому.

 

Читайте також:

  • Авторське право в інтернеті та протидія піратству: зустріч ініціативи WIPO ALERT
  • Державна реєстрація авторського права: Подання документів через СЕВ ЗЕС повноцінно працює, заявки електронною поштою не приймаються

Новини

06 червня 2023
Спецзахід “Українці проти контрафакту”: заяви і виступи (відео)
06 червня 2023
Трагічний ланцюг подій, розпочатий анексією у 2014 році, глибоко вплинув на історію та культуру корінного кримськотатарського народу – українська делегація на засіданні WIPО
06 червня 2023
Курси WIPO Academy: оберіть цікаву для вас програму й отримуйте IP-освіту
05 червня 2023
Україна створить Центр спостереження з питань порушення прав інтелектуальної власності
05 червня 2023
Нові можливості для винахідників: підписано меморандум між IP офісом та ЧНУ ім. Б. Хмельницького
Усі новини
Популярне на сайті

Реквізити рахунків УКРНОІВІ

До вашої уваги нові реквізити рахунків Національного органу інтелектуальної власності - державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності, що передбачені Порядком сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2004 № 1716. 

  • Нові реквізити рахунків УКРНОІВІ для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти промислової власності

Реквізити для сплати державного мита (за видачу охоронних документів на об’єкти промислової власності) і зборів (у сфері авторського права) залишаються чинними, а саме:

  • авторське право
  • промислова власність

Нагадуємо, що зміни пов’язані з процесом трансформації та передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

З 8 листопада 2022 року суб’єктом, що виконує функції НОІВ, є державна організація “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ).

Детальніше
Корисно знати

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

Детальніше
Головна подія

22 лютого , 2023

Послуги УКРНОІВІ

Шановні заявники! 17 лютого 2023 року затверджено Порядок надання платних послуг УКРНОІВІ, який набирає чинності з 20 лютого 2023 року.

Детальніше >

 

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Травень 2022 Травень 2023

Винаходи

238
246

Корисні моделі

206
377

Промислові зразки

31
81

Торговельні марки

1516
2812

Усього надійшло

1991
3516
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

06

Червня , 2023

На цей день подій не заплановано

Всі події