This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (104.22.74.178) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-05-07. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

У школах Тернопільщини проведуть реформу харчування. Що це означає?

Тернопільська область – одна із чотирьох областей України, які визначені для реалізації Стратегії реформування шкільного харчування на 2023-2024 роки. На шляху до змін планують створити кулінарні хаби на базі закладів професійної (професійно-технічної освіти) та організувати підготовку тренерів. Як і де на Тернопільщині навчатимуть учасників реформи?

Урочистої ходи випускників не буде. Як і коли відзначатимуть останній дзвоник на Тернопільщині?

Освітяни рекомендують свято «Останнього дзвоника» провести лише для випускників, причому суттєво скоротити час і програму заходу. Місця, де проводитимуть мультипредметний тест, не розголошуватимуть до останнього моменту. Все через питання безпеки. Але в цих місцях, запевняють, будуть укриття.  

Держава виділить понад 58 мільйонів гривень для шкіл Тернопільщини. Куди спрямують кошти?

Тернопільська область отримає два види державної субвенції. Їх спрямують на облаштування укриттів та закупівлю автобусів для шкіл.

3-го травня – останній день реєстрації на участь в НМТ. Вступники Тернопільщини, покваптесь

Важливе нагадування для вступників – 3-го травня завершується реєстрація на участь Національному мультипредметному тесті-2023. Тим, хто планує вступати, краще не зволікати.

У Тернополі обрали переможців міського конкурсу «Учень року — 2023»

Днями відбувся фінал міського конкурсу «Учень року — 2023».

photo_camera Перший конкурс для освітян громади «Тернопіль. Освіта. Педагог»: відбувся 2-й етап

Цього року у Тернополі для освітян громади вперше проводиться міський конкурс педагогічних працівників «Тернопіль. Освіта. Педагог. (ТОП)».

photo_camera На Тернопільщині навчатимуть операторів безпілотників

На Тернопільщині навчатимуть новій професії — «оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом (дроном)».

Коли завершиться навчальний рік, вирішуватимуть на місцях: Міносвіти

Урядовою постановою тривалість навчального року 2022/2023 визначена з 1 вересня до 30 червня. Рішення про завершення навчального року прийматимуть місцеві адміністрації та адміністрації шкіл з урахуванням безпекової, військово-політичної ситуації.

На Тернопільщині близько 6 тисяч вступників зареєструвались на НМТ

Близько 6 тисяч старшокласників на Тернопільщині зареєструвались для проходження національного мультипредметного тесту (НМТ). Процедура реєстрації на основну сесію триватиме до 3-го травня. Як область готується до проведення тестування?

Дванадцять кращих студентів Тернопільщини отримуватимуть стипендії Президента та Кабміну

Кращі 12 студентів освітніх закладів Тернопільської області отримуватимуть державні стипендії у розмірі від 4 до 4,4 тисяч гривень.

Свіжий випуск

№ 18 від 3 травня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up