This version of the page http://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika (104.22.74.178) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-04-30. The original page over time could change.
Розслідування у Тернополі, аналітичні новини міста - 20 хвилин Тернопіль

Розслідування

Студентське застілля закінчилося лікарнею. Ми дізналися, що сталося у тернопільському гуртожитку

Із симптомами гострої кишкової інфекції у міську дитячу лікарню 21 квітня госпіталізували студентів Тернопільського вищого професійного училища сфери послуг та туризму. Ми дізнались, яку їжу вживала молодь, у якому зараз стані і як пояснюють цю ситуацію у навчальному закладі. 

Порушили економічний закон: Тернопільська міськрада все заперечує, «Водоканал» лише виконує вказівки

Антимонопольний комітет виявив порушення законодавства про конкуренцію у діяльності Тернопільської міськради. Там стверджують, що вона зобов’язала Водоканал призупинити підключення сіл, які не входять у громаду, до мереж водопостачання і водовідведення. Ми розбиралися в ситуації. 

photo_camera Які подарунки і в кого замовляла облдержадміністрація під час війни: аналізуємо

Війна війною, а свята нікуди не поділись. Обласна адміністрація навіть після початку повномасштабного вторгнення росії купувала чимало грамот, медалей, сувенірів та квітів до різних свят та заходів для нагороджень.  Що та у кого найчастіше купували? Чи проводили відкриті торги та хто перемагав найчастіше? Аналізуємо!  Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

photo_camera Дев'ятиповерхівка виросте на вході у парк «Здоров'я». Ми дізналися, чи законно

«20 хвилин» поцікавились, що будуть зводити на вході у парк «Здоров'я» і чи законна ця справа. Чи належить ця ділянка до зеленої зони, хто контролює будівництво та чи мають відповідну документацію? Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

photo_camera play_circle_filled Пасажирка, яка випала з автобуса на дорогу, у критичному стані. Рідні шукають свідків

Рідні благають відгукнутися тих, хто їхав в автобусі, звідки випала їхня мама. Жінка зараз на межі життя і смерті.  Тим часом ми з’ясували, кому належить транспортний засіб, чи він був у належному технічному стані та чому дверцята відчинилися на ходу.

Одні не бачать, хтось втратив око. Медики собі й далі працюють, а скалічені пацієнти шукають правду

Продовжують боротися за відновлення зору 22 жителі Тернопільщини. Від дня, коли вони отримали ін’єкції, минув місяць, але про позитивні результати годі й говорити. Медики ігнорують журналістів. Натомість ми розбиралися, які препарати вводили пацієнтам і що з ними не так.

Виділяли мільйони: скільки та які генератори купували для шкіл і садків у Тернополі

В Управлінні освіти і науки Тернопільської міської ради запевняють, що генераторами забезпечені усі дитсадки та заклади загальної середньої освіти. Однак точної інформації, у яку суму ці пристрої обійшлися міському бюджету – журналістам не дають. Ми дізнались, чи достатньо потужні генератори закупили для дитсадків та шкіл міста. Як їх використовуватимуть тоді, коли світло вимикати припинили?  Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» у рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

photo_camera Планують урізати зелені зони: як під час війни У Тернополі змінюють Генплан (ЕКСКЛЮЗИВ)

Тривають громадські обговорення змін до містобудівної документації. Як нам відомо, у міськраді планують вносити зміни до Генерального плану та плану зонування міста. Активісти б’ють на сполох: може стати менше зелених зон. Ми дізналися, які саме зміни чекають на парки та сквери. Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

photo_camera Вал дерев, а всім байдуже. Хто відповідає за лісові посадки вздовж автошляхів Тернопільщини?

Вздовж більшості автошляхів Тернопільщини на узбіччі ростуть зелені насадження – дерева і чагарники. На окремих ділянках вони зламані, лежать і гниють, а їхнім прибиранням ніхто не займається. Зокрема, така проблема, за словами місцевих жителів, існує на Бережанщині – уздовж траси міжнародного призначення М-30. Люди були би не проти забрати зламані дерева для власних потреб чи на дрова. Готові їх навіть купити. Та як це зробити, аби не дістати штраф? Хто відповідає за полезахисні лісові смуги вздовж доріг? Ми дізнались.

Вже реагує на силуети та світло: як почувається пацієнт, який втратив зір після ін'єкцій у лікарні

Історія про жителів Тернопільщини, які втратили зір після однієї ін'єкції, набула чималого розголосу. Після введення препарату постраждали 22 пацієнти, серед яких і Орест Зрайчик. Зараз усі отримують лікування та не можуть самостійно пересуватися, а поліція проводить розслідування. 

Свіжий випуск

№ 17 від 26 квітня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up