This version of the page http://te.20minut.ua/ua-i-svit (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-04-04. The original page over time could change.
Україна і світ, новини про міжнародні відносини - 20 хвилин Тернопіль

ua і світ

Всесвітній день моркви та вітаміну С. Календар подій на 4 квітня

4-го квітня в усьому світі говорять про користь моркви та вітаміну С. Привертають увагу до мінної безпеки. Віряни вшановують пам'ять священномученика Василія.

На календарі 2 квітня: відзначаємо День дитячої книги, вітаємо геологів та перевіряємо факти

2-го квітня в Україні популяризують дитячу книгу та боряться з фейками. Іменини відзначають Микита, Віктор, Клавдій, Олександра, Світлана, Параска, Марія, Юліана.

Сьогодні, 1 квітня – Міжнародний день сміху, іменини долара та день любителів розчинної кави

1-го квітня в Україні та світі відзначають Міжнародний день сміху. А ще сьогодні бережуть птахів, б’ються подушками і насолоджуються розчинною кавою. Не забудьте привітати з Днем ангела Клавдія, Інокентія, Макара, Дмитра, Дарину, Маріанну, Софію та Одарку, а з іменинами – американський долар.

Сьогодні, 29 березня – Всесвітній день фортепіано і шанувальників Кока-Коли

29-го березня в Україні та світі відзначають Всесвітній день фортепіано. Своє професійне свято відзначають фокусники, а День народження – Кока Кола. У церковному календарі – День пам’яті мученика Савина Єрмопольського. Іменини відзначають Іван, Олександр, Трохим, Денис, Роман, Юліан, Омелян, Савин і Павло.  

Сьогодні, 28 березня – Всесвітній день історика і День народження пральної машини

28-го березня у світі вітають істориків, а День народження відзначає пральна машина, рекомендують скуштувати їжу на паличці. Віряни вшановують пам'ять мученика Агапія і сімох інших із ним. Не забудьте привітати з іменинами Мануїла, Никанора, Дениса, Олександра й Агапія.

Не забудьте: вночі 26 березня переходимо на літній час!

1996 року в Україні на законодавчому рівні закріпили, що на зимовий час українці будуть переходити в останню неділю жовтня, а на літній час — в останню неділю березня. 2023 року це буде 26 березня. Вночі в Україні потрібно буде перевести стрілки годинників на 1 годину вперед.

Сьогодні, 24 березня, – День боротьби з туберкульозом в Україні та світі

24 березня в усьому світі говорять про підступну хворобу – туберкульоз. Звертаємо увагу на ситуацію у Тернопільській області.   У цей день також вітаємо відмінників та вчимось позбуватись депресії. Іменини відзначають Георгій, Юхим, Іван, Єгор, Софрон, Олексій, Юрій.

Перші шпальти світових ЗМІ та газет США і Китаю про візит Сі до Росії

«Сі та Путін зміцнюють відносини – проти Заходу». «Лідери закликають до мирних переговорів щодо України».

Сьогодні, 23 березня, вітаємо метеорологів і піклуємось про чотирилапих

23 березня – Всесвітній день метеоролога. Цього дня також захоплюємось гарним поглядом і захищаємо цуценят. Іменини відзначають Леонід, Віктор, Денис, Анастасія, Василина і Галина.

40 + 9 перших шпальт світових ЗМІ за уїк-енд про ордер на арешт путіна (частина 2)

Видача ордера на арешт російського керівника мала дуже великий суспільний та політичний резонанс по всьому світу. Тому ця новина заслужено посіла чільне місце на перших шпальтах міжнародної преси.    

Свіжий випуск

№ 14 від 5 квітня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up