This version of the page http://te.20minut.ua/mostcomment (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-04-04. The original page over time could change.
Найчастіше коментують

Найчастіше коментують

Захищаючи Батьківщину, загинув тернополянин Михайло Сидорак

Важка звістка 3-го квітня надійшла до Тернополя. На полі бою мужньо поліг житель обласного центру, Герой – Михайло Сидорак.

А ви знаєте, куди їде громадський транспорт? Тест від «20 хвилин» для тернополян

Багато жителів міста щодня добираються на роботу чи на інші потрібні локації громадським транспортом. Та чи добре ви орієнтуєтесь у маршрутах автобусів та тролейбусів, які курсують Тернополем Пропонуємо вам перевірити свої знання! Проходьте тест і діліться своїми результатами у коментарях.

Петиція про відновлення меж парку Шевченка у Тернополі набрала необхідну кількість голосів

28-го березня тернополянин Андрій Будзінський на платформі місцевих петицій зареєстрував електронну петицію щодо встановлення такої площі парку Шевченка, якою вона була станом на 2010 рік. Жителі обласного центру підтримали ініціативу земляка. Петиція вже набрала необхідні 300 голосів.

photo_camera Лановецька громада на колінах зустрічала свого Героя

Він прийняв свій останній бій за Україну на Донеччині. Сотні земляків вклонялись молодому воїну Миколі Юрчишину, який віддав своє життя за Батьківщину.

Вдова воїна з Тернополя довела факт смерті чоловіка у суді

Чоловік тернополянки Марії С. ще в жовтні 2022 року загинув під Бахмутом. Цей факт засвідчили побратими і командування полеглого військовослужбовця. Офіційне підтвердження смерті чоловіка вдові Героя довелось доводити у суді.

З 1-го квітня рецептурні ліки в Тернополі мали б відпускати за призначенням лікаря

Починаючи з 1 квітня 2023 року, рецептурні ліки можна буде придбати в аптеці за електронним рецептом. Паралельно з е-рецептом продовжать діяти й паперові рецепти, щонайменше до закінчення дії воєнного стану.

photo_camera У Тернополі нетвереза водійка пошкодила чуже авто і намагалась втекти

На вулиці Степана Будного затримали нетверезу водійку, яка спричинила ДТП і спробувала втекти. Жінці світить серйозний штраф та позбавлення права керування автівкою.

Лік іде на дні. Волонтер з Тернополя просить допомогти подолати хворобу

Тернополянин Іван Циба проживає у Франції. Юнакові 22 роки. Йому встановили страшний діагноз. Іван має приймати дороговартісні ліки, та грошей бракує. Тому хлопець просить про підтримку у земляків та тих, хто його знає. Кожна ваша гривня може врятувати і продовжити його життя!

Даремно штурмували аптеки? Ми дізналися, чи продають ліки без рецептів і як їх видають

Навколо рецептурних ліків розгорівся справжній скандал. Поки в МОЗ України нагадували про зміни з першого квітня, місцеві штурмували аптеки та скуповували медикаменти. Яка ситуація з ліками в Тернополі наразі, що продають, а що ні без рецептів – ми перевірили. А також запитали медиків, як на практиці виписують пацієнтам необхідні документи.

photo_camera Перепоховання радянських військових: інших варіантів, як на пустир, не розглядають. Обговорень не буде

У Тернополі планують провести ексгумацію останків загиблих у Другій світовій війні військових та перепоховати їх на краю іншого кладовища біля села Довжанка. За даними, які отримала наша редакція, ідеться про понад 2000 осіб. Ми дізналися, що міська влада  не розглядає інші варіанти для перепоховання, а також запитали, чому не проводили громадські обговорення.

170 писанок прикрашають двір ОСББ у Тернополі

Тернополяни готуються до Великодня. З нагоди свята у місті з'являються локації, прикрашені писанками.

Сергій Надал виписував собі захмарні премії під час війни? Ми запитали у мера

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративний протокол з конфлікту інтересів щодо тернопільського міського голови Сергія Надала. Ми звернулися за коментарями в міську раду. Там назвали цю інформацію недостовірною. Читайте далі.

Якість води у водоматі на вулиці Довженка не відповідає нормам

Працівники Держпродпспоживслужби здійснили перевірку якості питної води у деяких бюветах та водоматах Тернополя. За результатами лабораторних досліджень, в одному з них вода не відповідає санітраним нормам, дозволеним для споживання.

Сьогодні, 1 квітня – Міжнародний день сміху, іменини долара та день любителів розчинної кави

1-го квітня в Україні та світі відзначають Міжнародний день сміху. А ще сьогодні бережуть птахів, б’ються подушками і насолоджуються розчинною кавою. Не забудьте привітати з Днем ангела Клавдія, Інокентія, Макара, Дмитра, Дарину, Маріанну, Софію та Одарку, а з іменинами – американський долар.

photo_camera Хресна дорога у Зарваниці об’єднала тисячі вірян та близько 200 священників у молитві за Україну

2 квітня в Марійському духовному центрі Зарваниці відбулася велелюдна Хресна дорога.

Вікіпедія: без вчасного весняного коронування міські дерева можуть загинути (пресслужби)

Щорічно у Тернополі комунальники здійснюють планову процедуру зрізання аварійних і сухостійних дерев, а також формувальну підрізку молодих пагонів. Окремі активісти, які не володіють інформацією, у соцмережах обурюються такими роботами. Але люди, які постійно працюють з деревами знають: санітарна очистка – це порятунок дерев.

Цей день в історії, 3 квітня: український хірург вперше у світі виконав клінічну пересадку нирки

Події цього дня: розпочалась четверта експедиція Колумба до берегів Америки; Сталіна обрали генеральним секретарем ЦК РКП(б); французький поїзд TGV встановив новий світовий рекорд швидкості для пасажирського поїзда: 574,8 км/год. Читайте про події, які увійшли до сторінок історії.

photo_camera Бійців 105-ї бригади ТрО відзначили державними нагородами

Голова Тернопільської ОВА Володимир Труш відзначив бійців 105-ї окремої бригади територіальної оборони на передових позиціях.

photo_camera Дегустували каву, яку не купиш у магазині чи у кав’ярнях. У чому секрет?

В одній з кав’ярень міста 1 квітня зібрались поціновувачі смачної кави, аби зігрітись напоєм і спробувати щось нове. У Тернопіль завітала команда професіоналів у кавовій «справі», а серед них навіть віце-чемпіон світу з приготування кави у джезві.  Як містяни куштували 13 видів напою й долучились до доброї справи? Поради від шеф-бариста, як правильно обрати каву.

photo_camera Юні борці зі Збаража та Вишнівця дивували світових лідерів

Борці вільного стилю зі Збаража за Вишнівця завоювали 7 медалей різного ґатунку на міжнародному турнірі «TALLINN OPEN». Спортсмени Тернопільщини успішно виступили і в особистому заліку.

Свіжий випуск

№ 13 від 29 березня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up