Практичнa та естетична рушникосушка у ванній кімнаті – досить важливий функціональний елемент інтер'єру. Його встановлення дозволяє вирішити відразу кілька суттєвих проблем:

  • сушіння рушників та дрібних речей;
  • підтримання оптимального температурного режиму;
  • запобігання утворенню вогкості.

Рушникосушки у широкому асортименті представлені на сайті інтернет-магазину mario.com.ua!

Для правильної роботи пристрою у ванній має бути хороша вентиляція, тому при ремонті подбайте про це. Якщо вентиляційного відтоку з кімнати немає, фахівці рекомендують встановити в приміщенні невеликий вентилятор, який зробить циркуляцію повітря примусовою.

Сантехнічне обладнання подібного роду випускається у трьох варіантах – водяному, електричному та комбінованому.

Водяна модель рушникосушарки – може підключатися до стояка опалення або системи гарячого водопостачання. Сушка для рушників, яка підключена до гарячого водопостачання, гарантовано буде працювати цілий рік, саме тому такий варіант вважається оптимальним.

Існують 3 види підключення водяної рушникосушарки: бічне, нижнє та діагональне.

  • Бокове підключення. Найпростіший метод підключення водяно сушки для рушників П- і М-подібних форм і приладів типу «драбинка», висота яких не більше 60 сантиметрів.
  • Нижнє підключення. Рідкісний метод підключення, що використовується для полотенцесушарок великих габаритів та приладів складних конструкцій. Монтувати сушарку для рушників можна і до нижніх, і до верхніх патрубків. Але при монтажі до нижніх його потужність зменшиться на 10%.
  • Діагональне підключення. Рекомендований метод підключення моделей виду «драбинки», тому що їм забезпечується найкраща циркуляція теплоносіїв у корпусі приладу.

Електрична модель сушки для рушників – може працювати незалежно, як звичайний обігрівач. Найчастіше таке обладнання використовують у старому фонді, коли підключення до води утруднене чи неможливе. Перевагою подібних моделей є те, що їхню установку можна проводити на будь-якій зі стін ванної кімнати. Ступінь нагрівання регулюється з допомогою встановленого термостата.

Комбінована модель рушникосушарки - це найбільш сучасний варіант. Вона може працювати як від системи центрального опалення, так і від вмонтованого ТЕНу (теплоелектронагрівача). Зручність її використання у тому, що включати електрику можна у моменти перерви у водопостачанні. Завдяки цьому використовувати рушникосушарку можна буде цілий рік. Коштують такі моделі досить дорого.