This version of the page http://onu.edu.ua/uk/sertyfikatni-prohramy (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-03-19. The original page over time could change.
Сертифікатні програми

Сертифікатні програми

Сертифікатна програма - коротка спеціалізована освітня програма, спрямована на формування у слухачів спецефічних загальних та спеціальних компетентостей. Метою реалізації сертифікатної програми є задоволення індивідуальних освітніх потреб різних груп населення в рамках освіти впродовж життя, системи підвищення кваліфікації та неформальної освіти.

Координатор СП - доктор історичних наук, професор Сминтина Олена Валентинівна

  • 5 простих кроків до впровадження Сертифікатних програм в ОНУ імені І. І. Мечникова

    Крок 1. Розробник заповнює онлайн заявку за посиланням

    Крок 2. Заявка проходить первинну експертизу Науково-методичної ради ОНУ (до 7 робочих днів). Розробник отримує на вказану у заявці адресу електронної пошти мотивований фідбек та, в разі позитивного рішення, форми установчих документів СП.

    Крок 3. Розробник надсилає на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. повний пакет установчих документів СП (не пізніше як 20 днів до чергового засідання НМР).

    Крок 4. На підставі рішення НМР планово-фінансовий відділ та бухгалтерія розраховують вартість даної освітньої послуги та визначають мінімальну й максимальну кількість осіб у групі.

    Крок 5. Вчена рада ОНУ імені І. І. Мечникова приймає рішення про запровадження. Ректор видає наказ про відкриття програми. Оголошується набір

Каталог сертифікатних програм

  • Успішна розповідь про себе за законами іміджеології

    Фокус: Ця СП для усіх, хто має бажання навчитися створювати переконливі самопрезентації, що засвідчують ваші особисті наміри й об‘єктивні переваги вас як кандидата, вашу мотивованість та обізнаність (мотиваційні листи при вступі на навчання до закладів вищої освіти, резюме, CV при прийомі на роботу, проходженні стажування, підвищенні кваліфікації у разі конкурсного відбору учасників). Ви навчитеся швидко оцінювати інформацію, сформуєте здатність аргументувати власну позицію, будете вміти доступно й переконливо викладати свої думки. СП покликана сформувати навички критичного мислення та продуктивного іміджування для здійснення успішної самопрезентації й незабутньої демонстрації власної позиції. Куратор: Олена Іванова, доктор наук із соціальних комунікацій, професор з понад 20-літнім досвідом практичної, наукової та експертної роботи у сфері масової комунікації, журналістики, реклами, іміджелогії, про що свідчать численні публікації авторки, її творчі проєкти, моніторингові дослідження, експертні заключення й оцінки.

    Обсяг: 1,5 кредити ЄКТС, у тому числі 27 контактних годин з куратором протягом 6 днів.

    Форма занять: СП передбачає мінімум лекцій та максимум практичних занять із застосуванням творчих завдань, ігрової та проєктної діяльності, дискусій, кейс-стаді, індивідуальних консультацій викладача СП. Онлайн.

    В разі успішного опанування програми слухачі отримують Сертифікат підвищення кваліфікації відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних й науково-педагогічних працівників».

    Реєстрація за посиланням

  • Розробка та впровадження сертифікатних програм

    Сертифікати 28 вересня - 27 жовтня 2022 р.

    Фокус програми (інтегральна компетентність): здатність спроєктувати та впровадити власний інноваційний освітній продукт

    Результати навчання:

    • вміння оцінити потребу у специфічному освітньому продукті на сучасному ринку освітніх послуг;
    • практичні навички створення опису сертифікатної програми виходячи з потреб її специфічної цільової групи (формулювання компетентностей, результатів навчання, визначення форм сертифікації тощо);
    • вміння планувати освітній процес та моніторити його якість;
    • практичні навички з просування власного освітнього продукту на ринку освітніх послуг.

    Обсяг: 2 кредити ЄКТС, 12 контактних акад. год. за 4 тижні (1 раз на тиждень 3 акад. год. або 120 астроном. хвилин)

    Форма занять: онлайн (Zoom + Google classroom).

    Куратор – доктор історичних наук, професор Сминтина Олена Валентинівна, координатор сертифікатних програм в ОНУ імені І. І. Мечникова

    В разі успішного опанування програми слухачі отримують Сертифікат підвищення кваліфікації відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних й науково-педагогічних працівників».

    Буде особливо корисним для:

    • науково-педагогічних та педагогічних працівників;
    • наукових співробітників, музейних працівників, працівників закладів позашкільної освіти;
    • здобувачів третього (докторського) рівня вищої освіти;
    • магістрантів.
    • всіх, хто мріє про власний освітній бізнес.

    Реєстрація на програму за посиланням

  • Діалог та фасилітація.Особливості медіації в соціальних конфліктах

    Сертифікати 24-28 жовтня 2022 р.

    Ця програма пропонується для тих, хто хоче розумітись в соціальних конфліктах, та знати як з ними працювати. Чекаємо викладачів ЗВО України юридичного та економічних напрямів, адвокатів, психологів, представників громадських організацій, волонтерів, практикуючих медіаторів.

    Головний фокус програми у її практикоорієнтованості, розумінні особливостей соціальних конфліктів, конфліктів ідентичностей та специфіки інтервенції до подібних конфліктів, особливо в умовах війни, тобто програма відповідає нагальним потребам сьогодення. В лекціях використовується досвід та матеріали ініціатив у роботі з конфліктами після 24 лютого 2022 року.

    Мета СП: надати уявлення про діалог як професійну форму втручання в соціальні конфлікти і співвідношення діалогу з іншими формами медіації. Тим більше, що в часи війни, діалог виходить на перший план серед всіх інших форм медіації.

    СП інтегративна, спирається на досягнення різних наук і цим відрізняється. Основна увага присвячена змінам роботи з конфліктами в умовах війни.

    Куратор СП - керівник центру лідерства ОНУ Терещенко Інна Георгіївна, медіаторка, фасилітаторка, тренерка з 25-річним досвідом, почесний член НАМУ, членкиня Правління НАМУ, координаторка напрямку «Медіація та діалог» Східно-Європейської мережі GPPAC.

    Хто викладає на СП - викладачі різних наукових підходів та практики, які мають досвід роботи з діалогами в подібних конфліктах.

    Обсяг - 1,5 кредитів ЄКТС, у тому числі 30 контактних годин зі спікерами. Тривалість – 1 тиждень.

    Форма занять – дистанційна (Zoom + Google classroom).

    В разі успішного опанування програми слухачі отримують Сертифікат підвищення кваліфікації відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800.

    Реєстрація на програму за посиланням

  • Грантрайтинг для гуманітаріїв

    Фокус програми: формування практичних навичок пошуку донорів (програм фінансування) та складання успішних проєктних заявок (запитів на фінансування) у царині гуманітарних наук.

    Результати навчання:

    • вміння знайти оптимальну для свого проєкту програму фінансування або донора;
    • практичні навички створення успішних проєктних заявок (запитів на фінансування) з урахуванням особливостей наукової проблематики гуманітарного спрямування;
    • знання про специфіку процесу оцінювання проєктних заявок (запитів на фінансування).

    Цільова аудиторія: ті, хто прагне отримати фінансування своїх наукових досліджень або освітніх проєктів з різних напрямків гуманітаристики.

    Програма є особливо корисною для:

    • молодих науковців (Early Career Researchers, Post-Docs) та викладачів,
    • здобувачів вищої освіти (магістрантів, докторантів).

    Куратор СП – докторка історичних наук, професорка Сминтина Олена Валентинівна, експертка з оцінювання наукових проєктів у програмах Horizon2020, Horizon Europe, COST, ERA-Net, Міністерства освіти і науки України, Національного фонду досліджень України та ін.

    Обсяг: 2 кредити ЄКТС, 12 контактних акад. год. за 4 тижні (1 раз на тиждень 3 акад. год. або 120 астроном. хвилин)

    Форма занять – дистанційна (Zoom + Google документи + Telegram).

    В разі успішного опанування програми слухачі отримують Сертифікат підвищення кваліфікації відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних й науково-педагогічних працівників».

    Реєстрація на програму за посиланням

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Заявка на відкриття Сертифікатної програми: Google Form

Положення про Сертифікатні програми в ОНУ імені І.І.Мечникова

Приймальна комісія

Французький б-р 24/26
Телефон: (+38-0482) 68-12-84
Телефон: (+38-0482) 68-18-58
E-mail: vstup@onu.edu.ua

Ректор

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Ректор (приймальня):
(+38-048) 723-52-54
Тел./факс (+38-048) 723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

 
Top