This version of the page http://te.20minut.ua/mamina-shkola (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-27. The original page over time could change.
Мамина школа - 20 хвилин Тернопіль

Мамина школа

Як працюватимуть школи Тернопільщини напередодні та в день річниці війни? Роз’яснення від освітян

Напередодні річниці широкомасштабної війни в Україні, в деяких регіонах заклади освіти переводять на дистанційне навчання. Чи очікувати на зміни в навчальному процесі школярам Тернополя та області – ми поцікавилися у керівників управління освіти.

photo_camera Як бути здоровим дітям епохи гаджетів? Радить ортопед Іван Пригара

Дитина активно росте, її кістки і м'язи розвиваються, невелике відхилення може швидко стати причиною стійкої деформації і важких наслідків. Зберігайте поради ортопеда – школярам.

Інколи уроки скорочують або вчаться з ліхтариками: як школи та садочки працюють без світла

На Тернопільщині продовжують діяти віялові відключення електроенергії. Причина – економія, адже значна частина електричної інфраструктури України пошкоджена внаслідок ракетних ударів. Як навчальні та дошкільні заклади Тернополя справляються з відключеннями і чи впливає це на розклад уроків та заняття? Нашим журналістам розповіли керівники садочків та шкіл.

Діти у підвалах і з ліхтариками. Як у школах і садочках змушені перечікувати тривогу без електрики

Через масові ракетні обстріли країною-терориста, школярі та вихованці дитячих садків Тернопільщини майже щодня по годині, а то і більше перебувають у сховищах.  Що роблять педагоги у разі вимкнення світла та водопостачання та чи можуть батьки забрати дітей під час повітряної тривоги – ми дізнавалися. 

Як школярі на Тернопільщині навчатимуться із 7-го листопада? Чи буде опалення – ми дізналися

Довгоочікувані тижневі канікули для тернопільських школярів добігають кінця. Тож діти мають продовжити освітній процес.  Та чи повернуться учні у школи або ж перейдуть на дистанційне навчання? Коли стартуватиме опалювальний період у закладах освіти міста та області – ми дізнавалися. 

Бургери та соус болоньєзе: ми перевірили, чим годують дітей у шкільних їдальнях. А вам подобається?

Менше цукру, солі, жирів та субпродуктів – від початку року в українських школах запровадили оновлене меню для учнів. Головна умова – харчування повинно бути правильним та поживним.  Чи дотримуються рекомендацій у школах Тернополя і чим годують учнів – ми дізнавалися.   

ГРВІ у дітей. Прості правила, щоб не захворіти

Медики радять в осінній період приділити максимальну увагу, аби зміцнити імунітет дитини перед зимою. Що потрібно виконувати і чого не варто робити? Читайте в матеріалі.

Знову дистанційка? Як працюватимуть школи та садочки в області

Більшість навчальних закладів Тернопільщини вранці, 10 жовтня, не розпочали навчальний процес через повітряну тривогу та масовані ракетні удари по Україні. Якщо можливі повторні атаки зі сторони росії, як діятимуть місцеві школи й дитсадки, аби не наражати дітей на небезпеку? Чи є вже конкретні рішення – читайте далі.

Холодні макарони і сир низької якості – чим годують вихованців Тернопільської спецшколи

Замість повноцінної вечері з котлетою – холодні макарони із сиром. Батьки учнів Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи нарікають на недотримання меню у навчальному закладі.  Вони обурені і вимагають пояснень від керівництва, адже вважають це знущанням над дітьми, враховуючи їх вади. Чому відбулася заміна страв і хто відповідатиме за недотримання правил харчування – ми розібралися. 

У Тернополі змінилася кількість дитячих садків і шкіл

У Тернополі затвердили мережу освітніх закладів міста на 2022-2023 навчальний рік.

Свіжий випуск

№ 8 від 22 лютого 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up