This version of the page http://20minut.ua/lyudi (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-17. The original page over time could change.
Люди - видатні вчинки мешканців , корисні поради - 20 хвилин Вінниця

Люди

«До мене в кабіну зазирнув приємний чоловік». Історія про водійку трамвая і поета

Вона 50 років перевозила трамваєм вінничан і гостей міста. Чому водійка трамвая приходила до вінницьких письменників?

play_circle_filled Подкаст про ПТСР «Не вбивай. Себе»: як поводитись родичам, коли військовий випиває (#5 випуск)

У п’ятій серії подкасту «Не вбивай. Себе» ми говоримо про алкогольну залежність у військових і про те, як родичам реагувати на ці події  Як говорити, що говорити, як себе поводити?  Лікар психіатр та психолог Гліб Головатий дає поради.   

«Буде чистою і зеленою». Якою вінничани уявляють Вінницю після перемоги у війні

У Вінниці розробляють план повоєнної відбудови. До нас переселяються десятки підприємств з інших областей. У місті вже живуть десятки тисяч переселенців з постраждалих областей України.  Вінничани, а якою ви уявляєте Вінницю після перемоги наших оборонців у війні? З таким питанням ми звернулися до наших читачів у соцмережах.

«Свиняче рило орка — це шедевр!» Воїн з Вінниці показав, на кого схожі рашисти

Серію робіт, що викривають гниле нутро орків, підготував вінничанин, який нині серед захисників країни. Хто він, цей чоловік? Чому зупинив проект?

photo_camera Щасливі разом. Розповідаємо романтичні історії кохання знаних вінничан

Сучасні історії кохання зазвичай передають нам у вигляді солодкуватих і прилизаних оповідок у журналах та на екрані. До Дня усіх закоханих ми пропонуємо реальні історії кохання вінничан, чиї імена відомі нам усім.

photo_camera play_circle_filled Таке палке кохання! Склали добірку з освідчень вінничан під час війни

Сьогодні, 14 лютого, українці святкують День святого Валентина, закохані дарують валентинки. Ми склали добірку з освідчень вінничан під час війни. Це ще раз дає зрозуміти, що ми — незламна нація.

photo_camera Вік не завада волонтерству: 93-річна вінничанка разом з дочкою робить окопні свічки

Вони вдвох чудовий тандем: 93-річна Олена Владимирець та її дочка Ніна щодень роблять окопні свічки на фронт.  Вони роблять все, що у їхні силах, бо, кажуть, кожен має бути маленьким гвинтиком нашої великої перемоги. Розповідаємо історії вінничанок, які виготовляють надійні джерела світла для наших захисників та захисниць. 

Чоловік з Немирова отримав в росії повістку на війну. Що було далі?

35-річний Юрій проживає у Калінінградській області, його батьки — у Немирові. Повістку про мобілізацію йому принесли у квартиру рано-вранці. Вирішив виїхати з країни, але нелегально перейти кордон не вдалося, його затримали. 8 лютого був суд. Журналіст RIA/20хвилин розмовляв з мамою Юрія — Вікторією.

photo_camera «Пекучий біль огорнув наші серця». На фронті загинув військовий з Бару

Клята війна забрала сина, коханого чоловіка, люблячого батька, доброго друга, вірного побратима Євгенія Півторикопного. Герою було 47 років.

photo_camera play_circle_filled Міський голова на рік. Завдяки Генріху Лютворту з’явилися Вишенька і тролейбуси

За ініціативи Генріха Лютворта у Вінниці побудували мікрорайон «Вишенька», відкрили два нових інститути, запустили тролейбуси.  За останнє чиновник поплатився посадою: адже запуск «рогатих» був здійснений всупереч рішенню центральних органів влади. Втім, навіть без посади міського голови, Генріх Лютворт продовжив займатись розбудовою Вінниці. Це він робив до кінця свого життя, яке закінчилося у віці 47 років.

Свіжий випуск

№ 7 від 15 лютого 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту з NDF. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up