Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua Новости от 20minut.ua 2023-02-10T08:47:54+02:00 Новости от 20minut.ua https://zt.20minut.ua/img/header/logo100.gif https://zt.20minut.ua Запрошуємо на тренінг «Налаштування безпеки гаджетів. Як зберегти та захистити персональні дані, як налаштувати облікові записи з урахуванням правил безпеки» https://zt.20minut.ua/Vid-Chytachiv/zaproshuemo-na-trening-nalashtuvannya-bezpeki-gadzhetiv-yak-zberegti-t-11766928.html ba729a7e1b358931bd2fc8e38d445285 2023-02-09T18:06:09+02:00 Щодня мільйони з нас виходять на зв’язок online, щоби почути і побачити один одного. Соціальні мережі та месенджери стали основними каналами безперервної комунікації. Деякі з них, окрім стандартного обміну текстовими повідомленнями, забезпечують аудіо- та відеоспілкування, обмін файлами і геолокацією, веб-конференції, місце для зберігання даних та багато іншого. Відтак постає питання безпеки.  Що ми знаємо про безпеку популярних месенджерів, наскільки добре вони захищені? Які ризики існують для користувачів? Чи усі соціальні мережі, месенджери пропонують конфіденційність, приватність, анонімність?  Саме ці актуальні питання запрошуємо обговорити на тренінгу зі спікеркою Оленою Косовець, кандидаткою педагогічних наук, старшою викладачкою кафедри математики та інформатики факультету математики, фізики і комп’ютерних наук Вінницького державного педагогічного університет імені Михайла Коцюбинського, викладачкою-методисткою вищої категорії, експерткою з питань навчання людей з порушеннями зорового апарату, тренеркою Центру освіти дорослих, тренеркою грантових програм «Meet and Code». Учасники онлайн-тренінгу ознайомляться з рекомендаціями щодо особливостей спілкування засобами соціальних мереж (на прикладі YouTube, Facebook, Instagram, TikTok) та месенджерів (на прикладі, Viber та Telegram).  Подія відбудеться 14 лютого о 15:00 год.  Попередня реєстрація за покликанням https://forms.gle/VmC1RRasbfJn2ZTK6  Учасники матимуть можливість переглянути захід у записі. Покликання на відеозапис буде надіслано на електронні адреси всіх зареєстрованих
This version of the page http://zt.20minut.ua/rss (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-10. The original page over time could change.
Запрошуємо на тренінг «Налаштування безпеки гаджетів. Як зберегти та захистити персональні дані, як налаштувати облікові записи з урахуванням правил безпеки»

Запрошуємо на тренінг «Налаштування безпеки гаджетів. Як зберегти та захистити персональні дані, як налаштувати облікові записи з урахуванням правил безпеки»

Автор:

Олена Косовець

Попередня реєстрація за покликанням https://forms.gle/VmC1RRasbfJn2ZTK6

Щодня мільйони з нас виходять на зв’язок online, щоби почути і побачити один одного. Соціальні мережі та месенджери стали основними каналами безперервної комунікації. Деякі з них, окрім стандартного обміну текстовими повідомленнями, забезпечують аудіо- та відеоспілкування, обмін файлами і геолокацією, веб-конференції, місце для зберігання даних та багато іншого. Відтак постає питання безпеки.

 Що ми знаємо про безпеку популярних месенджерів, наскільки добре вони захищені? Які ризики існують для користувачів? Чи усі соціальні мережі, месенджери пропонують конфіденційність, приватність, анонімність?

 Саме ці актуальні питання запрошуємо обговорити на тренінгу зі спікеркою Оленою Косовець, кандидаткою педагогічних наук, старшою викладачкою кафедри математики та інформатики факультету математики, фізики і комп’ютерних наук Вінницького державного педагогічного університет імені Михайла Коцюбинського, викладачкою-методисткою вищої категорії, експерткою з питань навчання людей з порушеннями зорового апарату, тренеркою Центру освіти дорослих, тренеркою грантових програм «Meet and Code».
Учасники онлайн-тренінгу ознайомляться з рекомендаціями щодо особливостей спілкування засобами соціальних мереж (на прикладі YouTube, Facebook, Instagram, TikTok) та месенджерів (на прикладі, Viber та Telegram).

 Подія відбудеться 14 лютого о 15:00 год.

 Попередня реєстрація за покликанням https://forms.gle/VmC1RRasbfJn2ZTK6

 Учасники матимуть можливість переглянути захід у записі. Покликання на відеозапис буде надіслано на електронні адреси всіх зареєстрованих

]]> “Тачка на ТРОкачку”: долучіться до допомоги ЗСУ! https://zt.20minut.ua/Podii/tachka-na-trokachku-doluchitsya-do-dopomogi-zsu-11766890.html 686b1f8d0247f842f6e57bb2ce76ea5a 2023-02-09T17:54:00+02:00 Саме такі авто потрібні армії - можуть оперативно перевозити озброєння та особовий склад. Наразі потреби на фронті - 4000 таких машин. 111 військових машин відремонтували та вже передали українським захисникам. Це спільна ініціатива волонтерів для Сил ТРО ЗСУ, ремонтують машини завдяки коштам від благодійників та партнерів проєкту. Зі старту проєкту, 18 жовтня 2022 року, вдалося зібрати 1 139 159 грн, 50 000 доларів США та 13 польських злотих. Щоб долучитися до ремонту машин для фронту, пишіть – info@trocars.in.ua. Для фінансової підтримки – https://send.monobank.ua/jar/93Lg9VRoPc. Більше інформації - https://www.facebook.com/tachkanatrokachku
“Тачка на ТРОкачку”: долучіться до допомоги ЗСУ!

“Тачка на ТРОкачку”: долучіться до допомоги ЗСУ!

Автор:

20 хвилин (Житомир)

У рамках проєкту “Тачка на ТРОкачку” відновлюють та повертають на службу автомобілі - ГАЗ, Урал, ЗІЛ, УАЗ, КамАЗ, КрАз і БТР.

Саме такі авто потрібні армії - можуть оперативно перевозити озброєння та особовий склад. Наразі потреби на фронті - 4000 таких машин.

111 військових машин відремонтували та вже передали українським захисникам.
Це спільна ініціатива волонтерів для Сил ТРО ЗСУ, ремонтують машини завдяки коштам від благодійників та партнерів проєкту. Зі старту проєкту, 18 жовтня 2022 року, вдалося зібрати 1 139 159 грн, 50 000 доларів США та 13 польських злотих.

Щоб долучитися до ремонту машин для фронту, пишіть – info@trocars.in.ua. Для фінансової підтримки – https://send.monobank.ua/jar/93Lg9VRoPc.

Більше інформації - https://www.facebook.com/tachkanatrokachku

]]>
Правила безпеки у кіберпросторі – рекомендації відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області Департаменту Кіберполіції Національної поліції України https://zt.20minut.ua/Kryminal/pravila-bezpeki-u-kiberprostori--rekomendatsiyi-viddilu-protidiyi-kibe-11766884.html 80e681171d60f9fc4b1c3655ac27327a 2023-02-09T17:32:00+02:00 Для захисту інтернет-акаунтів використовуйте складні паролі, які містять літери верхнього та нижнього регістру, цифри та символи. Не встановлюйте однаковий пароль для декількох акаунтів. Налаштуйте двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток. Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Фішинг використовують зловмисники для отримання цінних даних, зокрема даних банківських карток. Уважно переглядайте URL-адресу потрібного сайту, будь-яка неточність може свідчити, що ви опинилися на фішинговому ресурсі. Ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах. Подбайте про захист фінансового номера. Забороніть віддалений перевипуск SIM-карти у мобільного оператора або перейдіть на контрактне обслуговування. Завантажуйте програми й застосунки лише з офіційних джерел. Використовуйте антивірусне програмне забезпечення. Вчасно оновлюйте операційну систему. Робіть резервні копії, аби не втратити важливі відомості.
Правила безпеки у кіберпросторі – рекомендації відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області Департаменту Кіберполіції Національної поліції України

Правила безпеки у кіберпросторі – рекомендації відділу протидії кіберзлочинам в Житомирській області Департаменту Кіберполіції Національної поліції України

Автор:

20 хвилин (Житомир)

В умовах повномасштабного вторгнення рф питання безпеки в інтернеті є особливо актуальним, адже ворог атакує на усіх фронтах, зокрема – на віртуальному. 

Для захисту інтернет-акаунтів використовуйте складні паролі, які містять літери верхнього та нижнього регістру, цифри та символи. Не встановлюйте однаковий пароль для декількох акаунтів. Налаштуйте двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток.

Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Фішинг використовують зловмисники для отримання цінних даних, зокрема даних банківських карток. Уважно переглядайте URL-адресу потрібного сайту, будь-яка неточність може свідчити, що ви опинилися на фішинговому ресурсі. Ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах.

Подбайте про захист фінансового номера. Забороніть віддалений перевипуск SIM-карти у мобільного оператора або перейдіть на контрактне обслуговування.

Завантажуйте програми й застосунки лише з офіційних джерел. Використовуйте антивірусне програмне забезпечення. Вчасно оновлюйте операційну систему.

Робіть резервні копії, аби не втратити важливі відомості.

]]>
До уваги жителів Житомирщини! Фінансова підтримка на розвиток інновацій https://zt.20minut.ua/Groshi/do-uvagi-zhiteliv-zhitomirschini-finansovapidtrimka-na-rozvitokinnovat-11766869.html 27aeb99668fb6eb944556561df4ab892 2023-02-09T17:30:00+02:00 Це можливість для українських винахідників, підприємців на науковців отримати фінансову підтримку на розвиток інновацій. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА. GIST розшифровується як Global Innovation through Science and Technology initiative (“Глобальні інновації через науку та технології”) — назва, яка багато чого пояснює. Під час заходу зможете презентувати власні проєкти та почути корисний фідбек від експертів. За результатами пітчів 24 проєкти-переможці отримають допомогу від GIST у розмірі $5 000. Для цього потрібно мати стартап у сфері: охорони здоров’я; агро- та біотехнологій; енергетики та екології; промисловості та інфраструктури. Заявки на участь приймаються до 20 лютого включно – за посиланням https://usf.com.ua/science-business-gist-pitch-days/
До уваги жителів Житомирщини! Фінансова підтримка на розвиток інновацій

До уваги жителів Житомирщини! Фінансова підтримка на розвиток інновацій

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Український фонд стартапів, Мінцифри, Міносвіти та науки та Державний департамент США презентують Science&Business – GIST Pitch Days.

Це можливість для українських винахідників, підприємців на науковців отримати фінансову підтримку на розвиток інновацій.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА.

GIST розшифровується як Global Innovation through Science and Technology initiative (“Глобальні інновації через науку та технології”) — назва, яка багато чого пояснює. Під час заходу зможете презентувати власні проєкти та почути корисний фідбек від експертів.

За результатами пітчів 24 проєкти-переможці отримають допомогу від GIST у розмірі $5 000.

Для цього потрібно мати стартап у сфері:

  • охорони здоров’я;
  • агро- та біотехнологій;
  • енергетики та екології;
  • промисловості та інфраструктури.

Заявки на участь приймаються до 20 лютого включно – за посиланням https://usf.com.ua/science-business-gist-pitch-days/

]]>
Серед отримувачів мікрогрантів на Житомирщині – 62 жінки https://zt.20minut.ua/Groshi/sered-otrimuvachiv-mikrograntiv-na-zhitomirschini--62-zhinki-11766880.html acf6b198e2f29b8c0dd62a07d7742934 2023-02-09T17:00:00+02:00 Початківці в бізнесі та вже досвідчені підприємці мають можливість отримати грантові кошти до 250 тис. грн для започаткування або розвитку бізнесу. Головна умова програми – створення нових робочих місць, не менше двох для отримання максимальної суми гранту. На Житомирщині за підсумками дії програми торік - 123 схвалені бізнес-проєкти, 62 з яких подані жінками. Більшість учасниць – підприємниці з досвідом, а третина скористались грантом для старту в бізнесі. Напрями підприємницької діяльності жінок – різноманітні. Це і відкриття гастро-бару, салону краси, кав’ярні чи центру раннього розвитку дитини. Це і створення ортопедичного центру, стоматологічного кабінету та ресторану здорового харчування. Це організація виробництва 3D-сувенірів, дитячого текстилю та вирощування пряних трав в теплицях. Це розширення діяльності танцювальної студії, святкової агенції чи клубу віртуальної реальності. Серед бізнес-ідей, для реалізації яких жінки отримали грантові кошти, - і не зовсім жіночі види діяльності: здійснення вантажних перевезень, започаткування виробництва з виготовлення виробів з натурального дерева та створення майстерні з виробництва екотоварів на заміну пластику.  «Жінки дуже активні на ринку праці – зазначає директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна. Безробіття на Житомирщині традиційно має «жіноче» обличчя, але в період війни ця тенденція ще посилилась. Зараз серед зареєстрованих безробітних – 71% жінок, тоді як рік тому частка жінок складала 57%. Разом з тим, жінки дуже відповідально ставляться до пошуку роботи. Вони – активні учасниці різних семінарів і тренінгів, які проводяться в службі зайнятості, беруть участь у ярмарках вакансій, відвідують роботодавців. У бізнесі також, як бачимо, жінки нарівні з чоловіками».  
Серед отримувачів мікрогрантів на Житомирщині – 62 жінки

Серед отримувачів мікрогрантів на Житомирщині – 62 жінки

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Програма мікрокредитування «Власна справа» реалізується в рамках урядового проєкту єРобота з липня 2022 року, - повідомляє Житомирський центр зайнятості.

Початківці в бізнесі та вже досвідчені підприємці мають можливість отримати грантові кошти до 250 тис. грн для започаткування або розвитку бізнесу. Головна умова програми – створення нових робочих місць, не менше двох для отримання максимальної суми гранту.

На Житомирщині за підсумками дії програми торік - 123 схвалені бізнес-проєкти, 62 з яких подані жінками. Більшість учасниць – підприємниці з досвідом, а третина скористались грантом для старту в бізнесі.

Напрями підприємницької діяльності жінок – різноманітні. Це і відкриття гастро-бару, салону краси, кав’ярні чи центру раннього розвитку дитини. Це і створення ортопедичного центру, стоматологічного кабінету та ресторану здорового харчування. Це організація виробництва 3D-сувенірів, дитячого текстилю та вирощування пряних трав в теплицях. Це розширення діяльності танцювальної студії, святкової агенції чи клубу віртуальної реальності.

Серед бізнес-ідей, для реалізації яких жінки отримали грантові кошти, - і не зовсім жіночі види діяльності: здійснення вантажних перевезень, започаткування виробництва з виготовлення виробів з натурального дерева та створення майстерні з виробництва екотоварів на заміну пластику.

 «Жінки дуже активні на ринку праці – зазначає директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна. Безробіття на Житомирщині традиційно має «жіноче» обличчя, але в період війни ця тенденція ще посилилась. Зараз серед зареєстрованих безробітних – 71% жінок, тоді як рік тому частка жінок складала 57%. Разом з тим, жінки дуже відповідально ставляться до пошуку роботи. Вони – активні учасниці різних семінарів і тренінгів, які проводяться в службі зайнятості, беруть участь у ярмарках вакансій, відвідують роботодавців. У бізнесі також, як бачимо, жінки нарівні з чоловіками».

]]>
Укртрансбезпека: Кому надсилаються постанови та як сплатити штраф? WIM-штрафи https://zt.20minut.ua/DTP/ukrtransbezpeka-komu-nadsilayutsya-postanovi-ta-yak-splatiti-shtraf-wi-11766868.html b4cfbaf14e8d755998067c284ec85e62 2023-02-09T16:39:00+02:00 належного користувача транспортного засобу; фізичної особи, за якою зареєстровано ТЗ; керівника юридичної особи, за якою зареєстровано ТЗ; особи, яка виконує повноваження керівника такої юридичної особи, за якою зареєстровано ТЗ. Законної сили постанова набирає після: вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення (при цьому постанова може бути вручена як особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, так і повнолітньому члену сім’ї такої особи); отримання поштового повідомлення про відмову в її отриманні; повернення поштового відправлення з позначкою про невручення. Зверніть увагу Постанова набирає законної сили незалежно від того чи була вона вручена особі, яка притягується до адміністративної відповідальності. Якщо Ви змінили адресу реєстрації місця проживання (перебування), не забувайте вносити відповідні зміни через Головний сервісний центр МВС. WIM-штраф можна сплатити добровільно або подати відповідну скаргу до Укртрансбезпеки або до суду протягом десяти днів із дня набрання постановою законної сили. Через 10 днів із правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, зазначеного у постанові. Перевірити наявність винесених постанов щодо адмінправопорушень можна за посиланням https://wim.dsbt.gov.ua/en/  
Укртрансбезпека: Кому надсилаються постанови та як сплатити штраф? WIM-штрафи

Укртрансбезпека: Кому надсилаються постанови та як сплатити штраф? WIM-штрафи

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Як повідомляє Державна служба України з безпеки на транспорті, постанову у справі про адмінправопорушення, зафіксовані в автоматичному режимі WIM-системою, направляють на адресу реєстрації місця проживання (перебування):

  • належного користувача транспортного засобу;
  • фізичної особи, за якою зареєстровано ТЗ;
  • керівника юридичної особи, за якою зареєстровано ТЗ;
  • особи, яка виконує повноваження керівника такої юридичної особи, за якою зареєстровано ТЗ.

Законної сили постанова набирає після:

вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення (при цьому постанова може бути вручена як особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, так і повнолітньому члену сім’ї такої особи);

  • отримання поштового повідомлення про відмову в її отриманні;
  • повернення поштового відправлення з позначкою про невручення.

Зверніть увагу

Постанова набирає законної сили незалежно від того чи була вона вручена особі, яка притягується до адміністративної відповідальності. Якщо Ви змінили адресу реєстрації місця проживання (перебування), не забувайте вносити відповідні зміни через Головний сервісний центр МВС.

WIM-штраф можна сплатити добровільно або подати відповідну скаргу до Укртрансбезпеки або до суду протягом десяти днів із дня набрання постановою законної сили.

Через 10 днів із правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, зазначеного у постанові.

Перевірити наявність винесених постанов щодо адмінправопорушень можна за посиланням https://wim.dsbt.gov.ua/en/

]]>
Житомир прощається із загиблим Героєм - на щиті повернувся доброволець Руслан Куруляк https://zt.20minut.ua/Podii/zhitomir-proschaetsya-iz-zagiblim-geroem---na-schiti-povernuvsya-dobro-11766895.html 68186d10c5f7484f01c173ce706f0a76 2023-02-09T16:38:00+02:00 Куруляк Руслан Геннадійович 30.10.1989 — 24.01.2023 Народився у Житомирі, закінчив ЗОШ №19. З юних років виявляв свою патріотичну позицію, активний учасник молодіжних громадських рухів, з 2014-го став на захист східних рубежів України в лавах одного із добровольчих підрозділів МВС України. Неодноразово був поранений у боях, досвідчений військовослужбовець, був військовим інструктором. Повернувшись після ротації до мирного життя, працював в охоронній фірмі. Із початком повномасштабної агресії рф знову добровільно став на захист України. Героїчно загинув у боях з російськими окупантами на півдні України… Світла пам’ять Герою… Вічна Слава!
Житомир прощається із загиблим Героєм - на щиті повернувся доброволець Руслан Куруляк

Житомир прощається із загиблим Героєм - на щиті повернувся доброволець Руслан Куруляк

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Житомирська міська рада повідомила про чергову важку втрату...

Куруляк Руслан Геннадійович

30.10.1989 — 24.01.2023

Народився у Житомирі, закінчив ЗОШ №19. З юних років виявляв свою патріотичну позицію, активний учасник молодіжних громадських рухів, з 2014-го став на захист східних рубежів України в лавах одного із добровольчих підрозділів МВС України. Неодноразово був поранений у боях, досвідчений військовослужбовець, був військовим інструктором. Повернувшись після ротації до мирного життя, працював в охоронній фірмі.

Із початком повномасштабної агресії рф знову добровільно став на захист України.

Героїчно загинув у боях з російськими окупантами на півдні України…

Світла пам’ять Герою…

Вічна Слава!

]]>
Уряд ухвалив постанову про щомісячні грошові виплати громадянам, які мають особливі заслуги і брали безпосередню участь у захисті суверенітету України https://zt.20minut.ua/Groshi/uryad-uhvaliv-postanovu-pro-schomisyachni-groshovi-viplati-gromadyanam-11766844.html 3a90032e9f84864a3e1ac2ec182effb2 2023-02-09T16:21:00+02:00 Постанова визначає наступні розміри щомісячної грошової виплати, залежно від присвоєної відзнаки: громадянам із числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і яким, починаючи з 2014 року, присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка” – 3 розміри мінімальної заробітної плати або 20 100 грн на 1 січня ц.р.; громадянам, яких починаючи з 2014 року нагороджено: орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, – 2 розміри мінімальної заробітної плати або 13 400 грн на 1 січня ц.р.; орденом “За мужність” трьох ступенів, – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.; орденом княгині Ольги трьох ступенів, – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.; непрацездатним членам сімʼї загиблих (померлих) осіб із числа нагороджених посмертно орденом “Золота Зірка”, яким присвоєно звання Героя України, орденом “Богдана Хмельницького” трьох ступенів, орденом “За мужність” трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р. Призначення та виплату щомісячної грошової виплати здійснюватиме Пенсійний фонд України. Ті особи, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та не перебувають на обліку в органах ПФУ, мають звернутися до органів Пенсійного фонду. У разі звернення, призначення та виплата здійснюватиметься з 1 січня 2023 року.  За інформацією Міністерства соціальної політики України
Уряд ухвалив постанову про щомісячні грошові виплати громадянам, які мають особливі заслуги і брали безпосередню участь у захисті суверенітету України

Уряд ухвалив постанову про щомісячні грошові виплати громадянам, які мають особливі заслуги і брали безпосередню участь у захисті суверенітету України

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Метою Мінсоцполітики є забезпечення ефективного соціального захисту громадян, а також, зважаючи на боротьбу України з повномасштабною російською агресією, вшанування подвигів тих, хто сьогодні захищає Батьківщину на фронті.

Постанова визначає наступні розміри щомісячної грошової виплати, залежно від присвоєної відзнаки:

  • громадянам із числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і яким, починаючи з 2014 року, присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка” – 3 розміри мінімальної заробітної плати або 20 100 грн на 1 січня ц.р.;
  • громадянам, яких починаючи з 2014 року нагороджено:
  • орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, – 2 розміри мінімальної заробітної плати або 13 400 грн на 1 січня ц.р.;
  • орденом “За мужність” трьох ступенів, – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;
  • орденом княгині Ольги трьох ступенів, – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.;
  • непрацездатним членам сімʼї загиблих (померлих) осіб із числа нагороджених посмертно орденом “Золота Зірка”, яким присвоєно звання Героя України, орденом “Богдана Хмельницького” трьох ступенів, орденом “За мужність” трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів – 1 розмір мінімальної заробітної плати або 6 700 грн на 1 січня ц.р.

Призначення та виплату щомісячної грошової виплати здійснюватиме Пенсійний фонд України.

Ті особи, які мають право на призначення щомісячної грошової виплати та не перебувають на обліку в органах ПФУ, мають звернутися до органів Пенсійного фонду. У разі звернення, призначення та виплата здійснюватиметься з 1 січня 2023 року. 

За інформацією Міністерства соціальної політики України

]]>
До лав “Гвардії наступу” можна долучитися у ЦНАПах Житомирщини https://zt.20minut.ua/Podii/do-lav-gvardiyi-nastupu-mozhna-doluchitisya-u-tsnapah-zhitomirschini-11766838.html f8e08e9efc376bc821023c83b3f5aa3f 2023-02-09T16:00:00+02:00 Снаряди, зброя, танки, обладнання – ця допомога щоразу зростає. Ми відчуваємо підтримку усього демократичного світу і маємо інструменти для досягнення Перемоги. Вона неодмінно буде. Долучившись до нових підрозділів, кожен може зробити свій внесок у нашу спільну справу та наблизити день Перемоги України. Так, житель Житомирщини, колишній працівник МВС виявив бажання вступити до лав “Гвардії наступу”. “Я вступаю до лав “Гвардії наступу” для того, аби захистити країну від загарбників та наблизити нашу Перемогу. Все буде Україна!”, — зазначив доброволець. Щоб потрапити до лав нових бригад, можна зателефонувати за номером 080 010 00 20, або заповнити анкету на сайті storm.mvs.gov.ua. Також підписуйтесь на офіційний Телеграм-канал https://t.me/gvardiyanastup, щоб дізнатися першим про набір до бригад. Подати заявку можна на сайті (https://bit.ly/3wTvyxj) або в одному з чотирьох ЦНАПів Житомирської області: м. Житомир, площа Польова, 8; м. Бердичів, вул. Центральна, 1; м. Коростень,  вул. Шевченка, 5; м. Звягель, вул. Шевченка, 20; Нині набір триває до таких бригад: Перші на кордоні, перші в наступі. «Сталевий кордон» — бригада Державної прикордонної служби України, у лавах якої вже є герої, які захищали кордон з агресором, боронили Азовсталь та воювали на Бахмутському напрямку. Червоне полум’я наступу. Бригада «Червона калина» — до лав бригади також увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині й Луганщині та обороняли Київ. Перетвори свою лють на зброю. «Лють» — бригада Національної поліції України. Повернемо законні рубежі країни. Рубаємо ворога на шматки. «Рубіж» — до лав бригади також увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині. Ми є штурм. Об нас ламається ворог. «Спартан» — потужна штурмова бригада, яка обороняла Харків. Піднімемо прапор над Кримом. «Кара-Даг» — кара за анексований Крим настане. Ця бригада братиме участь у звільненні АРК. Окупанте, буря насувається. «Буревій» — бригада утилізації російських військових. Незламні, нескорені, неспинні. «Азов» — легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя.    
До лав “Гвардії наступу” можна долучитися у ЦНАПах Житомирщини

До лав “Гвардії наступу” можна долучитися у ЦНАПах Житомирщини

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Головне бажання українців цього року – Перемога. Завдяки партнерам і союзникам ми нарощуємо свою військову потугу.

Снаряди, зброя, танки, обладнання – ця допомога щоразу зростає. Ми відчуваємо підтримку усього демократичного світу і маємо інструменти для досягнення Перемоги. Вона неодмінно буде. Долучившись до нових підрозділів, кожен може зробити свій внесок у нашу спільну справу та наблизити день Перемоги України.

Так, житель Житомирщини, колишній працівник МВС виявив бажання вступити до лав “Гвардії наступу”.

“Я вступаю до лав “Гвардії наступу” для того, аби захистити країну від загарбників та наблизити нашу Перемогу. Все буде Україна!”, — зазначив доброволець.

Щоб потрапити до лав нових бригад, можна зателефонувати за номером 080 010 00 20, або заповнити анкету на сайті storm.mvs.gov.ua. Також підписуйтесь на офіційний Телеграм-канал https://t.me/gvardiyanastup, щоб дізнатися першим про набір до бригад.

Подати заявку можна на сайті (https://bit.ly/3wTvyxj) або в одному з чотирьох ЦНАПів Житомирської області:

  • м. Житомир, площа Польова, 8;
  • м. Бердичів, вул. Центральна, 1;
  • м. Коростень,  вул. Шевченка, 5;
  • м. Звягель, вул. Шевченка, 20;

Нині набір триває до таких бригад:

Перші на кордоні, перші в наступі. «Сталевий кордон» — бригада Державної прикордонної служби України, у лавах якої вже є герої, які захищали кордон з агресором, боронили Азовсталь та воювали на Бахмутському напрямку.

Червоне полум’я наступу. Бригада «Червона калина» — до лав бригади також увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині й Луганщині та обороняли Київ.

Перетвори свою лють на зброю. «Лють» — бригада Національної поліції України.

Повернемо законні рубежі країни. Рубаємо ворога на шматки. «Рубіж» — до лав бригади також увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині.

Ми є штурм. Об нас ламається ворог. «Спартан» — потужна штурмова бригада, яка обороняла Харків.

Піднімемо прапор над Кримом. «Кара-Даг» — кара за анексований Крим настане. Ця бригада братиме участь у звільненні АРК.

Окупанте, буря насувається. «Буревій» — бригада утилізації російських військових.

Незламні, нескорені, неспинні. «Азов» — легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя.

]]>
У Житомирі поліція вчергове викрила працююче казино на Київській https://zt.20minut.ua/Kryminal/u-zhitomiri-politsiya-vchergove-vikrila-pratsyuyuche-kazino-na-kiyivsk-11766836.html 56ef042ac6bf74a91b9ed863e99aef8b 2023-02-09T15:39:00+02:00 Як повідомляє ГУНП області, цей азартний зал правоохоронці уже неодноразово «закривали» раніше і вилучали звідти технічні засоби ведення підпільного бізнесу. Нині ж на момент прибуття поліцейських у приміщенні перебували не лише адміністратор, але й відвідувачі. П’ятеро чоловіків, усі дорослі житомиряни, назвали різні причини перебування тут. Однак увімкнена комп’ютерна техніка, через яку міг здійснюватись доступ до азартних онлайн-ігор, свідчила про однозначну мету. Відтак із підпільного закладу правоохоронці вилучили близько десятка одиниць комп’ютерів і комплектуючих та інші свідчення протиправної діяльності. Слідчі дії проводились під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури. Досудове розслідування за вказаним фактом триває за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України.  
У Житомирі поліція вчергове викрила працююче казино на Київській

У Житомирі поліція вчергове викрила працююче казино на Київській

Автор:

20 хвилин (Житомир)

Увечері 8 лютого поліцейські Житомирського райуправління поліції перевірили відомості про функціонування грального закладу по вулиці Київській в обласному центрі. 

Як повідомляє ГУНП області, цей азартний зал правоохоронці уже неодноразово «закривали» раніше і вилучали звідти технічні засоби ведення підпільного бізнесу.

Нині ж на момент прибуття поліцейських у приміщенні перебували не лише адміністратор, але й відвідувачі. П’ятеро чоловіків, усі дорослі житомиряни, назвали різні причини перебування тут. Однак увімкнена комп’ютерна техніка, через яку міг здійснюватись доступ до азартних онлайн-ігор, свідчила про однозначну мету.

Відтак із підпільного закладу правоохоронці вилучили близько десятка одиниць комп’ютерів і комплектуючих та інші свідчення протиправної діяльності.

Слідчі дії проводились під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України.

]]>