This version of the page http://zt.20minut.ua/Reviews (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-10. The original page over time could change.
Огляди подій в Житомирі, корисні поради щодо життя і відпочинку - 20 хвилин Житомир

Огляди

Війна за мозок

Як не стати жертвою інформаційно-психологічної спецоперації

Читати, чути, бачити і… сумніватися та перевіряти

Журналісти у своїй роботі послуговуються аудіо та відеозаписами для того, щоб передати аудиторії правдиву інформацію, точно процитувати героїв матеріалів. І, здавалося б, ще зовсім недавно аудіозаписи слугували неабияким доказом не тільки того, що сказала та чи інша особа журналісту, а й розглядалися у суді.

Не вір очам своїм, або Чи варто завжди довіряти всьому, що бачите в медіа

Мабуть, більшість з вас погодиться, що читати статтю, проілюстровану світлинами, набагато цікавіше. Фотографії передають атмосферу події, настрій, емоції героїв. Також вони фіксують певний факт, обставини, тобто дають нам більше інформації, ніж просто повідомлення, і служать доказом того, про що написано.

Сумніватися і перевіряти: протидіємо фейкам на рівні профі

Українські журналісти та громадські експерти розповідають про власний досвід фактчекінгу

Чому варто вміти перевіряти факти?

Що люди шукають у медіа? У газетах, на сайтах, слухаючи ефіри радіо та телебачення? «В першу чергу, новини», - скажете ви. Або «інформацію про події». І це справді так: ми хочемо знати, що сьогодні відбулося. А те, що мало місце в реальному житті, і називають фактом. Давайте розбиратися, чи завжди ЗМІ нам пропонують факти

Знаки якості. Як споживач може оцінити медіа та його продукт

Існує думка, що журналіст — це така людина, яка вміє писати «красиво». Звісно, індивідуальний стиль, колоритна лексика та використання мовного різнобарв’я журналістові не завадять, однак «краса» не є основною вимогою до текстів сучасного медіа. Відомо також, що будь-який фахівець працює за певними правилами: лікування відбувається за медичними протоколами, вчитель навчає за методичними рекомендаціями та планом уроку, кулінар готує за рецептом, а сукню шиють за лекалом. Є такі правила, що стосуються змісту матеріалу, і в журналістиці…

Синдром «кривого зеркала» у російських ЗМІ: Розумій навпаки і не помилишся!

Памʹятаєте ще дитячий «аргумент», коли аргументів насправді немає, – «сам дурень!» Цей прийом має й інші варіації: «валити з дурної голови на здорову», «перекладати вину на невинного»… Зараз виявів таких пересмикувань, зміни акцентів, ми бачимо аж забагато: повідомлення москви, зокрема заяви російських посадовців, часто є дзеркальними до реальності і означають цілком протилежне.

Житомирський аеропорт та сотні підприємств росіян в області будуть націоналізовані

Зі вступом змін до закону майно російських громадян примусово вилучатиметься. Згідно з відкритих реєстрів в Житомирської області піддані країни-окупанта володіють 268 організаціями та підприємствами

Як очистити кеш в Telegram та повернути месенджер до нормальної роботи: інструкція

Налаштуйте месенджер так, аби він дбайливіше ставився до ваших гігабайтів.

Які зміни варто чекати житомирянам у лютому

Із лютого на житомирян чекає низка змін і нововведень, серед яких – нові правила у проведенні ЗНО, зміни у в’їзді в Європу та робота сміттєпереробного заводу у Житомирі.

Свіжий випуск

№ 4 від 1 лютого 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up