This version of the page http://zt.20minut.ua/Osvita (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-10. The original page over time could change.
Новини освіти у Житомирі, освітні новини - 20 хвилин Житомир

Освіта

Як студентам із ТОТ і переселенцям перевестися на держбюджет

Кабінет Міністрів України затвердив механізм переведення таких студентів з контракту на місця державного замовлення в закладах фахової передвищої та вищої освіти.

Очільники міста та області обговорили з міністром освіти Сергієм Шкарлетом перехід професійно-технічних училищ на баланс Житомирської громади

7 лютого начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко та Житомирський міський голова Сергій Сухомлин деталізовано обговорили з міністром освіти та науки України Сергієм Шкарлетом перехід професійно-технічних училищ на баланс Житомирської громади.

У восьми житомирських ліцеях з’являться вихователі безпеки

Пілотний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» дасть змогу навчити двох педагогічних працівників, котрі працюватимуть в ліцеях № 14, 22, 30, 31 та №8, 17, 19, 35, - повідомили у міськраді.

Найвідоміший вчитель країни назвав 5 лайфхаків, як перейти на українську мову

Не бійтеся помилятися, каже мовознавець.

Педагоги Житомира проходитимуть домедичну підготовку

Таке рішення виноситиметься на розгляд сесії міської ради у частині змін до Програми розвитку освіти, - повідомили у міській раді.

Вступ 2023: стало відомо, як вступатимуть абітурієнти з окупованих територій

Всі пільги й пільгові категорії, зокрема для жителів ТОТ, під час цьогорічної вступної кампанії будуть збережені.

«Catch up-класи» на Житомирщині за підтримки UNICEF

В Житомирській області вже функціонують «catch up-класи» у межах крос-секторального проєкту ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Поліція охорони посилює безпеку та захист освітніх закладів

 Відповідно до завдань, визначених Президентом України, Урядом та Міністерством внутрішніх справ вжито невідкладних заходів щодо посилення безпеки та захисту освітніх закладів держави. 

У МОН представили модель вступу 2023 до закладів вищої освіти

Сьогодні, 20 січня 2023 року, у Міністерстві освіти і науки України відбувся брифінг щодо узгодженої МОН, Комітетом ВРУ з питань освіти, науки та інновацій і УЦОЯО моделі вступу до закладів вищої освіти у 2023 році.

На Житомирщині для очного формату навчання відкрили ще 28 шкіл

19 січня заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець провів чергове засідання комісії з погодження формату навчання закладів освіти області.

Свіжий випуск

№ 4 від 1 лютого 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up