This version of the page http://zt.20minut.ua/Nashe-mynule (172.67.167.240) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-02-10. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Житомир

Наше минуле

Завтра у Житомирі - «Пам’ятай про Крути»: реєструйтеся та беріть участь

Пласт Житомир та Пластовий молодіжний центр Житомирської міської ради готують цікаву пізнавальну зустріч пам'яті героїв Крут.

photo_camera У Житомирі вшанували пам’ять тих, хто звільнив місто від нацистських загарбників

Сьогодні, 30 грудня, у Житомирі біля Монументу Слави відбулося урочисте покладання квітів у пам’ять про загиблих у ході визволення Житомира від нацистських загарбників.

Сьогодні - День вшанування жертв голодоморів: запали свічку пам’яті. ВІДЕО

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Вигнали нацистських окупантів - виженемо і рашистських окупантів!

Навколо подій вигнання нацистів з України існує багато радянських пропагандистських комуністичних міфів. Пропонуємо розвінчати найпоширеніші серед них.

І все ж таки згадувати – це одне, а пам’ятати – інше

14 жовтня 2022-го року, під час урочистостей з нагоди відкриття у Романові оновленої меморіальної Дошки пам’яті на честь загиблих у війні із російськими агресорами романівчан, лунали промови, звучали слова вдячності, співчуття, висловлені рідним, друзям і близьким загиблих героїв.

15 травня - День пам'яті жертв політичних репресій

Мільйони людей були розстріляні, вислані в Сибір, пройшли через табори і тюрми.

Україна відзначає День пам'яті та примирення

У День пам'яті та примирення Україна разом із країнами Європи та США вшановує борців із нацизмом та всіх жертв Другої світової війни. Цього року меморіальні заходи відбудуться за умов повномасштабної російської агресії, коли над світом знову нависла глобальна загроза.

36-та річниця найстрашнішої аварії ХХ століття - Чорнобильської катастрофи

Аварія на ЧАЕС стала найбільшою техногенною катастрофою століття.

У цей день 68 років тому Крим став Україною. Історія і прикмети 19 лютого

Сьогодні, 19 лютого, відзначають кілька свят, а також річниць історичних подій. У добірці — найцікавіші з них.

Житомирські міські легенди та перекази про містичне. Бандитський Житомир у 90-ті

Житомир має власну антологію міфів та казок, але більшу частину цієї спадщини ми майже взагалі не знаємо.

Свіжий випуск

№ 4 від 1 лютого 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up