This version of the page http://te.20minut.ua/lyudi (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-01-29. The original page over time could change.
Люди - видатні вчинки мешканців , корисні поради - 20 хвилин Тернопіль

Люди

photo_camera Ювелір, який шліфує дитячі серця: інтерв’ю з командиром бойової машини «Град» із Чорткова

Чортків’янин Анатолій Петльований волонтерить з 2014 року, коли лишень стартувала війна на сході України. Він ще тоді зрозумів – ситуація з російською агресією непроста, нашу державу очікують буремні часи, тож діяти слід вже тут і зараз. Та підприємець, один з очільників місцевого Пластового осередку, батько п’яти дітей й просто активний чоловік навіть не сподівався, що дії ворога за кілька років перейдуть у настільки активну фазу. Зараз Анатолій воює на передовій. Він – командир бойової машини БМ-21 «Град» у складі  дивізіону десантно-штурмової бригади. Про свою роботу, мрії про закінчення війни й те, як змінював рідне місто після Революції Гідності – захисник розповів для «20 хвилин».

photo_camera «Живи» – заради Перемоги! Як подружжя з Тернополя передало 3500 аптечок для військових

Подружжя з Тернополя – Тетяна Сендецька і Денис Кошарський, з перших днів війни започаткували проєкт «ЖИВИ». Вони займаються комплектуванням аптечок для Захисників. На ініціативу, усміхається Тетяна, іноді витрачають весь вільний час. Для того, аби зібрати кошти на аптечки, що сім’я тільки не робила – готували варення з оригінальними смаками, проводили розіграші, знайшли однодумців і партнерів в Україні й за кордоном. Коли почали волонтерити, як розвинули настільки масштабний проєкт та як їхня справа рятує життя бійців на фронті – розповіли для «20 хвилин».

Як святкують іменини тернопільські Тетяни

У Тетянин день, який традиційно відзначається 25 січня, церква вшановує пам'ять великомучениці Тетяни. Ми запитали тернопільських Тетян, чому їх так назвали, та як вони святкують свої іменини.  

photo_camera Як військовий із Тернопільщини обороняв позиції із кулею в спині

Миролюбивого і спокійного айтішника з Тернополя повістка перетворила на воїна-піхотинця. У боях він отримав два поранення. Наш герой — командир механізованого взводу Володимир.

Чим дивуватимуть на Євробаченні і як представлятимуть Україну: ексклюзивно розповіли TVORCHI

Їх треки очолюють музичні чарти, кліпи набирають мільйони переглядів, а кількість слухачів стрімко зростає. Гурт TVORCHI увірвався в шоу-бізнес у 2018 і за чотири роки показав, якою має бути сучасна музика в Україні.  17 грудня гурт отримав грандіозну підтримку у Нацвідборі на Євробачення-2023 і представлятиме Україну на найбільшому пісенному конкурсі Європи. 54 041 людина віддали свої голоси за виступ артистів з піснею Heart of Steel.  Хто ж такі TVORCHI і як будуть підкорювати серця іноземців – ми дізнавалися. 

photo_camera Купи кекс — допоможи ЗСУ: як юна тернополянка допомагає захисникам України

Ярослава Гаврищук – 12-річна тернополянка, яка з початку повномасштабного вторгнення допомагає та підтримує нашу армію. Дівчинка пече кекси та донатить на потреби ЗСУ.

photo_camera Маленькими подвигами до перемоги: як 4-річний Владислав сам зібрав кошти для наших військових

Владислав Деревʼяний із с. Білоскірка разом із дідусем приніс на потреби нашої армії 1450 гривень, які вже встиг самостійно заробити у свої чотири роки.

Дизайн найхудожнішої монети світу належить нашому землякові – художнику з Бережанщини Олегу Шупляку

Дві найвищі нагороди міжнародного конкурсу «Монета року 2023» отримала Україна! Дизайнером однієї з монет-переможниць став уродженець Бережанщини – художник Олег Шупляк. Детальніше про престижний титул, який він отримав – читайте далі.

photo_camera play_circle_filled Чому купаються в крижаній воді? Тернопільські моржі зі стажем поділились своїм досвідом

Для частини тернополян купання на Водохреще – все ж таки справжній ритуал не лише для тіла, але й для душі. З тернопільськими моржами 19 січня поспілкувалась журналістка «20 хвилин». Їхні історії і чому приходять купатись на Йордан – читайте у матеріалі.

Відійшов у вічність колишній ректор духовної академії у Чорткові

З глибоким сумом повідомляємо, що на 67-му році життя, після важкої хвороби, помер Дмитро Подоба – колишній ректор Чортківської дяківсько-катехитичної академії імені свщмч. Григорія Хомишина. Отця не стало 18 січня 2023 року…

Свіжий випуск

№ 4 від 25 січня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up