This version of the page http://te.20minut.ua/Dityam (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-01-28. The original page over time could change.
Дітям - новини про дітей та молодь - 20 хвилин Тернопіль

Дітям

Школярам Тернопільщини безкоштовно роздають світловідбиваючі стрічки: як отримати?

Тернопільські активісти продовжують дбати про безпеку малих пішоходів. У рамках ініціативи «Побач мене» для дітей виготовляють світловідбиваючі елементи та безкоштовно роздають. Скільки вже вдалося роздати цих елементів і як іншим отримати їх – читайте у матеріалі.

Чи реально знайти репетитора за 100 гривень на Тернопільщині? Ми промоніторили ціни

Через пандемії ковіду та війну тривалий час школярі змушені були навчатися дистанційно. Аби покращити рівень знань дітей, батьки готові сплачувати за додаткові заняття з репетиторами. Скільки зараз коштує одне? Чи реально вкластися у 1000 гривень на тиждень – читайте у нашому матеріалі.

Тернопільська обласна бібліотека для молоді запрошує школярів в ІТ-табір

Табір неповного дня триватиме з 9 до 13 січня.

Ар'я, Лючія та Равид: які незвичайні імена тернополяни обирають для малечі та що вони означаю

На Тернопільщині популярно давати новонародженим малюкам старовинні імена або ж запозичені з інших держав чи культур. Якими традиційними та рідкісними іменами називали дітей на Тернопільщині впродовж 2022 року — читайте у матеріалі.

Справжня терапія під час війни: у Тернополі переселенка з Херсона знімає дитяче кіно

Підбір локацій, образів та багатогодинні зйомки. У такому шаленому ритмі живе переселенка з Херсона Вікторія Демченко-Горінова. Разом із внутрішньо переміщеними дітьми та тернополянами вона знімає соціальні короткометражні фільми. Головна мета зйомок – відволікти малечу від воєнних подій та негативних новин.

Робота садків під час новорічних свят: чи будуть скорочені дні і коли прийматимуть дітей

До Нового 2023 року залишилося трохи більше тижня. І якщо учні вже пішли на довгоочікувані канікули, то дошкільні заклади продовжують працювати у звичному режимі.  Чи вплинуть новорічні свята на роботу садочків і скільки відпочиватимуть школярі – ми дізнавалися. 

40 ігор у темряві. Як допомогти дитині віднайти відчуття безпеки

Страх темряви – це, з одного боку, віковий страх у дітей. З іншого – один із наслідків хронічного стресу та травматизації.  Для того, щоб підтримати дитину, щоб не допустити загострення її стану – ми можемо запропонувати ігри. Гра – найпростіший спосіб трансформувати напругу.  

photo_camera Тернопільські патрульні розповіли малечі, як протидіяти булінгу

В бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля», що на вулиці Івана Франка, 8 грудня завітали працівники Патрульної поліції в Тернопільській області. Вони поспілкувались з дітьми у рамках цікавого дійства – панорами закону «Зупинимо булінг разом». Як минув пізнавальний захід – читайте далі.  

Подаруйте усмішку! Волонтери збирають кошти для дітей, які втратили на війні батька: як долучитись?

До Дня святого Миколая у Тернополі відкрили збір коштів для дітей з міста й області, які втратили одного з батьків на війні. Також допоможуть малечі із малозабезпечених сімей, в яких тато наразі воює. Ми поспілкувались з організаторами ініціативи – очільницею благодійного проєкту «Мій тато Герой» та представником спільноти night_life_ternopil. Скільки коштів вже зібрали для діток, що планують для них придбати та як Ви можете долучитись до проєкту? Читайте у нашому матеріалі.

Побач мене: Активісти хочуть придбати 60 тисяч світловідбиваючих елементів для школярів

Тернопільські активісти продовжують роздавати світловідбиваючі стрічки у рамках ініціативи «Побач мене». Головна мета – зберегти життя юним пішоходам, які у темний час доби повертаються додому.  Аби забезпечити стрічками всіх дітей Тернопільщини, вони відкрили збір на суму 100 000 гривень.

Свіжий випуск

№ 4 від 25 січня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up