This version of the page http://zt.20minut.ua/Polityka (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-01-09. The original page over time could change.
Політичні новини , новини політики - 20 хвилин Житомир

Політика

«Продається в росії». На сайті Президента зʼявилась петиція про маркування брендів, які працюють в рф

Петиція з вимогою «обов’язкового маркування для товарів від брендів-спонсорів російського тероризму» зʼявилась на сайті Президента України 29 грудня. За перші декілька днів петиція набрала більше 4500 голосів. 

Громади Житомирщини очікують на вето Президента щодо нового закону про забудову міст

Асоціація міст України звернулася до Президента України Володимира Зеленського про застосування ним права вето щодо прийнятого Верховною Радою України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» №5655 від 11.06.2021.

Сесійна робота депутатів обласної ради

38 питань порядку денного опрацювали на черговій 12-й сесії депутати обласної ради.

Житомирська облрада проголосувала за заборону діяльності релігійних громад УПЦ (МП)

Під час сесії Житомирської обласної ради 7 грудня депутати прийняли рішення звернутися до центральних органів влади України з проханням заборонити діяльність релігійних громад УПЦ (МП).

photo_camera У Житомирі розпочала роботу 12 сесія обласної ради восьмого скликання. Фоторепортаж

Серед резонансних питань, які планується розглянути на сесії,  питання про заборону діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви московського патріархату.

Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо заборони УПЦ МП в Україні

Президент України підписав відповідний указ. Контроль за виконанням президент поклав на секретаря РНБО Данілова.

Україна відзначає День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають важливе державне свято — День Гідності та Свободи, — Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко

Як європейські лідери відреагували на удар росії по території Польщі

Лідери європейських країн висловили солідарність з польським народом і засудили росію.

Легалізація марихуани, заміна алфавіту та державного прапора: огляд петицій на сайті Президента

Журналісти “20 хвилин” переглянули сайт Електронних петицій Офіційного інтернет-представництва Президента України та вибрали найцікавіші петиції, які розмістили українці.

Верховна рада ухвалила зміни до закону про мобілізацію щодо бронювання військовозобов’язаних

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому урядовий проект змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Про це 4 листопада повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Свіжий випуск

№ 36 від 28 грудня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up