This version of the page http://www.ukrpatent.org/ (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-01-09. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
09.01.2023

ІР офіс відкриє доступ до пошуку інформації про заявки на ТМ

УКРНОІВІ як ІР офіс виступає за цілковиту прозорість діяльності національної системи правової охорони інтелектуальної власності та відкриє інформацію про заявки на торговельні марки, за якими не встановлена дата їх подання в Спеціальній інформаційній системі.

Торік Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував ще тоді Укрпатенту відкрити доступ до інформації про такі заявки, адже неможливість користуватися цими даними спотворювала конкуренцію на ринку послуг з пошуку інформації про тотожні та схожі позначення, що визнавалось порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Доступ був закритий Укрпатентом з березня 2021 року. 

УКРНОІВІ не є суб'єктом рекомендацій АМКУ, але наша команда усвідомлює важливість такої інформації для заявників і для бізнесу, тому ми забезпечимо вільний доступ до даних про заявки на ТМ, за якими не встановлена дата їх подання. Наразі триває процес технологічної підготовки Спеціальної інформаційної системи. Фахівці ІР офісу роблять усе можливе, щоб закінчити його якомога швидше і забезпечити можливість доступу до цих даних. Однак, просимо зважити, що на це потрібен певний час.

Команда ІР офісу підтримує принципи прозорості та відкритості в нашій діяльності, бо вважаємо це запорукою розвитку, протидією корупції та недобросовісним практикам. 
 

02.01.2023

ІР офіс: звіт

Масовані ракетні атаки чи навала «шахедів» не зупиняють українців, а отже і роботу згуртованої команди державної системи правової охорони ІВ.

Від 8.11.2022 року ІР офіс виконує функції НОІВ. За цей час нам надійшло (фізично, поштою та в цифровому форматі):

ОІВ — 3846

В тому числі:

Торговельні марки — 2338
Винаходи — 212
Корисні моделі —403
Промислові зразки — 88
Patent Cooperation Treaty — 279
Міжнародні товарні знаки — 5
Авторське право — 521

Вторинні матеріали — 4054

УКРНОІВІ та УІІВ зробили все необхідне, щоб фахівці ІР офісу могли опрацьовувати надані документи та оновлювати інформацію в базах даних.

Перший номер бюлетеню за цей рік запланований до випуску.

02.01.2023

До уваги користувачів!

З 1 січня 2023 року Всесвітньою організацією інтелектуальної власності запроваджуються нові редакції міжнародних класифікацій об’єктів промислової власності: 12-а редакція, версія 2023 року Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків (МКТП (12-2023)), 14-а редакція Міжнародної класифікації промислових зразків (МКПЗ-14), 9-а редакція Міжнародної класифікації зображувальних елементів знаків (МКЗЕЗ-9) та версія 2023 року Міжнародної патентної класифікації (МПК-2023.01).

Для зручності користувачів надаємо посилання на тексти зазначених класифікацій у перекладі українською мовою, якими послуговуватимуться про проведенні експертизи заявок на об’єкти промислової власності: МКТП (12-2023), МКПЗ-14, МКЗЕЗ-9, МПК-2023.01. 
 

01.01.2023

ІР підсумки 2022

2022 рік став випробуванням для всіх, але ми вистояли, змогли завершити реформу сфери ІР, а отже створили умови для професійного супроводження  інноваційного розвитку України, який матиме величезну актуальність для нашого суспільства після Перемоги. 

Попри повномасштабне російське вторгнення, національне патенте відомство продовжувало працювати. Система ІР достатньо швидко зреагувала на виклики великої війни і дала необхідну підтримку заявникам, щоби вони не були позбавлені своїх прав. 

Більше того, сфера спромоглась завершити інституційну реформу і завдяки підтримці Міністерства економіки та його очільниці Юлії Свириденко вдалось повноцінно запустити ІР офіс. Це вже не просто установа, яка оформляє охоронні документи. Це має стати якісним сервісом для винахідника, автора, креатора. Уже сформовано його штат, визначено юридичний статус, завершено перехід експертного корпусу, забезпечені функції передачі майна, реєстрів і відкрито доступ до баз даних. Від 1 січня 2023 року відновлюється повноцінна робота всіх складових державної системи охорони інтелектуальної власності. 

ІР офіс вже розпочав консультації, яким чином він може бути корисним для інноваційного сектору, креаторів та бізнесу. І хоча це не інвестиційний фонд, але саме ця платформа зможе пояснити, що таке ІВ, як її охороняти,  комерціалізувати та ефективно захищати. Крім того, триває робота з міжнародними інституціями, які готові допомагати Україні, зокрема в імплементації рішення Генеральної Асамблеї WIPO про підтримку інноваційного та креативного секторів та системи інтелектуальної власності нашої держави. 

Для сфери ІВ 2022 рік закінчується ухваленням Закону про авторське право і суміжні права, який разом з законопроектом №6464 про посилення захисту прав інтелектуальної власності дозволять фіналізувати виконання Україною своїх зобовʼязань в Угоді про Асоціацію з ЄС. А далі  — нова сторінка і дорожня карта поступової інтеграції української сфери ІР з європейською, як того вимагає статус держави - кандидата на вступ до ЄС. 

Вітаємо з Новим роком! Віримо в те, що 2023 рік стане переможним для України і дякуємо тим, хто докладається до цієї перемоги на фронті. Від них зараз залежить наше майбутнє. 

Зі свого боку обіцяємо, що для української сфери ІР 2023 рік стане роком якісних змін. Від цього залежить як відбудова нашої держави, так і подальший її інноваційний розвиток та інвестиційна привабливість.

01.01.2023

Первинна профспілкова організація і колективний договір – результати зборів працівників УКРНОІВІ

Працівники УКРНОІВІ створили первинну профспілкову організацію і ухвалили колективний договір на установчих зборах трудового колективу 28 грудня 2022 року.  Учасники зборів написали заяви про прийняття їх до профспілкової організації, затвердили  статут первинної профспілкової організації, обрали профспілковий комітет, його голову та заступника.

Також одноголосно обрали ревізійну комісію, ухвалили колективний договір та прийняли рішення про входження первинної профспілкової організації до складу галузевої профспілки м. Києва.

Нагадаємо, 12 грудня ініціативна група працівників УКРНОІВІ подали керівнику, Олені Орлюк повідомлення про створення профспілки і про початок переговорів про укладання Колективного договору. Над його проектом працювали представники адміністрації і трудового колективу упродовж двох тижнів. Робоча група складала 8 осіб. 

Участь в установчих зборах взяли 162 працівники УКРНОІВІ.

23.12.2022

Представники УКРНОІВІ вже беруть участь у судових процесах з розгляду спорів про захист прав інтелектуальної власності

УКРНОІВІ як процесуальний (функціональний) правонаступник Укрпатенту в судових спорах із захисту прав інтелектуальної власності 21 грудня  успішно взяв участь у розгляді Північним апеляційним господарським судом апеляційної скарги Укрпатенту проти рішення Господарського суду міста Києва у справі № 910/13105/21 за позовом авіакомпанії ВІЗЗ Еір Хангері Зрт. про визнання незаконними та скасування рішень Міністерства економіки України та Апеляційної палати Укрпатенту про відмову в реєстрації торговельної марки у вигляді монокольору - рожевого кольору.

Дана справа набула резонансу як друга судова справа по монокольоровим торговельним маркам. Хоч на сьогодні небо України й закрито для пасажирських авіаційних перевезень, однак після перемоги вихід на ринок України іноземних інвесторів, в тому числі авіаперевізників, набуде неабиякого значення для відбудови та відновлення економіки нашої держави після вторгнення ворога. Саме тому недопущення отримання необґрунтованої монополії на реєстрацію рожевого кольору як торговельної марки є стратегічною задачею УКРНОІВІ як Національного органу інтелектуальної власності.

За результатами розгляду справи в суді першої інстанції позов було задоволено повністю. Таке рішення суду було оскаржене Укрпатентом, яким зверталась особлива увага апеляційного суду на те, що у справі містяться три висновки судових експертів, які суперечать один одному.

Під час перегляду цього рішення в суді апеляційної інстанції 21 грудня представником УКРНОІВІ було заявлено клопотання про призначення судової експертизи об’єктів інтелектуальної власності, яке було задоволено судом.

Тож чекаємо на результати проведення судової експертизи та віримо в скорішу перемогу на всіх фронтах.
 

19.12.2022

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

14.12.2022

Завершення інституційної реформи ІВ, збереження статусу МПО/ОМПЕ і нульова толерантність до корупції: зустріч керівництва УКРНОІВІ та УІІВ з представниками США

Стан інституційної реформи системи інтелектуальної власності в Україні і поточні виклики для сфери ІВ обговорили на зустрічі керівництво УКРНОІВІ, УІІВ з представниками Посольства США в Україні.

«Новостворений ІР офіс — це логічний крок на шляху проведення інституційної реформи в ІР сфері, розпочатої ще у 2016 році. Ми не лише зберігаємо, але й посилюємо експертний корпус та будемо прикладати максимум зусиль для підвищення його кваліфікації, з метою підвищення якості правової охорони об'єктів інтелектуальної власності. Ці кроки ми робимо, розуміючи необхідність збереження статусу МПО для УКРНОІВІ та рух України як кандидата у члени ЄС. ІР офіс вибудовуватиме свою діяльність на засадах професійності та прозорості. Він повністю відкритий до співпраці з усіма стейкхолдерами сфери. Ми наголошуємо на нульовій толерантності до корупції, прихованої чи відвертої. Наше завдання полягає в тому, щоб зробити сервіс максимально якісним, а сферу ІВ максимально сучасною, прозорою та інноваційною», — наголосила під час зустрічі очільниця державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» Олена Орлюк.

Для національної системи ІВ важлива належна імплементація Рішення Генеральної Асамблеї WIPO, тож представники українського IP офісу подякували американській стороні за особливу підтримку у прийнятті цього рішення:

«Для національної сфери інтелектуальної власності в Україні вкрай важлива співпраця  з WIPO, у тому числі в частині збереження статусу Міжнародного пошукового органу та Органу міжнародної попередньої експертизи. Ми зацікавлені в перспективних напрямках співпраці між УКРНОІВІ та USPTO. Також для України важлива належна імплементація Рішення Генеральної Асамблеї WIPO А/63/8 від 20.07.2022 “Допомога та підтримка інноваційного та креативного секторів та системи інтелектуальної власності України”», – підкреслив Богдан Падучак, радник керівника УКРНОІВІ.

Під час спілкування сторони обговорювали також напрями законодавчих змін сфери ІВ і подальші кроки у їх реалізації.   

«Зараз ми робимо усе, щоби трансформаційні процеси пройшли якомога швидше. Протягом останнього періоду відбулись важливі законодавчі зміни, які потребують певного часу, аби запустити повноцінне  функціонування системи державної охорони ІВ в Україні. Наслідки масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі нашої держави вже уповільнили роботу галузі, тож зараз ми докладаємо усіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити повноцінне функціонування усієї сфери ІВ», —  підкреслив Сергій Марченков, керівник державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності».

Зустріч відбулась 9 грудня 2022 року в Посольстві США в Україні. Участь взяли Доріан Мазуркевич, Аташе з питань інтелектуальної власності при Посольстві США в Україні, який також представляє Бюро патентів і торговельних марок США (USPTO); Олена Орлюк, очільниця державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій»; Богдан Падучак, радник керівника УКРНОІВІ та Сергій Марченков, керівник державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності».


 

Новини

09 січня 2023
ІР офіс відкриє доступ до пошуку інформації про заявки на ТМ
02 січня 2023
ІР офіс: звіт
02 січня 2023
До уваги користувачів!
01 січня 2023
ІР підсумки 2022
01 січня 2023
Первинна профспілкова організація і колективний договір – результати зборів працівників УКРНОІВІ
Усі новини
Популярне на сайті

Реквізити рахунків УКРНОІВІ

До вашої уваги нові реквізити рахунків Національного органу інтелектуальної власності - державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності з 08 листопада 2022 року. 

Отримувач коштів:
УКРНОІВІ
код ЄДРПОУ отримувача:
44673629
Банк отримувача :
АТ КБ “ПРИВАТБАНК”, м. Київ
SWIFT Code PBANUA2X
 
Рахунок отримувача (IBAN):
у гривнях (UAH): UA893052990000026004036240479 (980)
у євро (EUR) : UA793052990000026001006232841 (978)
у доларах США (USD): UA933052990000026003046229210 (840)
у швейцарських франках (CHF) : UA903052990000026009046230612 (756)
 
Перелік банків-кореспондентів: 
 
АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
 
EUR
Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
COBADEFF
400886700401
 
J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY
CHASDEFX
6231605145
 
USD
JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
CHASUS33
001-1-000080
 
The Bank of New York Mellon, New York, USA
IRVT US 3N
890-0085-754
 
Citibank N.A., NEW YORK, USA
CITI US 33
36445343

CHF
Banque de Commerce et de Placements
BPCPCHGG
10.602602.0.100

Реквізити для сплати державного мита залишаються чинними. 

Державне мито і збори:

  • авторське право
  • промислова власність

Нагадуємо, що зміни пов’язані з процесом трансформації та передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

З 8 листопада 2022 року суб’єктом, що виконує функції НОІВ, є державна організація “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ).

Детальніше
Корисно знати

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

Детальніше
Головна подія

07 листопада , 2022

Шановні заявники!

Інформуємо вас, що через зміни в державній системі правової охорони ІВ з 00:00 8 листопада 2022 року ДП Укрпатент припиняє всі свої дії, пов’язані з виконанням функцій НОІВ. 

Детальніше

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Жовтень 2021 Жовтень 2022

Винаходи

254
256

Корисні моделі

286
205

Промислові зразки

101
63

Торговельні марки

2748
1847

Усього надійшло

3389
2371
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

09

Січня , 2023

На цей день подій не заплановано

Всі події