This version of the page http://zt.20minut.ua/allnews (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-01-08. The original page over time could change.
Всі новини Житомира за сьогодні - 20 хвилин Житомир

Всі новини

Подивитись 0 нові статті
Не тільки кава: 6 способів підняти тиск швидко і без таблеток

Як швидко підняти тиск в домашніх умовах без таблеток.  

Уряд розширив перелік медикаментів, вартість яких покривається з бюджету

На засіданні Уряду була прийнята постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Національного переліку основних лікарських засобів». Її мета – розширити Національний перелік основних лікарських засобів новими препаратами, що були рекомендовані за результатами проведення державної оцінки медичних технологій. Це дозволить підвищити доступ українців до необхідних ефективних та безпечних лікарських засобів, вартість яких покривається за бюджетні кошти в межах програми державних гарантій медичного обслуговування. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.  

Розмір компенсації послуги «муніципальна няня» збільшили

З ініціативи Мінсоцполітики Уряд збільшив розмір компенсації вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» з 2272 грн до 6700 грн та змінив окремі умови надання послуги для забезпечення отримання підтримки саме тими, хто її найбільше потребує. Про це 6 січня повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Морози не відступають: сьогодні вдень температура в Україні впаде до -11°

Найхолодніше буде на сході і північному сході країни.

Светлана Юзефович
Ще б сніжку на сантиметрів 20, було б супер.
На Житомирщині горів будинок: загоряння сталось через перевантажену мережу

Упродовж доби виникло чотири пожежі в Житомирській області. Про це 7 січня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

8 січня — яке церковне свято в православному календарі

Яке сьогодні свято в церковному календарі і кому моляться віряни.

Менше дітей, проте більше шлюбів: підсумки 11 місяців 2022 року

На 30% менше дітей зареєстрували за 11 місяців 2022 року у порівнянні з відповідним періодом 2021. Ймовірно, це пов'язано з тим, що частина дітей була народжена за кордоном та їх поява ще не була посвідчена в українських держустановах.  

Житомирян запрошують на фестиваль колядок та щедрівок!

У Фестивалі беруть участь вокально-хорові, фольклорні та фольклорно-етнографічні колективи, солісти з двома творами (колядками, щедрівками, різдвяними піснями) або фрагментами обрядів.  

Які документи повинні мати сім'ї, чиї рідні пішли на фронт

Нагадаємо перелік даних, якими мають володіти сім'ї тих, хто пішов боронити нашу державу від загарбників.

Верховний суд залишив у силі рішення про повернення будівлі Центру вертебрології до приватної структури

Продовження нашумілої історії.

У Житомирі найближчими днями збережеться хмарна морозна погода

Прогноз погоди від Житомирського гідрометцентру.

7 січня: яке сьогодні свято, прикмети і заборони

7 січня – Різдво Христове за юліанським календарем.

ДБР затримало поціновувача леніна та двоголових орлів, який намагався налагодити продаж наркотиків у прифронтових районах

Державне бюро розслідувань проводить системну роботу щодо блокування спроб наркомафії та спецслужб рф налагодити масштабні схеми розповсюдження в Україні наркотичних засобів.  

У ДСНС створили інтерактивну мапу, яка дозволяє впевнитися у безпечності обраних маршрутів

На цій мапі відображуються місця, на яких вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них згідно наявної у ДСНС інформації (похибка локалізації становить до 30 м).

На Романівщині шукають 14-річного Дмитра Федорука

Хлопець вчора залишив свій дім.

Alla Glukha
🙏🙏🙏🙏🙏
Уряд оновив правила взяття на військовий облік: подати дані до військкомату можна буде через Дію

Кабінет міністрів України оновив правила взяття українців на військовий облік. Рішення було ухвалено 30 грудня, але постанову опублікували 3 січня.

Амфетамін та PVP збували кілограмами - на Житомирщині судитимуть двох наркокур’єрів, які налагодили потужний канал збуту психотропних речовин

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом незаконного придбання, перевезення і зберігання з метою збуту, також незаконного збуту психотропних речовин в особливо великому розмірі, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2,3 ст. 307 КК України).

Втеча з місця ДТП і напад на поліцейського: у Бердичівському районі очевидці затримали неадекватного водія

5 січня увечері на автодорозі Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський у Гришковецькій громаді сталася ДТП за участі двох легковиків.

У Малині рятувальники відбуксирували автівку швидкої допомоги з багнюки

5 січня о 15:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що автомобіль служби «103» рухався з виклику та забуксував на узбіччі.

Від Різдва до Маланки в Україні пануватимуть морози

7-го січня в Україну заходить справжнє морозне повітря, - пише на своїй сторінці у Фейсбук синоптик Наталка Діденко..

У Житомирі 15-річний киянин спробував винести з супермаркету товару на 30 тисяч гривень

Про спробу крадіжки повідомили в Управлінні поліції охорони в Житомирській області.

Николай Николаенко
Хлопці з супермаркету, невеличка вам порада: розвішуєте у виділених місцях відеокамери,  заводите всю інформацію на монітор кругового обзору і садите біля нього оператора. За його командою біля каси, а то ще й раніше, берете порушника за причинне місце і витрушуєте з нього все, що вкрав. Я думаю, якщо установа називається супермаркетом, то на цю справу гроші можна знайти.
photo_camera У Пісках горів сарай: зайнялося від печі

Рятувальникам вдалося запобігти перекиданню вогню на будинок.

«Продається в росії». На сайті Президента зʼявилась петиція про маркування брендів, які працюють в рф

Петиція з вимогою «обов’язкового маркування для товарів від брендів-спонсорів російського тероризму» зʼявилась на сайті Президента України 29 грудня. За перші декілька днів петиція набрала більше 4500 голосів. 

photo_camera Житомир в Instagram: новорічні фото з ялинками та тваринками

Щодня у соціальних мережах з'являються нові фотографії, що зображають міські ритми, мальовничі пейзажі, незвичайні споруди або пам'ятники, а також яскраві події з життя Житомира. Цього тижня вибірка складається з фото, які житомиряни публікували в новорічні свята.

Жителі області продовжують вірити шахраям - "банківським працівникам" і переказувати їм кошти

Поліція Житомирщини застерігає: якщо «банківські працівники» телефоном випитують у вас ці відомості - значить з вашою карткою все в порядку. Якщо ж ви відповісте на їх питання - ваші заощадження будуть у реальній небезпеці.  

Житомирська дитяча лікарня отримала автомобіль швидкої допомоги від українців у Австрії

Як повідомляє міська рада, на прохання дитячої лікарні благодійна організація All4Ukraine розмістила запит про потребу у автомобілі швидкої допомоги.

Тепер на порталі Дія можна отримати витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР)

Міністерство цифрової трансформації України продовжує створювати зручний державний сервіс для бізнесу.

ВПО, які знайшли прихисток на Житомирщині, можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу

На Житомирщині внутрішні переселенці, які потребують психологічної допомоги, можуть звернутися за підтримкою до психологів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

У Коростенському районі двоє братів викрали з-під землі понад кілометр мідного кабелю

3 січня до Коростенського райуправління надійшло повідомлення про крадіжку понад кілометра мідного кабелю поблизу с. Іскорості.

Полина Игнатова
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. — Выбирайте работу по душе, и вам не придет
Різдвяні богослужіння відбуватимуться лише у денну пору 7 січня

За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, різдвяні релігійні заходи відбудуться у понад 400 населених пунктах регіону. Богослужіння пройдуть у 462 храмах. Очікується, що участь у церковних відправах візьмуть понад 14 тисяч вірян.

Свіжий випуск

№ 36 від 28 грудня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up