This version of the page http://zt.20minut.ua/Vid-Chytachiv (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2023-01-08. The original page over time could change.
Новини від читачів - думки людей - 20 хвилин Житомир

Від Читачів

Крайня необхідність чи свобода вибору?

Разом з тим не виклю­чається відповідальність особи, яка примусово вчинила крадіжку під впливом завдання побоїв або загрози спричинення шкоди здоров’ю, коли у неї залишалась можливість вибору варіанта правомірної поведінки при прийнятті рішення про вчинення такого злочину.

Нормативно-правові акти окупантів не мають правової ваги!

Нагадуємо, що будь-яка нормотворча діяльність окупантів не створює жодних правових наслідків, а нікчемність цих актів не підлягає оскарженню і не може бути скасована.

Обратили та принизили мене та мого чоловiка воïна ЗСУ

В недIлю 25 на РIздво ми з моïм чоловIком зашли до маг-ну Продукты 24за адресом вкл. Киïаська, 77, зправа вIд тц глобал, якщо дивитися прямо. Ми б в життI не зайшли в ту помийку, але доволI довго була тривога, торговой центр кафе та закусочнI були закритi ,а до автобуса лишалось ще багато годин.Ми з Киева, I я приïхала до Житомиру , щоб провести час з чолоIком, що в армiï, в единий увольнительний, I в цей же день коли сталося , мала ïхати, только, в нас було мало часу, меня нIж доба, тому ми намагалися встигнути усюди I просто пIти долому не могли, бо в цьому мIстI в нас тупо немаэ дому. Щоб не встречать час на очIкування I не мерзнуть зайшли в магазин Продукти 24, який чомусь единий на всIй вулицi(!) попри заборону працював в тревогу. Взяли каву, солодощI, через те що на вулицI був дощ, I як вже зазначалося тривога в магазинI було безлIч людей. Через це продавчиня: хамло I било певно вIдчула свою безкарнIсть I практично кожному хамила та кричала. При 2покупцI, через 10хв вона вже вIдкрито нас обманула пIдсунувши не роботI одноразовI засоби для курIння. На просьбу моно чоловIка помIняти писала принижувати його честь та гIднIсть, (вIн був в гражданском), на росIйськIй мовI I кричати на нас, що вIн п'яний I матом кричала що всI воïни ЗСУ ï задовбали, що вона не поверне кошти,I фактично выгнала нас, ми злякалися що вона нас поб'э, жбурнули в мусорне сигаретами неробочими та пIшли.я хотIла б сюжет, I прославити цю продавчиню.

Як утвердити справедливість за фізичний примус ?

Правовим підґрунтям для реабілітації осіб, яким мимоволі сформували образ злочинця є стаття 40 Кримінального кодексу України. Дія норми розповсюджується виключно на постраждалих від болю, мук, позбавлення волі чи знаходження в іншій небезпечній ситуації. У такому випадку, кваліфікуючи вчинене, відповідальність жертви скасовується та повністю лягає на мучителя.

Документи держави-окупанта злочинний слід на території України!

Водночас звертаємо увагу, що на тимчасово окупованих територіях відповідальність за порушення визначених українським законодавством прав і свобод людини і громадянина несе російська федерація як держава-окупант.

Нормативно-правові акти ворога - нікчемні!

Нормативно-правові акти, введені ворогом у дію на тимчасово окупованих територіях, є нікчемними та неправомірними, а отже – не створюють жодних правових наслідків.

Злочин задля порятунку:що чекає на осіб,до яких було застосовано фізичний примус?

За таких обставин, правовою основою для визначення вини особи є стаття 40 Кримінального кодексу України, яка дозволяє не застосовувати санкції правових норм, тим самим звільняє від відповідальності.

Всі нормативно-правові акти тимчасових окупаційних сил та тимчасових окупаційних адміністрацій російської федерації є неправомірними.

Будь-який акт (рішення, документ), виданий органами та/або особами, передбаченими ч. 2 ст. 9 вказаного закону, є недійсним і не створює правових наслідків.

Стаття 40 ККУ-дієвий механізм захисту прав людини в умовах сьогодення!

Чого лише вартує застосуванням до українців на тимчасово окупованих територіях терору, фізичного примусу з метою завдання ними шкоди правоохоронюваним інтересам чи навіть участі в абсурдних псевдореферендумах, котрі не мають жодної юридичної сили. Так, механізм захисту прав людини в подібних випадках визначений в статті 4️0 Кримінального Кодексу України, адже дана норма убезпечує особу від покарання за діяння, яке її примусили вчинити.

Молодь з Житомира вперше отримала фінансування для власних проєктів від програми UPSHIFT

У Житомирі вперше відбувся навчальний тренінг інноваційної програми для молоді UPSHIFT, яку реалізує громадська організація «Інститут Креативних Інновацій» у співпраці з Управлінням національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Протягом тренінгу вісім молодіжних команд розробили власні проєкти та отримали фінансування на їх впровадження на суму близько 60 тис. гривень.

Свіжий випуск

№ 36 від 28 грудня 2023

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Житомирі та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Житомира. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника. З 1 вересня 2017 року по 31 серпня 2018 р. редакція бере участь в проекті «Просування реформ в регіони», який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і «Європейською правдою» за фінансування ЄС.

keyboard_arrow_up