This version of the page http://te.20minut.ua/Osvita (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-25. The original page over time could change.
Новини освіти у Тернополі, освітні новини - 20 хвилин Тернопіль

Освіта

У Тернополі визначили, скільки триватимуть зимові канікули для учнів тернопільських шкіл

З 19 грудня по 16 січня для учнів тернопільських шкіл триватимуть зимові канікули.

photo_camera play_circle_filled Вкладають душу. Як студенти медуніверситету ставлять на ноги стареньких у пансіонаті? (РЕПОРТАЖ)

Упродовж чотирьох років Тернопільський національний медичний університет тісно співпрацює з обласним геріатричним пансіонатом у Петрикові. Студенти-реабілітологи, які закінчують бакалаврат, мають змогу на практиці засвоїти знання, отримані в аудиторіях. Як проходить нетиповий навчальний день у четвертокурсників? Чи подобається молоді їхня робота та як допомагають підопічним пансіонату відновитись і навчитися жити з нового аркуша?

В Україні запрацювала перша державна Платформа соціальної освіти. Як навчатися та отримати сертифікат?

Новий олайн-майданчик сприятиме системному навчанню та підвищенню професійної кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, надавачів соціальних послуг та організацій, які працюють у соціальній сфері. 

Внутрішньо переміщені особи можуть опанувати нову професію в освітньому хабі Тернополя

Освітні хаби Тернопільщини та Волині, які входять до мережі українських освітніх хабів, пропонують внутрішньо переміщеним особам опанувати професії, серед яких 28 робітничих та 3 у сфері IT.

Кухарі в 4 ранку готують сніданки, а 15 закладів отримають потужні генератори

Якщо буде повний блекаут, школярі, скоріш за все, раніше підуть на зимові канікули, а коли ситуація нормалізується, відпрацюють матеріал.  Генератори є у 50-60% закладів, але у 15-ти скоро з’являться потужніші — там, де будуть пункти обігріву.  Незадовільні оцінки за не виконані домашні завдання? Про це навіть мови не може бути. Вчергове про це наголосять директорам шкіл, а вони — вчителям. Якщо одиничний випадок був — його більше не буде, запевнила Ольга Похиляк. 

У школах Тернополя діти навчатимуться в межах світлового дня

Уроки у школах триватимуть до 16 години.

Чи готові заклади освіти Тернопільщини до роботи в час блекауту? Ми дізналися

Як працюватимуть школи і садки, якщо на 7-10 днів вимкнуть світло, зв’язок і опалення? Чи всі заклади освіти на Тернопільщині мають генератори і чи мають право вчителі ставити «двійку», якщо дитина через відсутність світла не встигла підготувати домашнє завдання, пояснила головна освітянка області Ольга Хома. Натомість у міському управлінні мовчать. 

photo_camera play_circle_filled В укриттях шкіл і садків Тернополя тепер висять картини художників. Як їх отримати?

Навіть у темні часи важливо шукати радісні моменти, захоплюватися прекрасним, надихатися на те, що дарує задоволення. Тернопільський художник продовжує створювати нові сюжети на полотні та допомагає іншим знаходити віддушину в мистецтві. Щоб подарувати тернопільським дітлахам чудовий настрій та прикрасити переважно сумні стіни шкільних укриттів, у керівника «Арт-студії Д.Р» Рустама Давлетова і виникла ідея передати частину своїх робіт закладам освіти.

photo_camera У дитсадку на Тернопільщині побудували нове укриття

Дитсадок тепер садочок знову повноцінно функціонує.

photo_camera Педагоги Тернопільського коледжу отримали нові ноутбуки

Заклад отримав майже два десятки хромбуків.

Свіжий випуск

№ 51 від 21 грудня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up