This version of the page http://te.20minut.ua/allnews (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-25. The original page over time could change.
Всі новини Тернополя за сьогодні - 20 хвилин Тернопіль

Всі новини

Подивитись 0 нові статті
В останній день року у Тернополі не працюватимуть термінали в пунктах поповнення електронних квитків

У міській раді просять поповнити електронні квитки заздалегідь.

У свої 22 поповнив ряди небесного воїнства: на Теребовлянщині попрощалися з Миколою Шульковським

Плакало небо, плакали теребовлянці, адже проводжали в останню дорогу молодого юнака 2000 року народження, якому б ще жити й жити, народити дітей. Але, на жаль, Микола поповнив ряди небесного воїнства... Вічна пам’ять Герою України!

play_circle_filled Куряча буженина без духовки: готуємо ніжне, соковите і дієтичне м'ясо

Ніжна і соковита буженина з курки сподобається всім любителям м'яса.

Сьогодні, 25 грудня: Різдво Христове за Григоріанським та Новоюліанським календарем

Різдво є великим святом, встановленим на спогад про народження Ісуса Христа в Віфлеємі. Різдво Христове — одне з найважливіших християнських свят, державне свято в більш ніж 100 країнах світу.

Читач71
Це не католицьке Різдво! Більшість православних церков світу теж святкують Різдво сьогодні.
photo_camera Це був «момент Черчілля» українського Президента: що пише британська преса

Перші шпальти газет Великої Британії про візит Зеленського до США, виступ у конгресі та зустріч з Президентом Байденом.

Відгадайте відомих тернополян сучасності за фактами з їх біографії (ТЕСТ)

Чи знали ви, що перед тим як стати відомим шоуменом та політиком, Сергій Притула працював на радіо, а Тетяна Песик заробила перші гроші за роботу промоутером? А відомий гурт "СКАЙ" створили у Тернополі? В біографії відомих тернополян сучасності є чимало цікавих фактів.  Пройдіть наш тест та дізнайтеся більше цікавого про їх життя.

Читач60
Так само 6/9
Скільки коштують різдвяні солодощі в Тернополі і де дешевше купити

Полиці магазинів та супермаркетів переповнені солодкими подарунками. Адже які ж свята без цукерок та шоколаду? Які є ідеї для подарунків, скільки вони коштують і де вигідніше купити – читайте у нашому матеріалі.

У розкладі руху поїздів по Тернопільщині відбулися зміни: коли та які не курсуватимуть

Тимчасові зміни в розкладі руху приміських поїздів пов’язані з необхідністю проведення ремонтних робіт рухомого складу.

У Тернополі влаштовують барахолку на підтримку ЗСУ: коли відбудеться і що пропонують купити

Творчі тернополяни вирішили поєднати приємне з корисним і на Різдво влаштувати благодійну барахолку. Захід відбудеться  25 грудня о 16:00 у приміщенні гастрономічного кластеру «Na Пошті».  

Гроші заплатили, а послуг не отримали! Коли і скільки повернуть за опалення, якого не було?

Через аварійні та віялові відключення електроенергії, у квартирах деяких тернополян батареї холодні, а про обіцяні +16 чи +18 мова навіть не йде. Натомість у платіжках – тризначні суми, що треба обов’язково сплатити. КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» обіцяє зробити перерахунок за тепло, обігрів під’їздів та гарячу воду. Яким чином тернополяни можуть повернути свої кошти – ми дізнавалися.

Ольга Фецич
Так багато перераують,що не буду знати де тими  грішми  ще розрахуватись...За 11 місяців 2022р року  треба заплати за Абонентське  обслуговування  143.70+325.98 за функціонування  системи гарачої води=469.68. За що  такі нарахування???,а тепер  ще списують все на війну... Повідключайте ІТП,хай  насоси не ганяють ледве теплу воду по трубах. Чи тут економити  не треба???
Віддав своє життя за Україну: у Тернополі попрощалися із захисником Олегом Зубиком

Тернопіль оплакує свого Героя. Клята війна забрала життя молодого захисника. І тепер він оберігатиме нашу Україну та свою родину з небес.  

Мария Миннуллин
Вічна і світла пам'ять герою України
Поблизу Тернополя аварія з потерпілими: рух транспорту ускладнений

Дорожньо-транспортна пригода сталася неподалік виїзду з міста Тернополя на автодорозі М-09 Тернопіль — Львів — Рава-Руська.

Oleh Jst
Yura Kordupel дороги не для того ремонтували щоб по них їздити, як пенс
photo_camera Ми порівняли вартість святкового столу у 2021-му та 2022-му. Що найбільше подорожчало? (ГРАФІКА)

До нового року лишаються лічені дні. Ми дізналися, у скільки обійдеться святковий стіл цього року. На скільки зросли ціни та що подорожчало найбільше.

Tom Davis
Якщо ти реально космонавт, тільки прилетів на землю, не знаєш інших магазинів і сліпий, то десь так все і буде коштувати😊 є ще магазин Комора, де багато пощицій на 25-30% дешевше..наприклад.. 300 грам майонез 67% коштує 32 грн, горошок консервований 26 грн, гриби 69 грн і тд.  Овочі на ринку дешевші однозначно.. ковбаса варена лікарська 500 грам (ТМ Глобино)в Сільпо декілька днів тому була 60 грн..для людини, у якої присутній інтелект, це очевидні речі)))
Новий удар по енергетичній інфраструктурі України: на який ліміт розраховувати споживачам

Через постійні атаки енергетичної інфраструктури, станом на 24 грудня в енергосистемі зберігається суттєвий дефіцит електроенергії. Тому на території всієї України продовжують діяти стабілізаційні графіки погодинних вимкнень.  

Сергей Викторович
Як же ви вже заєбали....
Клітини головного мозку відмирають, але шанс вижити є: допоможіть врятувати малого Давида

Восьмирічний тернополянин Давид Ревнюк продовжує боротися з рідкісною хворобою – гліоз. Це відмирання клітин головного мозку. Лікарі встановили діагноз, коли хлопцю було всього чотири. Аби син одужав і міг жити без постійного болю, батьки хлопчика закликають всіх небайдужих долучитися до збору коштів на лікування.

Наталя Сурівка
Дай Боже доров'я дитині.
Ні генератора, ні грошей: тернополянин віддав 74 тисячі гривень за неіснуючий товар

Шахраї продовжують наживатися на війні та перебоях зі світлом. Вони розуміють, аби бути зі світлом та в теплі, люди готові віддати будь-які кошти.

Олег Селецкий
))))))))))))))))))))))).... правоохоронці радять 🤣🤣🤣🤣 прочитати відгуки ПРО продавця в інтернеті..........))))))).....
У Тернополі даватимуть компенсацію за комунальні послуги грошима. Кому і скільки?

У Тернополі видаватимуть адресну допомогу на часткову оплату комунальних послуг для пільгових категорій населення. Відтепер люди самостійно розпоряджатимуться коштами, наданими з бюджету, і сплачуватимуть за водопостачання, опалення, електроенергію та інші блага.  Важливою умовою отримання такої допомоги є відсутність заборгованості за оплату послуг житлово-комунального господарства за вказаною адресою.  Хто може розраховувати на допомогу і за яким принципом її нараховуватимуть – ми дізнавалися. 

play_circle_filled Перший пункт обігріву за підтримки міжнародних волонтерів з'явився у Тернополі

Намет встановили біля школи №27, що на бульварі Куліша.

Графік відключень світла у Тернопільській області з 26 грудня по 1 січня

Графік використовують для балансування енергосистеми України.  

Val Val
хренові тобі методички пишуть
З січня в Україні стартує програма з безкоштовної заміни лампочок старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи

Заміну 30 млн лампочок профінансує Європейський Союз. Як скористатися програмою — читайте у матеріалі.

Максим Небесний
Дуже круто що таке придумали 👍
Як не захворіти в холодну пору року: корисні поради від лікаря

Взимку традиційно розпочинається сезон застудних захворювань. Зниження температури повітря, зменшення кількості сонячних днів, волога погода і проведення навчального процесу, коли діти та студенти збираються в аудиторіях, створюють сприятливі умови для вірусів, а це значно збільшує ризик захворіти. Але хворобам можна зарадити. Поради від фахівця читайте у матеріалі.

Руслан Украинец
Сезон Ковіду потрібно пиздунам відкривати😂
Рецепти салатів на свято: легко і без зайвих калорій

Легкі салати на Різдво чи Новий рік дозволять насолодитися святом без шкоди для фігури.

Сьогодні, 24 грудня: Cвятвечір за Григоріанським та Новоюліанським календарем

В Україні цього дня також відзначають День працівників архівних установ.

Тетяна Подусовська
Nataliia Shvaika Йди в церкву покайся !або на провірку в психлікарню!!!лікування тобі явно призначуть!
Еротичний масаж: як завдяки дотикам зміцнити стосунки

За допомогою масажу партнери можуть сказати один одному більше, ніж просто словами. Аби відчути насолоду сповна, експерти радять не соромитися, а виконувати всі рухи з почуттям, бажанням та фантазією.

isabella ahha
Мені було боляче й розбите серце, коли сім місяців тому між мною та моїм чоловіком у моєму шлюбі сталася дуже велика проблема. настільки жахливий, що подав справу до суду на розлучення. він сказав, що більше ніколи не хоче залишатися зі мною і що більше не любить мене. Тож він зібрав речі з дому і змусив мене та моїх дітей пережити сильний біль. Я намагався всіма можливими способами повернути його, після довгих прохань, але безрезультатно. І він підтвердив, що прийняв рішення і більше ніколи не хоче мене бачити. Тож одного вечора, повертаючись з роботи, я зустрів свого старого друга, який шукав мого чоловіка. Тож я йому все пояснила, і він сказав мені, що єдиний спосіб повернути свого чоловіка — це відвідати чародійця, тому що він справді це теж зробив. Тому я ніколи не вірив у магію, але мені нічого не залишалося, як слідувати його пораді. Потім він дав мені адресу електронної пошти заклинателя, якого він відвідав. [email protected]. Наступного ранку я надіслала електронного листа на адресу, яку він мені дав, і заклинатель запевнив мене, що я поверну свого чоловіка протягом наступних двох днів. Яке дивовижне твердження!! Я ніколи в це не повірив, тому він поговорив зі мною і сказав мені все, що я мав зробити. Потім я роблю їх без збільшення, тому наступні два дні, на диво, мій чоловік, який не дзвонив мені протягом останніх 7 місяців, дзвонив мені, щоб повідомити, що він повертається. Так дивно !! Тож він повернувся того ж дня, з великою любов’ю та радістю, і вибачився за свою помилку та біль, який він завдав мені та моїм дітям. Тоді з того дня наш зв’язок став міцнішим, ніж раніше, за допомогою чудового заклинателя. Тому я пораджу, якщо у вас виникнуть проблеми, зв’яжіться з доктором алаба на електронну адресу: [email protected] або зв’яжіться з ним у WhatsApp та Viber за цим номером: +1(425) 477-2744.
photo_camera Зеленський просить додаткової допомоги: що пищуть американські газети

Перші шпальти газет США – про візит Зеленського до США та виступ у конгресі і зустріч з Байденом.

photo_camera Зігріти усіх наших Воїнів: як пенсіонерки у Тернополі в’яжуть теплі речі для бійців ЗСУ? (РЕПОРТАЖ)

З наближенням зими у відвідувачок Тернопільського територіального центру соціального обслуговування виникла ідея, як допомогти захисникам не мерзнути в окопах. Вони самотужки почали в’язати для них теплі речі. Дехто з них у в’язанні справжній ас, а хтось тільки прийшов навчитись цій справі. Та усіх об’єднує спільне бажання – передати частинку тепла бійцям. Жінки кажуть, що спиці – їхня зброя. Ми поспілкувались з пенсіонерками, які долучились до цієї доброї ініціативи.

Oksana Hulka
Україночки, ви не перевершині! Низький уклін вам!
Вирощує перепілок під обстрілами та сублімує їжу: переселенка з Донеччини розвиває власний бізнес

Поки одні призупиняють підприємства через війну, вона підлаштовується під умови і відкриває нову справу. Знайомтеся, це Олена Хатмулліна, якій вдається одночасно підтримувати п’ять бізнесів та ще й волонтерити.  Через повномасштабне вторгнення, вона змушена частину власної справи релокувати з Донеччини на Тернопільщину. Як вдається вирощувати перепілок, виготовляти миючі засоби та готувати сублімовані страви – читайте у нашому матеріалі. 

У Тернополі з різдвяними концертами виступить «Піккардійська терція»

Зараз «Піккардійська Терція» активно виступає з благодійними концертами та збирає кошти для наших Захисників.

Ще в одній громаді на Тернопільщині заборонили використання салютів і феєрверків

Рішення прийняв виконком.

«Територія взуття» – переможець в «Народному бренді» (новини компаній)

Цього року магазин-ательє «Територія взуття» у щорічному голосуванні «Народний бренд» став переможцем одразу у двох номінаціях – «Виробник промислових товарів» і «Магазин хутряних та шкіряних виробів». Власниця компанії Неля Віталіївна Хоміцька стверджує: «Попри те, що це вже наша одинадцята нагорода, цьогоріч вона особлива, напевно, як і для кожного іншого підприємця, який продовжує зараз робити свою роботу, платити податки в бюджет і працювати, тим самим крок за кроком наближаючись до нашої спільної Перемоги. Адже це перший раз голосування відбувалося в умовах повномасштабного вторгнення росіі в Україну. Відтак ми дуже вдячні кожному тернополянину, хто нас підтримав. Хто знайшов  можливість та виявив бажання проголосувати за нас поміж звучання  сирен повітряних тривог, поміж аварійних та стабілізаційних відключень світла, а тим більше поміж постійних тривожних новин з фронту.

Свіжий випуск

№ 51 від 21 грудня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up