This version of the page http://te.20minut.ua/Nashe-mynule (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-25. The original page over time could change.
Наше минуле - новини про історичні пам'ятки - 20 хвилин Тернопіль

Наше минуле

photo_camera Поруч була кіноафіша та сквер: як змінилась церква Різдва Христового у Тернополі

Церква Різдва Христового, що розташована у центрі Тернополя, є однією з найстаріших у місті. Вона змогла встояти під час війн і досі сюди приходять молитися віряни. Ми відтворили ретро–фото храму. Дивіться, як він колись виглядав та що було поруч.

photo_camera Як виглядав бульвар Тараса Шевченка 80 років тому: дивіться фото

Тернополянин Віктор Мадрі показав, як колись виглядав бульвар Тараса Шевченка.

Вбивають як і 100 років тому: українців закликають вшанувати пам'ять жертв злочину геноциду

Незважаючи на національність, расу, релігію чи політичні погляди, кожна людина має право на безпечне життя. Про це нагадують щороку 9 грудня. Адже саме у цей день у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв злочину геноциду, вшанування їхньої гідності та запобігання цьому злочину.

День української хустки: цікаві факти про народний символ та оберіг

Хустка для українок – це не просто головний убір, це річ символічна, знакова і є нашою культурною спадщиною. 

photo_camera Як змінилася вулиця Соломії Крушельницької у Тернополі: відтворили ретро–фото

Вулиця Соломії Крушельницької одна з центральних вулиць міста, названа на честь видатної оперної співачки. Ми відтворили ретро–фото. Дивіться та порівнюйте, як змінилася вулиця!

photo_camera На Тернопільщині учні реконструювали події Голодомору зі спогадів місцевих старожилів

Використовуючи історичну реконструкцію учасники проєкту екранізували спогади старожилів про відлуння Голодомору в селі Борщівка, що на Тернопільщині, етнічна Волинь.

photo_camera Як у Тернополі відбувалося Помаранчева революція. Відтворили ретро–фото

Від подій, які відбувалися у листопаді–грудні 2004 року минуло вже 18 років. Події Помаранчевої революції відбувалися не лише у столиці. Тернополяни влаштували свій майдан. Як це відбувалося – у нашому матеріалі.

photo_camera Перший сніг у листопаді: як змінився Тернопіль за 20 років. Дивіться ретро фото

Зима ще не почалась, а у Тернополі вже сніг. Місцеві фотографуються на фоні засніжених вулиць та парків. Журналісти «20 хвилин» відтворили фото міста 2002 року. Дивіться, яким був Тернопіль 20 років тому.

photo_camera Як змінився парк Шевченка за 20 років: ми відтворили ретро–фото

Парк ім. Тараса Шевченка будували силами громадськості та комунальних організацій з 1950 по 1953 роки. З тих часів він змінювався. Ми відтворили фото парку, зроблені 20 років тому. Дивіться, як все змінилося!

photo_camera На Тернопільщині випадково виявили скіфське поховання VІ століття до нашої ери

Місцева жителька випадково виявила у себе на городі людські останки.

Свіжий випуск

№ 51 від 21 грудня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up