This version of the page http://te.20minut.ua/Groshi (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-24. The original page over time could change.
Фінансові новини, новини фінансів та грошей - 20 хвилин Тернопіль

Гроші

З 1 січня 2023 року у Тернополі адресну допомогу на оплату комунальних послуг виплачуватимуть у грошовій формі

Починаючи з 1 січня 2023 року певні пільгові категорії населення у Тернопільській громаді, яким передбачена компенсація за житлово-комунальні послуги, отримуватимуть її зі змінами. З 1 січня 2023 року у Тернополі адресна допомога на оплату комунальних послуг буде виплачуватись у грошовій формі

Гроші обіцяють повернути, але коли і скільки? Як збираються коригувати платіжки за тепло і гарячу воду

Через аварійні та віялові відключення електроенергії, у квартирах деяких тернополян батареї холодні, а про обіцяні +16 чи +18 мова навіть не йде. Натомість у платіжках – тризначні суми, що треба обов’язково сплатити. КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» обіцяє зробити перерахунок за тепло, обігрів під’їздів та гарячу воду. Яким чином тернополяни можуть повернути свої кошти – ми дізнавалися.

Адресну допомогу на оплату комуналки даватимуть грошима. Кому можуть відмовити?

Раніше така компенсація перераховувалась на рахунки підприємств, які надають відповідні послуги. Відтепер мешканці пільгових категорій у громаді отримуватимуть кошти на власний особовий рахунок у сумі грошової компенсації і сплачуватимуть комунальні послуги самостійно. Важливою умовою отримання такої допомоги є відсутність заборгованості за оплату послуг житлово-комунального господарства за вказаною адресою.

Учні закладів середньої та профтехосвіти, чиї батьки беруть часті у війні, харчуватимуться безкоштовно

Рішення прийняв виконком Тернопільської міської ради.  

Тернополянам проведуть перерахунок за ненадане тепло та гарячу воду в листопаді

Суму перерахунку за листопад Споживачі зможуть побачити у повідомленнях-рахунках за грудень.

Чи дійсно тепло у під'їздах? Ми перевірили, яка насправді температура у будинках і за що платимо

Окрім суми за опалення квартири, тернополяни мають сплачувати і за тепло в місцях загального користування. І цієї зими це значно дорожче, ніж попередньої. Чи тепло у під’їздах тернопільських багатоповерхівок і чи реально є за що платити – ми перевірили.

Депутати міськради ухвалили бюджет Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік

19 грудня на пленарному засіданні позачергової 21-ої сесії міської ради депутати прийняли бюджет Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік.

Тепла їжа додому: скільки коштує доставка від ресторанів та магазинів у Тернополі

У Тернополі продовжують діяти віялові та аварійні відключення світла. Справжнім порятунком для господинь є магазини та кав’ярні, у яких працює доставка приготовленої їжі. Чи реально зараз замовити вечерю і скільки це коштує – читайте у нашому матеріалі.

Що робити, якщо вас просять заплатити за послуги, які мають бути безкоштовними

Напевно, всі стикалися із ситуацією, коли, потрапивши в медичний заклад, на «кожному кроці» треба заплатити. Пам'ятайте про послуги, які вам повинні надавати безкоштовно та не бійтеся відстоювати свої права.

Члени виконкому заслухали проект бюджету Тернопільської громади на 2023 рік

На черговому засіданні виконавчого комітету заслухано проект бюджету Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік, який вперше затверджується в умовах воєнного стану, що обумовлює зміну приорітетів видатків та спрямування фінансових ресурсів на першочергові напрямки.

Свіжий випуск

№ 51 від 21 грудня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up