This version of the page http://uafm.com.ua/novynnyj-dajdzhest-88/ (185.104.45.52) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-21. The original page over time could change.
Новинний дайджест - Українська Асоціація Меблевиків

Новинний дайджест

  • Кліматичні гранти для інноваційних компаній
  • Робочі місця українців займають мігранти з Азії
  • Щоби розвиток бізнесу був відчутнішим
  • Користь від «цифрового безвізу»
  • Перший магазин «Google» обставлений деревʼяними і корковими меблями

Все, що відбулося минулого тижня в Україні та світі і що є актуальним для меблевика, читайте у нашому дайджесті:

1. Європейський банк реконструкції та розвитку й Європейський Союз надали нові гранти інноваційним українським компаніям, які використовують новітні підходи та технології для підвищення кліматичної сталості. Шість компаній з України отримали кліматичні інноваційні ваучери на суму майже у 240 000 євро. Серед них і «Зе Гуд Пластик Компані», що виготовляє пластикові панелі з відходів.   Її панелі із вторсировини використовуються для оформлення інтер’єрів та виробництва меблів. А загалом  уже 26 українських компаній отримали такі гранти на загальну суму майже  мільйон євро. Серед них могли б бути й меблевиробні.

2. Українці виїжджають за кордон у пошуках роботи, а на звільнені робочі місця в Україну приїжджають робітники з країн Азії. Експерти переконані, що з часом їхня кількість лише зростатиме. 

За інформацією Держстату, у 2019 – 2020 роках до України приїхала на заробітки 71 тисяча мігрантів. Найбільше працівників з Індії, Туреччини, Азербайджану та Туркменістану – загалом понад 36 тисяч осіб. Однак точну кількість мігрантів в Україні встановили неможливо. Десятки тисяч робітників перебувають в «тіні» та не оформлені офіційно.

3. У Кабміні вирішили переглянути механізм роботи програми кредитування бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». Йдеться про те, щоб поліпшити ефективність, посилити інвестиційну складову програми. Головне завдання — зробити так, щоб програмою більше користувалися, щоб бізнес міг стимулювати створення нових робочих місць.

4. За інформацією експертів, якщо Україна повністю інтегрується й буде використовувати інструменти цифрового ринку з ЄС, то наша держава зможе отримати від 2,5 до 3,5 млрд. доларів у товарах і до півмільярда вигод у послугах. А ще таким чином  ми зможемо позбутись бар’єрів для електронної торгівлі між Україною та Європою, отримати можливість використовувати електронний цифровий підпис у зовнішньоекономічній діяльності.

Раніше ми повідомляли, що Україна піднялася в рейтингу цифрової якості життя. Також зазначалось, що українців, які займаються інтернет-комерцією, чекає добровільна ідентифікація.

5. Компанія «Google»  вийшла на ринок роздрібної торгівлі, відкривши в Нью-Йорку свій перший фізичний магазин. В асортименті бутика продукти корпорації, інших виробників і фірмові товари. Він більше схожий на виставковий зал або місце для просування бренду, ніж на торговельний майданчик, призначений для реалізації товарів. В основному приміщенні розставлені крісла і стільці для відвідувачів.

Особливу увагу творці магазина приділили екологічності. У приміщенні багато світла і дерева теплих тонів, велика частина меблів і підлога виготовлені ​​з перероблених матеріалів. Над дизайном деревʼяних і коркових меблів компанія працювала разом із місцевим художником.

Share This: