This version of the page http://www.ukrpatent.org/uk (213.160.144.254) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-20. The original page over time could change.
Укрпатент
Укр Eng
На цей день подій не заплановано Січень Січня Лютий Лютого Березень Березня Квітень Квітня Травень Травня Червень Червня Липень Липня Серпень Серпня Вересень Вересня Жовтень Жовтня Листопад Листопада Грудень Грудня
19.12.2022

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

14.12.2022

Завершення інституційної реформи ІВ, збереження статусу МПО/ОМПЕ і нульова толерантність до корупції: зустріч керівництва УКРНОІВІ та УІІВ з представниками США

Стан інституційної реформи системи інтелектуальної власності в Україні і поточні виклики для сфери ІВ обговорили на зустрічі керівництво УКРНОІВІ, УІІВ з представниками Посольства США в Україні.

«Новостворений ІР офіс — це логічний крок на шляху проведення інституційної реформи в ІР сфері, розпочатої ще у 2016 році. Ми не лише зберігаємо, але й посилюємо експертний корпус та будемо прикладати максимум зусиль для підвищення його кваліфікації, з метою підвищення якості правової охорони об'єктів інтелектуальної власності. Ці кроки ми робимо, розуміючи необхідність збереження статусу МПО для УКРНОІВІ та рух України як кандидата у члени ЄС. ІР офіс вибудовуватиме свою діяльність на засадах професійності та прозорості. Він повністю відкритий до співпраці з усіма стейкхолдерами сфери. Ми наголошуємо на нульовій толерантності до корупції, прихованої чи відвертої. Наше завдання полягає в тому, щоб зробити сервіс максимально якісним, а сферу ІВ максимально сучасною, прозорою та інноваційною», — наголосила під час зустрічі очільниця державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» Олена Орлюк.

Для національної системи ІВ важлива належна імплементація Рішення Генеральної Асамблеї WIPO, тож представники українського IP офісу подякували американській стороні за особливу підтримку у прийнятті цього рішення:

«Для національної сфери інтелектуальної власності в Україні вкрай важлива співпраця  з WIPO, у тому числі в частині збереження статусу Міжнародного пошукового органу та Органу міжнародної попередньої експертизи. Ми зацікавлені в перспективних напрямках співпраці між УКРНОІВІ та USPTO. Також для України важлива належна імплементація Рішення Генеральної Асамблеї WIPO А/63/8 від 20.07.2022 “Допомога та підтримка інноваційного та креативного секторів та системи інтелектуальної власності України”», – підкреслив Богдан Падучак, радник керівника УКРНОІВІ.

Під час спілкування сторони обговорювали також напрями законодавчих змін сфери ІВ і подальші кроки у їх реалізації.   

«Зараз ми робимо усе, щоби трансформаційні процеси пройшли якомога швидше. Протягом останнього періоду відбулись важливі законодавчі зміни, які потребують певного часу, аби запустити повноцінне  функціонування системи державної охорони ІВ в Україні. Наслідки масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі нашої держави вже уповільнили роботу галузі, тож зараз ми докладаємо усіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити повноцінне функціонування усієї сфери ІВ», —  підкреслив Сергій Марченков, керівник державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності».

Зустріч відбулась 9 грудня 2022 року в Посольстві США в Україні. Участь взяли Доріан Мазуркевич, Аташе з питань інтелектуальної власності при Посольстві США в Україні, який також представляє Бюро патентів і торговельних марок США (USPTO); Олена Орлюк, очільниця державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій»; Богдан Падучак, радник керівника УКРНОІВІ та Сергій Марченков, керівник державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності».


 

06.12.2022

6 грудня - День Збройних Сил України

Пишаємося героями не тільки сьогодні, а завжди.

Дякуємо за вашу мужність, відвагу, відданість своїй справі та за вільне майбутнє, яке кожен військовий високою ціною виборює для наших дітей.

Бажаємо якнайшвидше повернутися з перемогою у свої домівки.

Віримо! Переможемо!

28.11.2022

Відновлено електронну подачу документів

До уваги заявників!

Відновлена можливість подачі документів у цифровому вигляді через електронні системи взаємодії із заявниками. Відсьогодні можна подавати заявки на об’єкти інтелектуальної власності саме в цифровому форматі. Нагадуємо, що через регламентні роботи ця функція була неможливою і документи надсилались поштою чи отримувались безпосередньо у будівлі Національного органу інтелектуальної власності за адресою: вул. Глазунова, 1, місто Київ, 01601. Час прийняття з 8:30-18:00.

Звертаємо вашу увагу, що після масованих ракетних ударів рф по критичній інфраструктурі України, подача електроенергії все ще не є стабільною і просимо зважати на це.

Дякуємо за розуміння і терпіння.
 

26.11.2022

Щодо відновлення роботи електронних систем подання заявок

Шановні заявники!

Поступово відновлюється робота електронних систем подання заявок на об’єкти інтелектуальної власності, яка тимчасово не працювала через проведення регламентних робіт. Ми плануємо відновити подання заявок в онлайн-форматі у понеділок 28 листопада. 

На жаль, через потужні ракетні атаки рф на обʼєкти критичної інфраструктури України проведення регламентних робіт уповільнилось. І на цей період ми були змушені перевести прийом документів до Національного органу інтелектуальної власності у паперовий вигляд. 

Проведення регламентних робіт обумовлено змінами в державній системі інтелектуальної власності. А саме: передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

Ми і далі робимо усе можливе, щоб повноцінно повернутись до цифрового формату роботи з подачею документів. Дякуємо за ваше терпіння і сподіваємось на розуміння.  

26.11.2022

Дeнь пам'яті жертв голодоморів

Тоталітарний радянський режим сплановано і жорстоко знищував українців. Три штучно організовані голодомори в 1921—1923 рр, 1932—1933 рр та 1946—1947 рр забрали життя як мінімум 4 мільйонів людей. 

Ми щороку вшановуємо памʼять невинних жертв сталінського геноциду. Цьогоріч після жахіть, побачених на тимчасово окупованих територіях, ми розуміємо, що яку б маску не вдягла росія, вона не міняє своєї суті — прагнення фізично знищити українців.

Сили оборони України сьогодні не лише захищають нас, відвойовують наше право жити на своїй землі, вони відновлюють справедливість. За кожне зернятко і кожен колосок.

Біль, що не згасає...

25.11.2022

Сергій Марченков призначений в.о. гендиректора Українського інституту інтелектуальної власності

Міністерство економіки призначило виконувачем обовʼязків генерального директора ДП Український інститут інтелектуальної власності (УІІВ) Сергія Марченкова

Сергій Марченков – фахівець з інтелектуальної власності, який працював в ДП Укрпатент понад 20 років. Своїм пріоритетом на посаді визначає розвиток сфери інтелектуальної власності, адже від цього залежить майбутня відбудова і інвестпривабливість країни. 

«Наше майбутнє повʼязане з інноваціями, тому ми маємо якнайшвидше завершити реформу сфери інтелектуальної власності і запустити повноцінне її функціонування. На практиці це означає передачу повноважень НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ, як це передбачено розпорядженням Кабміну», — наголошує Сергій Марченков.

За словами в.о. гендиректора Українського інституту інтелектуальної власності, зараз галузь і країна стикнулись з чималими труднощами через повномасштабне російське вторгнення, тому повноцінну роботу слід відновити якомога швидше:     

«Ми стикнулись з викликами, повʼязаними з масованими ракетними ударами рф і пошкодженням енергетичної інфраструктури. Це вже втрати і уповільнення роботи для усієї галузі. Наше завдання, як державного підприємства, зробити все можливе для відновлення функціонування галузі якнайшвидше. Від цього залежить наш економічний фронт як держави».

 

 

21.11.2022

З Днем Гідності та Свободи!

Свобода і гідність для українців — основоположні цінності. Козацтво, рух національного відродження в російській імперії, УНР, дисидентство в часи Радянського Союзу і дві революції за часів відновленої незалежності — яскраві приклади того, що за свої права і свободи ми готові боротись і віддати життя. 

Віче, ради, вибори показують, що українці не терпіли й ніколи не терпітимуть диктатуру і тиранію. 

Сьогодні росія знову намагається забрати в нас незалежність, свободу і волю, але програє, бо за ці століття не зрозуміла головного: імперії зі страху і репресій ніколи не скорять вільних людей. 

З Днем Гідності та Свободи!

Новини

19 грудня 2022
До уваги заявників
14 грудня 2022
Завершення інституційної реформи ІВ, збереження статусу МПО/ОМПЕ і нульова толерантність до корупції: зустріч керівництва УКРНОІВІ та УІІВ з представниками США
06 грудня 2022
6 грудня - День Збройних Сил України
28 листопада 2022
Відновлено електронну подачу документів
26 листопада 2022
Щодо відновлення роботи електронних систем подання заявок
Усі новини
Популярне на сайті

Реквізити рахунків УКРНОІВІ

До вашої уваги нові реквізити рахунків Національного органу інтелектуальної власності - державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” для сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності з 08 листопада 2022 року. 

Отримувач коштів:
УКРНОІВІ
код ЄДРПОУ отримувача:
44673629
Банк отримувача :
АТ КБ “ПРИВАТБАНК”, м. Київ
SWIFT Code PBANUA2X
 
Рахунок отримувача (IBAN):
у гривнях (UAH): UA893052990000026004036240479 (980)
у євро (EUR) : UA793052990000026001006232841 (978)
у доларах США (USD): UA933052990000026003046229210 (840)
у швейцарських франках (CHF) : UA903052990000026009046230612 (756)
 
Перелік банків-кореспондентів: 
 
АТ КБ "ПРИВАТБАНК"
JSC CB "PRIVATBANK", 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE
 
EUR
Commerzbank AG, Frankfurt am Main, Germany
COBADEFF
400886700401
 
J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY
CHASDEFX
6231605145
 
USD
JP Morgan Chase Bank, New York ,USA
CHASUS33
001-1-000080
 
The Bank of New York Mellon, New York, USA
IRVT US 3N
890-0085-754
 
Citibank N.A., NEW YORK, USA
CITI US 33
36445343

CHF
Banque de Commerce et de Placements
BPCPCHGG
10.602602.0.100

Реквізити для сплати державного мита залишаються чинними. 

Державне мито і збори:

  • авторське право
  • промислова власність

Нагадуємо, що зміни пов’язані з процесом трансформації та передачі функцій НОІВ від Укрпатенту до УКРНОІВІ на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 943-р «Деякі питання Національного органу інтелектуальної власності».

З 8 листопада 2022 року суб’єктом, що виконує функції НОІВ, є державна організація “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ).

Детальніше
Корисно знати

До уваги заявників

На запити заявників до НОІВ оприлюднюємо статут УКРНОІВІ та витяг з реєстру неприбуткових установ та організацій. Також інформуємо, що 05.12.2022 код неприбутковості було змінено.

Детальніше
Головна подія

07 листопада , 2022

Шановні заявники!

Інформуємо вас, що через зміни в державній системі правової охорони ІВ з 00:00 8 листопада 2022 року ДП Укрпатент припиняє всі свої дії, пов’язані з виконанням функцій НОІВ. 

Детальніше

Всі події

ПОКАЗНИКИ

Жовтень 2021 Жовтень 2022

Винаходи

254
256

Корисні моделі

286
205

Промислові зразки

101
63

Торговельні марки

2748
1847

Усього надійшло

3389
2371
ПН
ВТ
СР
ЧТ
ПТ
СБ
НД
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Календар

20

Грудня , 2022

На цей день подій не заплановано

Всі події