This version of the page http://te.20minut.ua/Vid-Chytachiv (104.21.13.118) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2022-12-20. The original page over time could change.
Новини від читачів - думки людей - 20 хвилин Тернопіль

Від Читачів

Як ділиться спадщина між спадкоємцями першої черги

Спори між родичами за спадщину – поширене явище. Причому іноді спори виникають навіть між самими близькими людьми. Для запобігання конфліктів, законодавство передбачило порядок спадкування і поділу спадкового майна.

Порядок поновлення актових записів цивільного стану

Відповідно до статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державою фактів народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті. Актовий запис цивільного стану – це документ органу державної реєстрації актів цивільного стану, який містить персональні відомості про особу та підтверджує факт проведення державної реєстрації актів цивільного стану.

Зміни у процедурі реєстрації транспортних засобів

14 грудня набрали чинності зміни, внесені до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Відпустка без збереження заробітної плати у період дії воєнного стану.

Зміни правового регулювання трудових відносин у період дії воєнного стану торкнулися і порядку надання відпусток. Відпустка без збереження заробітної плати – це певна кількість неоплачуваних календарних днів, під час яких працівник вільний від виконання своїх трудових обов`язків.

Відмова від прийняття спадщини.

Спадкуванням є перехід прав та обов'язків від фізичної особи, яка померла, до інших осіб. Відповідно до статті 1217 Цивільного кодексу України, спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Встановлення факту смерті

Під час режиму воєнного стану державна реєстрація смерті проводиться будь-яким органом державної реєстрації актів цивільного стану за зверненням заявника, незалежно від місця смерті чи проживання померлої особи.

Право баби та діда, прабаби та прадіда на спілкування з онуками, правнуками.

В ч.1 ст. 257 Сімейного кодексу України визначено, що баба, дід, прабаба, прадід мають право спілкуватися зі своїми внуками, правнуками, брати участь у їх вихованні.

Право на спадкування співмешканця: цивільної жінки або цивільного чоловіка.

Відповідно до статті 1217 ЦК України спадкування здійснюється за заповітом або за законом. У разі залишення спадкодавцем заповіту на користь цивільної дружини або чоловіка означає, що він самостійно реалізував свою волю з приводу всього майна (як повністю, так і в частині), і права (а разом з ними і певні обов'язки) переходять у власність цивільної дружини або чоловіка. Заповіт - запорука того, що спадкоємець, дійсно, отримає певну частку, частину спадкового майна.

Як правильно документувати шкоду, заподіяну під час воєнного стану.

Від початку повномасштабного вторгнення військ рф на територію України, наші правозахисники, журналісти та громадяни України щоденно фіксують воєнні злочини, злочини проти людяності, грубі порушення прав людини. Це вбивства мирних жителів, знищення цивільних споруд, мародерство тощо.

Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії.

Перед мобілізацією військовозобов’язаний повинен пройти військово-лікарську комісію, щоб визначити придатність (непридатність) до військової служби за станом здоров’я.

Свіжий випуск

№ 50 від 14 грудня 2022

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Матеріали на сайті підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety . Матеріали відображають позицію авторів і не обов’язково відображають позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Тернополі та області. Сайт новин №1 у Тернополі за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Тернополя. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up