На чотирьох лапах

Дорожній рух – це взаємодія всіх його учасників. Зазвичай рух йде без перебоїв, але інколи трапляються затори. Іноді доводиться проштовхуватися, змагатися у вправності, або навіть дражнитись. Інколи ви поспішаєте, буваєте втомленими.  Найбільш вразливою складовою всього процесу їзди є людська складова. Засоби безпеки забезпечують  певний рівень захисту, проте не здатні виправити усі помилки водія. Шини є засобом активної безпеки. Їх можна порівняти з  чотирма «лапами» вашого автомобіля, яким ви довіряєте своє життя.

Знайдіть найкращі шини для вашого автомобіля

Пошук шин

Небезпека аквапланування

З точки зору безпеки дорожнього руху важливо, щоб шини мали належну глибину протекторного малюнка та властивості, що відповідають погодним умовам. Якщо дорога мокра, а швидкість руху перевищує обмеження, малюнок протектора шини не зможе відштовхувати воду з-під шини. Втрачається відчуття дороги, а отже, і зчеплення з нею.

Докладніше

Безпечні шини

Nokian Flat Run Tyres («Безпечні шини») — це особлива конструкція автомобільних шин, що дозволяє продовжити поїздку, навіть якщо у шині відсутній тиск. Деякі автовиробники використовують на своїх автомобілях лише такі шини, щоб гарантувати безпеку під час поїздки до сервісного центру у разі пошкодження шини.

Докладніше

Вплив шини на безпеку руху

На сторожі всіх процесів взаємодії водія з дорогою стоять шини. Вони виконують активну участь в процесах  керування, гальмування та прискорення. Також, являються засобом активної безпеки вашого життя. Автомобіль утримується на дорозі і ви можете керувати ним саме завдяки чотирьом контактним зонам розміром з долоню.

Докладніше

Чим небезпечний дорожній рух

Дорожній рух - це  перевезення осіб, товарів та інформації з одного місця до іншого. На дорозі кожен вільний робити , що завгодно. Але разом з тим, кожної секунди виникають складні ситуації, учасниками яких стають багато осіб. Саме цим і ускладнюється вся ситуація.

Докладніше

Які шини обрати: шиповані чи нешиповані?

Вибір між шипованими та нешипованими зимовими шинами залежить виключно від ваших потреб. Обидва варіанти стійкі до зносу та мають бездоганні характеристики керованості. Ознайомившись з особливими характеристиками шин, ви зможете обрати тип шин, що максимально відповідає вашим потребам.

Докладніше

Школа зимової їзди Hakkapeliitta

Протягом свого існування компанія Nokian Tyres намагалася зробити зимове водіння безпечнішим та зручнішим. Але навіть бездоганним шинам потрібні ваші знання та навички, аби подолати зимові дорожні умови. Допоможе вам у цьому зібрана на нашому сайті комплексна інформація про зимову їзду.

Докладніше